Bakåtkedja för barn med särskilda behov

Anonim

Bakåtkedjning kan ha olika definitioner för olika fält, men när man undervisar livskunskap för barn med särskilda behov, hänvisar det till att bryta ned en uppgiftens steg och lära dem i omvänd ordning. Detta ger barnet en upplevelse av framgång och slutförande med varje försök. I stället för att barnet börjar i början och försvinner någonstans, med vuxen som måste slutföra uppgiften, gör vuxen allt utom det sista steget och låter barnet slutföra arbetet. Därefter blir vuxen svag och gör mindre och mindre medan barnet gör mer och mer, slutar alltid med barnet som utför det sista steget.

Göra en säng

Att lära ett barn att göra en säng kan du bryta ner stegen som:

 1. Ta bort kudden
 2. Dra upp det övre arket
 3. Tuck i det övre arket
 4. Dra upp tröskeln
 5. Sätt kudden på plats igen

För att börja, skulle föräldern göra steg 1 till 4, så att barnet kan lägga kudden på plats i slutet. När det kan åstadkommas på ett tillförlitligt sätt, skulle föräldern göra steg 1 till 3, och barnet skulle dra upp dynan och lägga kudden på plats. När barnet blir bekväm med varje steg införs steget före det, alltid med målet att få barnet att klara uppgiften framgångsrikt.

Binda en sko

Jag ska skapa stegen här baserat på hur jag lärde mig att knyta skor och hur jag lärde mina barn. Du kan ersätta dina egna steg för alternativa metoder:

 1. Knyt en knut.
 2. Dra knuten tätt.
 3. Formera vänster spets i en slinga.
 4. Forma höger spets i en slinga.
 5. Slå en knut med de två looparna.
 6. Dra knuten tätt.

Föräldern skulle börja med att knyta skon, men låta barnet dra knuten hårt i slutet. Om och om igen demonstrerar förälderna stegen för skonbindning, långsamt och beskriver proceduren. Med tiden försvinner föräldrarna ett steg åt gången, så att barnet kan slutföra slutstegen istället för att behöva börja med en obundet sko och kom ihåg vad man ska göra.

Zipping Zippers

Att starta blixtlås kan vara super-knepigt, men det är super enkelt att zippa upp det när det är på rätt spår. Dela upp jobbet i följande steg:

 1. Träng bottenstycket i blixtlåset.
 2. Långsamt starta zippen för att se till att dragkedjan är på rätt spår.
 3. Drag dragkedjan resten av vägen uppåt.

Du kan ge ditt barn jobbet med att triumferande piska den blixtlås upp till toppen långt innan han eller hon har möjlighet att sätta ihop de två delarna av dragkedjan. En stor, fet, barnvänlig dragkedja kan vara till hjälp om ditt barn har problem med att få tag i en liten metalllås.

Knappknappar

Samordningen involverad i att ta en knapp och ett knapphål, poppa knappen genom hålet och fylla i en hel serie knappar på ett sätt som får dem att ordna sig ordentligt är en skrämmande uppgift för alla barn, speciellt en med finmotor frågor. Behöver inte bryta sig in i stegen här: Bara starta knäppningen för ditt barn längst ner på en skjorta och lämna den sista knappen för att ditt barn ska slutföra. När han eller hon kan lyckas, lämna de två sista knapparna och så vidare längs linjen.

Populära Inlägg

Läs Mer