Innan du köper barnens vitaminer och mineraler

Anonim

De flesta barn behöver inte kompletterande vitaminer eller mineraler. Enligt American Academy of Pediatrics ger en diet baserad på matguiden pyramiden tillräckliga mängder av alla vitaminer ett barn behöver. Fortfarande finns det situationer där barnens vitaminer är nödvändiga, speciellt om ditt barn är en väldigt kräsen äter eller har en dålig kost, det innehåller inte mycket järnrika livsmedel. Vissa vegetarianer kan också behöva vitaminer för att möta alla deras näringsbehov. Låt oss ta en titt på några enskilda näringsämnen, och vad du behöver veta som förälder.

Järn

Barn och ungdomar behöver mineraljärnet för att förebygga anemi. De som är mest utsatt för järnbristanemi i barndomen är spädbarn som inte får extra järn efter sex månaders ålder (vanligtvis i form av ett järnstärkt spädbarn) och spädbarn som dricker järnformel, mjölk eller getmjölk . Bra källor till järn innehåller kött, fisk, baljväxter och starka livsmedel, som bröd och flingor. Ungdomsflickor har också risk för anemi när de börjar ha sina perioder. Källor till kompletterande järn kan innefatta:

 • Flintstones Barns tuggbara multivitamin, tabletter, plus järn
 • Poly-Vi-Sol Vitamin Drops With Iron
 • Pokemon barns flera vitamin med järn, tuggbara tabletter
 • Fer-In-Sol Iron Supplement Drops
 • Feosol Tablets och Caplets

Vitamin D

Enligt rekommendationer från American Academy of Pediatrics bör uteslutande ammande spädbarn eller spädbarn som dricker mindre än 1 liter babyformel få 400 IE av D-vitamin varje dag. Äldre barn som inte dricker minst 1000 ml vitamin D-starkt mjölk behöver också vitamin D-tillskott. Eftersom ett betydande antal barn har visat sig vara D-vitaminbrist i USA är det viktigt att lära sig mer om D-vitaminbehov och andra källor där den finns.

Kalcium

Kalcium är ett annat viktigt mineral, och det är nödvändigt för friska ben och tänder. Barn som dricker mjölk och äter mejeriprodukter, som yoghurt, glass och ost, brukar få tillräckligt med kalcium från kosten. Barn med mjölkallergier, laktosintolerans eller som bara inte gillar mjölk är lite mer utmanande för att uppfylla dessa krav, men det är fortfarande lätt om du hittar andra livsmedel som är höga i kalcium, såsom kalciumförstärkt apelsinjuice. Vitaminer, även de med extra kalcium, har i allmänhet bara cirka 200 mg eller 20% av de dagliga kraven, så du behöver vanligtvis också komplettera dessa vitaminer med livsmedel märkta "Hög i kalcium". Några tilläggskällor för kalcium inkluderar:

 • Calcium Gummy Bears
 • Herbasaurs kalcium för barn
 • Flintstones Barns tuggbara multivitamin, tabletter, plus kalcium
 • Scooby doo! plus kalcium, tuggbara tabletter

Fluorid

De flesta barn får tillräckligt med fluor för att bygga friska tänder om de dricker fluoriserat vatten, antingen från kranvatten i en stad som lägger fluor till vattnet eller flaskvatten som också har tillsatt fluor. Eftersom alltför mycket fluor kan orsaka färgning av ditt barns tänder, prata med din barnläkare eller tandläkare innan du ger ditt barn fluoride-tillskott.

 • Poly-Vi-Flor

Spädbarns multivitaminer

Multivitaminer för spädbarn finns som droppar och innehåller vanligtvis vitamin A, vitamin C och vitamin D. De kan också ha tillsatt järn (se ovan) och andra vitaminer och mineraler, såsom tiamin, riboflavin, niacin, pyridoxin, vitamin B12 och Vitamin E.

 • Tri-Vi-Sol Drops
 • Poly-Vi-Sol Drops
 • Gerber Vitamin Drops

Barnens multivitaminer

Multivitaminer för äldre barn ges vanligen som en tuggbar tablett. Att hitta ditt barns favoritkaraktär kan göra att vitaminerna är lätta och roliga.

 • Centrum Kids Chewable Vitamins
 • Flintstones Barns Chewable Multivitamin
 • Pokemon barnens vitaminer
 • Bugs Bunny Barnens vitaminer
 • Scooby doo! Komplett multivitamin / multimineralt tillskott, tuggbara tabletter

Tänk på att många "fullständiga multivitaminer" inte har alla rekommenderade mängder vitaminer och mineraler som ditt barn behöver varje dag och de flesta har inte tillräckligt med kalcium.

Särskilda omständigheter

Ovanstående rekommendationer är baserade på friska barn med en vanlig kost. Om du och din familj äter en vegetarisk eller vegansk kost, prata med din barnläkare eller nutritionist. Näringsämnen som vitamin B12 kan vara svåra att få i dessa dieter, och tillskott kan behöva övervägas. Barn med medicinska tillstånd som inflammatorisk tarmsjukdom och andra kan också behöva kosttillskott som inte skulle behövas utan tillståndet.

Slutsats

Helst kan de flesta näringsämnen erhållas genom en sund kost. Medan vi kan komplettera vissa näringsämnen kan det mycket väl vara näringsämnen som vi ännu inte är medvetna om eller näringsämnen som finns i livsmedel som samverkar för hälsan. För att förstå detta, överväga vad vi har lärt oss med vuxna och lungcancer. Vuxna som äter dieter med betakaroten har en lägre risk. Vuxna som tar ett tillägg av beta-karoten har dock högre risk. Det är troligt att vi kommer att lära oss att liknande processer förekommer i barnens dieter och att det finns föreningar som ännu inte identifierats som är viktiga för hälsan och bara kan hittas i en varierad kost innehållande ett brett utbud av frukter och grönsaker.

Populära Inlägg

Läs Mer