Fördelar med att spela klä upp för barn

Anonim

Har du någonsin önskat att du var någon annan, bara en stund? När barnen spelar "klä upp", kan förskolan vara den som han gillar, från en superhjälte till slottets kung. Och medan barnen spelar klä upp är en otroligt rolig aktivitet för små barn, är det också en mycket viktig, som hjälper dem att bygga upp sina ordförråden och deras förtroende. Så här gör du det mesta av det.

Varför Dress Up Play är smart

Det finns en anledning till att du hittar en låda med klä upp leksaker i de flesta förskoleklassrum. Eftersom förskollärare vet att när barnen använder sina fantasier, arbetar de också med en mängd andra viktiga akademiska och känslomässiga muskler. När din dotter dons "scrubs" (pyjamas) och kontrollerar sina dockor med ett "stetoskop" (för min dotter var det ett hårband) tänker hon en mil en minut och övar vad hon har upplevt tiotals gånger. När han föreställer sig sig som en racerbil driver han faktiskt - för att inte köra självklart - men handlingarna att sitta i en bil, knäppa på säkerhetsbältet och sätta nyckeln i tändningen.

Och chansen är att ditt barn inte är tyst när han spelar klä upp sig. Om en restaurang är inställningen för ögonblicket talar de om drycker och mat och matlagning och ordern vid bordet två som de behöver ta. Om hon är på månen, letar efter martians med en kolander / rymdhjälm på huvudet, måste hon ta reda på var de ska landa hennes raket och vilken färgrock som utlänningen gömmer sig bakom. Även om ditt barn är tyst när du är engagerad i klädspel kan du satsa på att deras fantasi går i full tilt.

Rollspel, speciellt när det händer med andra barn, uppmuntrar att vända sig, samarbeta och socialisera. Barn som tillåter sina fantasier att bli vilda blir stora problemlösare som vuxna. Varför? Eftersom kreativt tänkande växer med användning och övning, och samtidigt som man försöker lista ut hur man räddar dockor från de dåliga killarna, verkar det inte vara en pressande fråga för dig, till superhjältebarnet, det är en strid som måste utredas omedelbart.

Hur man uppmuntrar Dress Up Play

Först, se till att du har gott om tillbehör (se listan nedan). Håll allt praktiskt och centralt. Och sedan prata. Fråga ditt barn vad han vill vara när han växer upp eller vad skulle hon göra om hon var Dora Explorer. Uppmuntra henne att agera ut det, rita ut detaljer. Don några av kläderna själv. De flesta förskolor behöver inte för mycket uppmuntran, deras naturliga kreativa streck kommer att sparka in.

Samla din Garb

Butiksinklädda dräkter är perfekta för klädspel. De innehåller några av dina förskolebarns favoritpersoner som Disney Princesses eller Yo Gabba Gabba 's Plex. De kan agera scenarier med bekanta inställningar och till och med sjunga sånger som de ser på tv eller läsa i böcker. Men rabatt inte överklagandet att använda saker från ditt eget hem som klä upp spelmaterial. Mamma gamla klänningar, pappas skor och band är alla bra foder för fantasin. Men nästan allt fungerar. Kontrollera din garderob eller lokala butiksaffär för:

 • Handdukar (fäst på en tröja för att göra en kappa)
 • Glasögon med linserna avlägsnades
 • Kostym smycken
 • Plastkolv (gör en bra hatt eller hjälm)
 • Bälten
 • plånböcker
 • Tömda parfymflaskor
 • Sjalar
 • Handskar (ju längre desto bättre)
 • Gamla väskor som portföljer och litet bagage
 • förkläden
 • Sjukhus scrubs
 • Tutus eller dansdräkter
 • hattar

Listan är oändlig och ständigt förändras, så uppdatera och lägg till som du vill. Samla allt ihop, tvätta det om du behöver och behåll det på en central plats, kanske i en gammal bagage eller resväska. Håll det i lekrummet eller ditt barns rum för enkel åtkomst.

Det bästa med ett öppet spel är att det inte finns något rätt eller fel, bara kul.

Populära Inlägg

Läs Mer