Baby Moon Vacation för att förvänta sig föräldrar

Anonim

Vad heck är en baby måne? Jag hörde först detta ord för många år sedan när jag blev en doula. Det diskuterades i passerar och jag var tvungen att räkna ut det själv.

En babymåne (även kallad babymoon) brukade hänvisa till den tidiga postpartumperioden där en mammas huvudfokus var på hennes bebis. Det var hennes tid, precis som i tiden strax efter hennes bröllop, att baska i sin nya barns glöd. Det var dags att lära känna barnet, att läka fysiskt och att hålla sitt liv så lågt som möjligt med en ny bebis.

Pre-Baby Vacation

Under de senaste åren har en babymåne kommit att hänvisa till den senaste stora semestern före barnet. En chans att komma undan medan du fortfarande kan och njuta av en romantisk tillflyktsort. Det finns platser som säljer paket för en komplett semester, några även inklusive födelsekurser, prenatal massage för två och mycket mer.

Helst skulle du ta en babymåne under andra trimestern fram till den allra första delen av tredje trimestern. Detta låter dig gå när du mår ditt bästa. Graviditetssymptom är i stor utsträckning tolerabelt. Du har mer energi för att utforska eller gå till en strand eller vad du än har planerat.

Du kan bestämma när den bästa tiden att gå är baserat på tiden för din kontra förfallodagen. Om du verkligen vill stanna närmare hemma och vill gå till stranden när det är varmt - det kan betyda att du går på sommaren.

Påminnelser för semester medan gravid

Att resa under graviditet kan vara svårt. Du kommer att vilja komma ihåg att välja ett resealternativ som är bekvämt men bekvämt för dig. Om du flyger, kom ihåg att gå upp och gå runt varje par timmar på längre flygningar. Om du åker i en bil - gäller samma regler för att gå runt. Detta kan bidra till att öka cirkulationen och förhindra blodproppar.

Om du går någonstans för att leka i solen, kom ihåg att bära solskyddsmedel och undvik överhettning. Detta är viktigt för din säkerhet. Detsamma gäller även kallare klimat - även om många gravida kvinnor känner sig varmare när de är gravida, vilket gör det mindre riskabelt. Använd din sunt förnuft.

Du borde också resa med dina grundläggande prenatala register, som du enkelt kan få från din läkare eller barnmorska. Detta är för att se till att om något händer när du är borta, har någon åtminstone lite information om din graviditetshistoria och information för att kontakta din utövare. Den sista biten av råd för att välja en plats är att titta på resningsvarningar i dina destinationer, till exempel varningarna över Zika-viruset. Det kan vara tillrådligt att vidta försiktighetsåtgärder vid resa för att undvika områden där det finns myggor och utbrott av någon art.

staycation

Låt inte tanken på en stor semester göra dig grävplaner för en babymåne. Det finns också stort värde på att bo lokalt eller nära hemmet, men vistas i en bed and breakfast eller hotell. Ändringen av takten kan vara riktigt bra och hjälpa dig att slappna av. En långhelg (eller till och med en kort) kan också vara uppfriskande.

Oavsett vilken väg du bestämmer dig för att utforska en barnmåne, var noga med att njuta av din tid! Du kan till och med övertyga någon att låta dig göra båda! Förbarnsbarnsmånen handlar om pengar och fokus på paret och eventuellt deras förestående föräldraskap, efterbarnsversionen handlar mer om att bli en familj och är fri.

Populära Inlägg

Läs Mer