Fördelar med att ha en penna pal

Anonim

Även om elektronisk kommunikation har "krympt" vår värld, arrangerar många lärare fortfarande internationella pennkalksutbyten för sina elever, och med goda skäl. Om din tween har möjlighet att ha en internationell prenumerant kan det vara något för dig och din tween att överväga. En pennvän kan göra mer än att hjälpa ditt barn att lära sig om världen runt honom. Nedan finns några förmåner pen pals erbjudande.

Hones läser och skriver färdigheter

Kanske uppfattar det sig självklart att skriva och ta emot handskrivna pennbokstäver både läs- och skrivförmåga. När tweens använder e-post och textmeddelanden tenderar de att förlita sig starkt på stenografi (som LOL, 2moro, THX), misslyckas med att kapitalisera och punktera ordentligt och skriva in fraser i stället för fullständiga meningar. Även om det fortfarande behövs data om detta ämne, kan man skriva långivning uppmuntra bättre användning av grammatikkunskaper än att kommunicera elektroniskt.

Självklart är det mycket roligare att öva skriva medan man skriver till en peer än att skriva en uppsats för läraren! Dessutom skriver de flesta internationella pennvänner på sitt andra språk, sätter ditt barn i rollen som engelsk "lärare" eller förebild. Denna roll kan naturligtvis uppmuntra tween att sätta sina bästa engelska färdigheter på displayen.

Uppmuntrar perspektiv

När ungdomar närmar sig blir tweens alltmer egocentriska. Att höra handhändiga berättelser från en internationell prenumerant kan uppmuntra tweens att ta andras perspektiv och att tänka utanför sig själva. Det kan vara speciellt sant när pennkalken bor i en politiskt instabil eller ekonomiskt utmanad nation, eller när pennkalken bor i mycket olika omständigheter som din mellan. Att lära sig en sådan pennkalas dagliga situation kan ge ett visst perspektiv på "utfärdar" de genomsnittliga amerikanska mellanytorna och ge ditt barn lite perspektiv om vad som är väldigt viktigt.

Främjar tålamod

När de flyttar längre från barndomen utvecklar tweens gradvis sin förmåga att fördröja tillfredsställelse eller vänta på en givande belöning. Eftersom förseningen av tillfredsställelse är relaterad till många positiva resultat, inklusive skolsucces, är uppmuntran till denna färdighet viktig. Textmeddelanden och snabbmeddelanden arbetar mot förmågan att fördröja tillfredsställelse - det finns knappt någon väntan på ett svar. Däremot kan bokstäver eller paket från en internationell pennkalva vara fördelade på veckor eller månader. Genom att ha en pennavän kan tweens uppleva glädjen av förväntan och den potentiellt mer tillfredsställande belöningen att få något efter en väntan.

Främjar intresse för sociala studier

Att ha en pennafölja kan också uppmuntra en tween att ta större intresse för sociala studier och historia. Tack delvis till ungdomlig egocentrism tenderar tweens att bry sig mest om ämnen som har en personlig relevans för dem. Att ha en pennfavorit i en avlägsen nation ger den personliga sambandet, vilket gör studie av geografi, världspolitik och världshistoria känner sig mindre utländsk, mer meningsfull och mer värdig uppmärksamhet.

Stödjer utveckling av sociala färdigheter

Slutligen utvecklas sociala färdigheter aktivt under åren. Att ha en pennaprenumerant främjar många nyckelfärdigheter, inklusive reciprocation (ett brev fyllt med allt "jag" och inga frågor ger inte en bra pennavänskapsrelation!), Empati och ömsesidig oro. Det främjar också möjligheten att söka efter och hitta vanliga bindningar, en viktig del av äkta vänskap. Inverterade tweens kan särskilt gynna socialt från att ha en pennavän. En pennvän ger dem tid och utrymme för att hitta rätt ord (de fryser ofta om de måste prata innan de tänker) och främjar naturligt ett djupt, mindre ytligt förhållande som introverts längtar efter.

Sammantaget kan ha en internationell pennfavorit hjälpa din interpolations utveckling och mognad på många sätt. Om han eller hon får möjlighet att starta en sådan utbyte, lovorda din tween-lärare och njut av att observera hur din interpol växer från upplevelsen.

Populära Inlägg

Läs Mer