Dåliga vanor och fidgeting på skolan

Anonim

Mitt barn, Ben är 8 år och är rutinmässigt ifrågasatt av lärare i skolan för att "uppmärksamma" och "sluta fidgeting i ditt skrivbord". Han blir alltmer upprörd av detta eftersom han uppmärksammar, hans betyg återspeglar ett nästan perfekt poäng. Lärarna blir frustrerade med honom. Han är inte störande för klassen men verkar ändå bli ombedd att sitta på golvet bredvid sitt skrivbord eller på baksidan av klassen på grund av hans fidgeting. Ben gillar att leka med fingrarna. Det verkar att han inte lyssnar men han är. Vi har försökt att lösa problemet med skolan till ingen nytta. Eventuella förslag skulle uppskattas. Angela, Chatham, Ontario

Tyvärr kan vissa personer, inklusive föräldrar, lärare och läkare, snabbt hoppa på diagnos av ADHD för barn som detta. Det är viktigt att komma ihåg att en del av kriterierna för att diagnostisera ADHD är att symptomen måste orsaka någon form av nedsättning. Om hans betyg är bra och han inte stör klassen så låter det inte låta det orsaka problem.

Dåliga vanor

Så om hans fidgeting inte är ett tecken på ADHD, så kanske det bara är en "dålig" vana, som näsa plockning, hårdragning och nagelbettning.

Ändå, eftersom han kommer i trubbel för fidgeting, måste något göras, särskilt eftersom det rör sig om honom.

Hur man hjälper till att sluta dåliga vanor

Ett alternativ är att försöka övertyga lärarna om att försöka vara lite mer förlåtande och ignorera beteendet. Du kan förklara att det här är en vana hos honom och att du arbetar med att hjälpa honom att sluta. Eftersom det blir svårt att komma igång, kan du förklara att de kan göra ett normalt beteende till ett verkligt problem för honom genom att skada hans självkänsla och orsaka ångest över detta. Och det som gör honom angelägen och drar så mycket uppmärksamhet till fidgeting kommer sannolikt bara att få honom att göra det mer.

För att hjälpa honom att sluta kan du ge honom något annat att göra med hans händer som inte är så märkbar. Kanske håller och klämmer på något som en stresskula, fingerpressare, skulle hjälpa. Eller gnugga ett armband, en spiral nyckelring eller ett penna grepp. Allt som ditt barn kan göra tyst och att din lärare och andra kanske inte kommer att märka - tysta klassrumsfidgets.

Som med andra "dåliga" vanor, som tumsugning, nagelbettning och hårvridning kan det också hjälpa till att:

  • Ignorera beteendet så mycket som möjligt, särskilt om det inte är störande
  • Erbjud mycket ros och uppmärksamhet när han inte gör det
  • Ge enkla påminnelser för att hjälpa ditt barn att veta när han gör det. Till exempel kan hans lärare ge honom en speciell handsignal eller knacka på sitt skrivbord när han fidgeting mycket.
  • Erbjuder en ersättning för beteendet. Förutom klämbalken kunde han också helt enkelt göra en näve, hålla båda händerna på sitt skrivbord, eller använd båda händerna för att hålla sina böcker.
  • Ge incitament eller belöning för att stoppa. En klistermärke eller stjärndiagram kan också vara till hjälp vid stopp av många dåliga vanor.

En barnpsykolog kan också kunna arbeta med honom och hjälpa honom att sluta fidgeting så mycket. En utvärdering av en barnpsykolog kan också hjälpa dig att räkna ut varför han gör det så mycket. Är han bara uttråkad eller ängslig?

Det kan också hjälpa till med en formell utvärdering med din barnläkare eller en barnpsykolog för att se till att han inte har ADHD eller något annat, som tvångssyndrom (OCD). Att ha en utvärdering, även om den är negativ och visar att han inte har några speciella medicinska problem, kan hjälpa dig att övertyga hans lärare att arbeta med dig lite mer om detta.

Om möjligt kan du också försöka skapa ett möte i skolan för att prata med mer skolpersonal. Kanske får skolans rådgivare vara till hjälp.

Du kanske till och med berätta för hans lärare än de senaste studierna hitta fördelar för människor som fidget.

Populära Inlägg

Läs Mer