Baby poserar för fantastiska barnporträtt

Anonim

Att ta egna barnporträtt kan vara ett bra sätt att spara pengar, men många föräldrar kämpar för att komma med idéer för bebisar.

Baby poserar efter ålder

Varje barn utvecklas i en annorlunda takt, men här är en allmän riktlinje att använda med avseende på vad du realistiskt kan förvänta dig för att barnbilden utgör:

 • 0 till 3 månader: Vid denna tidpunkt är ditt barn i grunden en trasa docka. Han kommer att behöva hållas eller stödjas för nästan vilken position som helst.
 • 3 till 6 månader: Nu kan din baby hålla huvudet på egen hand. Stöd kommer fortfarande att behövas för nästan alla babybilder ställer sig dock.
 • 6 till 9 månader: På den här tiden kan din baby sitta upp. Detta gör att du kan ta itu med något mer komplicerade poser, men det betyder inte nödvändigtvis att din baby håller stilla under mycket lång tid.
 • 9 till 12 månader: Din baby kan dra sig upp och kanske gå. Tyvärr kan hans nyfunna rörlighet innebära att han kommer att spendera större delen av sin tid att försöka springa bort från din kamera. För det bästa glada barnet poserar, vill du infoga intressanta leksaker i skottet. Dessa rekvisita kan locka ditt barn att hålla still tillräckligt länge för bilden!

Idéer för Baby Poses

Vilka typer av barn kan du använda när ditt barn har begränsad rörlighet? Här är några förslag:

 • Korg : En nyfödd baby inbäddat i en fuzzy filt tucked inuti en korg kurv gör för ett förtjusande porträtt.
 • Badkar : Nakenhet i babyfoton är inte för alla, men att posera en baby i ett gammaldags metallbadkar med en gummi ducky i närheten kan göra för ett sött porträtt.
 • Block eller bänkar : Att ha ditt barn ligga ovanpå stora block eller en bänk kan ge en målsättning för ett porträtt, vilket illustrerar hur liten din värdefulla bunt av glädje egentligen är.
 • Bilbarnstol : Sätt ditt barns bilsäte på jobbet genom att täcka det med det tyg du vill använda som fotofotografi.
 • Över axeln : Ha en vänstativ vänd bort från dig, med din baby som tittar över hans axel.
 • Vagga : Snap en bild av en familjemedlem som tittar ner på din bebis som huvudet är vagga i sina händer.
 • Sova : De flesta nybörjare fotografer vill få en bild av barnet när han är vaken, men en baby som sover på magen ger ett förtjusande skott. Prova en bild av en förälder med en arm som omsluter barnet för en variation på detta barnporträtt.

Oavsett vad du väljer för dina barnporträtt, kom ihåg att gå ner till ditt barns nivå innan du snappar på fotot. Närbild av din bebis är mycket intressantare än skott där du verkar se ner på ditt barn. Experimentera med olika vinklar också. Att ändra perspektivet något kan ge en bebis flera olika utseende.

Förutom porträtt som visar ditt barns ansikte, kanske du vill ta några skott av sina små händer och fötter. När din son är en tonåring med en större skostorlek än sin far, kommer dessa bilder att vara bra sentimentala minnessaker.

Säkerheten först

När du poserar ditt barn för en fotograferingsperiod, se till att du har någon runt för att fungera som en spotter. Barn måste alltid övervakas och du kanske inte kan nå ditt barn snabbt om du är upptagen med att arbeta med kameran. Inget barnporträtt är värt risken för att ditt barn tar ett otäckt fall!

Populära Inlägg

Läs Mer