Grunderna för Gay Adoption

Anonim

Homosexuella och lesbiska par har utökat sina familjer genom adoption under lång tid, och eftersom lagstiftningen har förändrats under åren har fler alternativ blivit tillgängliga. Medan alla homosexuella adoptionsprocesser är unika, finns det några standardprocedurer och steg som varje adoptivförälder måste gå igenom, och fakta och resurser som kan vara till hjälp när man överväger adoption.

Alternativ för gay föräldrar

När du och din partner har bestämt att antagandet är rätt för dig och din familj, behöver du göra lite undersökning om adoptionsmöjligheterna.

Gay par kan utforska alla vägar för adoption, inklusive fosteromsättning, traditionell adoption och internationella adoptioner. Medan alla 50 amerikanska stater har gjort antagande lagliga för par av samma kön finns det fortfarande många främmande länder där det är olagligt. Dessutom kräver vissa stater att samma könpar är i ett lagligt erkänt förhållande för att kunna anta.

Adoptionsprofil

Precis som hos heteroseksuella par som vill anta, kommer din adoptionsbyrå att be dig att skapa en adoptionsprofil. Profilen bör innehålla detaljer om ditt liv, hem, anledningar till att ha ett barn och planer för hur du ska höja ett barn tillsammans med bilder som tydligt illustrerar vilken typ av hem och livsstil ditt adoptivbarn skulle komma in i.

Adoptionsprofiler delas med födelsemödrar som planerar att sätta sina barn inför adoption för att hjälpa dem att bestämma vilken adoptivfamilj de vill välja. Din profil ska vara öppen, ärlig och måla en bild av det liv du kan erbjuda ett adoptivt barn.

Adoption Home Study

Den antagande hemstudien är en av de första hindren i alla adoptionsprocesser. Även om förfarandet kan variera, involverar en hemstudie vanligtvis någon från en adoptionsbyrå som besöker dig i ditt hem för att genomföra en personlig intervju och undersöka ditt hem för att avgöra om det är en säker och stabil miljö för att få ett barn till.

Tidigare - och sannolikt fortfarande idag i vissa delar av landet - har vissa homosexuella parat tyngd om sina statuser så att de skulle kunna adoptera. Till exempel lägger en partner in för antagandet, medan den andra låtsas vara en rumskompis eller en vän. Det är absolut nödvändigt att erkänna vikten av ärlighet när du antar.

Även om det kan vara lagligt att utelämna viss information är det inte lagligt att ljuga när du ställs en specifik fråga. Det kan betraktas som bedrägerier och kan vara orsak till att ett antagande avvisas eller att en redan etablerad placering störs.

Andra föräldraupptagning

När ett homosexuellt par adopterar är det vanligt att en partner adopterar och den andra då ansöker om domstolen som andra förälder eller medförälder. Ett par behöver inte ha ett lagligt erkänt förhållande för att driva en andra förälderuppfattning, vilket gör det till ett tilltalande alternativ för homosexuella par som väljer att inte gifta sig eller gå in i en civil union.

Andra föräldrarna är också vanliga när en partner redan har ett barn när de går in i relationen och den andra partnern vill bli förälder till barnet.

Andra föräldrar adoptioner skapa en annan lagligt erkänd förälder för adoptivbarn, som ger alla samma föräldrar / barns rättigheter och ansvar som andra familjer tycker om. Föräldrars adoptioner har beviljats ​​av domstolarna i 13 stater och District of Columbia från och med 2015.

Barnomsorg Bekymmer

Många studier har försökt bestämma hur barn uppkommer i homosexuella och lesbiska unioner. Dessa studier är ibland förspända beroende på vem som har gjort forskningen. Gay och lesbiska grupper tenderar att visa positiva resultat, medan religiösa eller konservativa grupper ofta indikerar negativa resultat.

Många av bekymmerna handlar om att förstå sexuell läggning och fastställa om barn kommer att utveckla känslomässiga problem på grund av att ha homosexuella föräldrar.

Vet att det inte har funnits en enda studie som visar att barnen till homosexuella eller lesbiska föräldrar är missgynnade i någon väsentlig respekt.

Stöd och resurser för gay föräldrar

När adoptionen är slutlig fortsätter livet, men på ett helt nytt sätt, och alla familjer behöver stöd från familjemedlemmar och vänner. Vissa homosexuella par tycker att deras föräldrar - som kanske har varit upprörda vid en tid om sina barns livsstilsval - kommer när barnbarn kommer in på bilden.

Förhoppningsvis får du mycket stöd i din "verkliga värld", men många online resurser finns tillgängliga för homosexuella och lesbiska föräldrar för att hjälpa din nyutvecklade familj att växa och blomstra.

Ett ord från Verywell

Det exakta antalet homosexuella par som har antagit är okänt och förändras ständigt. Enligt USA: s folkräkning 2010 hade 115 064 samma könspar barn, och en 2013-studie av The Williams Institute fann att 13 procent av HBT-familjerna hade antagit barn jämfört med 3 procent av heteroseksuella familjer.

Trots det faktum att homosexualitet blir mer vanligt varje dag, kan vägen framåt vara svår och fylld av hinder, så se till att du är både fast och säker på ditt beslut innan du börjar adoptionsprocessen.

Att anta ett barn är en av de största förändringarna i livet du kan göra, så öppet utforska dina känslor och förväntningar med din partner, om du behöver hjälp av en rådgivare eller terapeut.

Populära Inlägg

Läs Mer