Fördelar med föräldra-baby hud-till-hud kontakt

Anonim

Den enkla handlingen att ha hud mot huden med ditt barn efter födseln har många fördelar för din hälsa och barnens hälsa. På grund av fördelarna går många sjukhus till politik som inte bara tillåter utan uppmuntrar dig att vara hud till hud med din baby efter födseln. Denna policy kan kallas något annorlunda beroende på var du är, men i princip är det oavbruten tid för dig att hålla din baby, amma om det är ditt val och att knyta med din bebis.

 1. Barnet är varmare.
  1. Din hud är en strålande varmare och kommer att hålla ditt barn helt varmt. Bara lägg barnet på din hud, mage eller bröst, torka av barnet medan du är och lägg varma filtar på dig och baby. Om filtarna blir våta kan du få någon att hjälpa dig att byta ut dem.
 2. Baby andas mer normalt.
  1. Spädbarn som har hud på huden med mamma efter födseln andas lättare och mer rytmiskt. Detta anses vara för att de kan höra ditt hjärtslag och är lugnare, men också för att de känner din andning.
 3. Barn gråter mindre.
  1. Komforten att vara med mamma leder till spädbarn som gråter mindre efter de första gråtorna vid födseln. De har alltid hållits, bara inuti kroppen. Att ha någon känner igen ljudet och lukten av är viktigt för deras stabilitet.
 4. Mer bröstmjölk.
  1. När spädbarn har hud på huden efter födseln, är de mer benägna att sjuksköterska och sjuksköterska förr eller längre. Detta kan leda till bättre bröstmjölkförsörjning. Detta gäller även om barnet inte ammar omedelbart.
 5. Baby kan höra ditt hjärtslag.
  1. Efter nio långa månader av att höra ditt hjärtslag känns din baby trött på att höra hjärtslaget som han eller hon har vuxit med varje dag. Detta kan hjälpa dem att hålla sig lugna.

 1. Barnet är mer benägna att få en normal hjärtfrekvens.
  1. Alla dessa fördelar bidrar till en bebis som är stabilare, inklusive en stabiliserad hjärtfrekvens. En glad baby är en hälsosam bebis när det gäller övergång från livmodern.

Hud till hud med barnet är bra för alla typer av födselar, förutsatt att din baby är stabil, eftersom de flesta barn i full tid är vid födseln. Även efter en cesarean födelse (c-sektion) mamma kan hålla barnhud till hud eller pappa om mamma inte är tillgänglig. Hud till hudvård för prematura barn är också viktigt, och många NICUs kommer att leda dig i hur du använder huden till hudvård för att hjälpa till att stabilisera din nya baby. Var noga med att låta dina utövare veta att du vill ha hud på huden med barnet efter födseln! Du kan göra det genom att ha konversationer med din utövare, fråga på din sjukhusresa och inkludera detta i dina födelseplaner.

Rutinprocedurer efter födseln

Innan huden till huden var det på plats många barn hade rutinmässiga rutiner som badning, vägning, mätning och andra saker som gjordes under denna första timmen. Nu är många gjort medan barnet är med dig, eller de väntar bara tills denna första timmen har gått. Om din baby har problem med att övergå till liv utanför livmodern, kommer sjuksköterskorna att vara säker på att din bebis får det stöd han eller hon behöver, vilket kan inkludera att ta dem till en varmare för behandling av medicinska laget. Om det händer kan någon vanligtvis följa barnet och målet är alltid att få barnet tillbaka till dig så snart de är stabila.

Populära Inlägg

Läs Mer