Delta i eller värd en spelningsdatum för småbarn

Anonim

Spela datum är en av de saker som vissa mammor känner sig mycket passionerade om. Du kan träffa mammor som pratar om "behovet" för ett speldatum eller delar av det perfekta speldatumet. I den andra änden av spektret kommer du oundvikligen att träffa föräldrar som scoff på vad de ser som tvungen socialisering och orkestrering av spel genom att kontrollera mammor och pappor. All analys är verkligen lite dum, dock.

De är inte onda. Inte heller är de verkligen nödvändiga. Allt speldatum är - eller åtminstone ska vara - roligt. Roligt för barn och roligt för sina föräldrar.

Om du har tänkt på att pröva ett speldatum men inte är säker på vad det innebär eller ens hur man ställer upp en, stressa inte. Den här guiden hjälper dig att komma igång.

Är mitt barn redo för en spelningsdatum?

Innan ditt barn är omkring 3 år, kommer det mesta av sin lekstid med andra barn att spenderas i parallellspel. Du kanske tror att det här betyder att han inte är intresserad av att leka med andra barn, men småbarn älskar att umgås, även om de gör det annorlunda än äldre barn. Faktum är att barn i vilken ålder som helst kan få något ur ett speldatum, till och med spädbarn vars spänning kan hittas när man ser nya ansikten, rör nya leksaker och vänjer sig till "främlingar".

För småbarn, särskilt de som inte är i daghem eller de som inte har syskon, kan ett lekdatum erbjuda en av de första möjligheterna att observera en peer under lång tid. Mycket snabbt ser du hur unga barn lär sig av varandra. Ett annat barn kan visa ditt barn hur man använder en leksak annorlunda, eller han kan uppmuntra ditt barn att springa fortare, hoppa högre och skrika högre. Denna efterlikning av varandra är ett av de viktiga sätt som småbarn lär sig.

Hur man värd

Om du planerar att bjuda in en lekplats för ditt barn till ditt hus kanske du vill ha ett par saker att tänka på för att saker ska gå smidigt, eller åtminstone så smidigt som allt som mycket små barn kan förvänta sig att gå.

 • Var specifik men flexibel när du utökar en inbjudan. Du vill ha en bestämd dag (versus "come over sometime") och tid på dagen ("runt 11") men ta hänsyn till att mammor inte alltid kan kontrollera tupptider eller sista minuten-smältningar. När du och den andra föräldern är överens om när och var ska du byta kontaktinformation så att hon kan ringa om hon är sen eller du kan skicka ett meddelande om ditt barn blir sjuk och du måste avbryta.
 • Addera frågan om syskon omedelbart. Om dina andra barn kommer att vara runt, låt bara kamratens mamma veta det. Om din gäst har bror och systrar, borde du vara tydlig om huruvida de är inbjudna. Det kan bara innebära att "de andra barnen är mer än välkomna!" eller frågar, "Tror du att du kan få en sitter för din dotter så att de små kan spela på egen hand?"
 • Var tydlig om du förväntar dig att mamma ska stanna eller inte. Om du är okej med att pjäsen släpptes i några timmar, låt mamma veta det, men också vara respektfull om hon insisterar på att stanna. Det kan låta bra att kunna ge varandra en paus genom att planera släppningsdatum, men att vara ensam i en ny miljö kan vara traumatisk för att kanske små barn. Plus, du måste hantera blöja förändringar eller potta tid (och olyckor), vilket innebär att vara mycket bekant med en annan föräldrars rutin och tillvägagångssätt för alla saker poop and peepee.
 • Låt dina gäster veta vilken typ av förfriskningar som kommer (eller inte kommer) vara tillgängliga. Skönheten i lekdatumen är tänkt att vara den avslappnade atmosfären; det betyder att du inte borde känna behovet av att tillmötesgå en lunch eller tillbringa en extra minut i köket. Det är faktiskt bäst att undvika en tid på dagen som skulle kräva en fullständig måltid eftersom småbarn kan vara notoriskt noga om mat, både vad de äter och där de äter den. Men det är bra att planera att ha åtminstone ett mellanmål för tots och en dryck och lätta munchies för mammor också. Kom ihåg att diskutera kända matallergier före speldatumet också.
 • Rengör det och lämna det. Du har ett företag, så du vill förmodligen räta upp ... men du har den typ av företag som kommer att förstöra ditt hem ordning några sekunder efter att de kom in i huset. En allmän rekommendation är att göra ditt hus rent (tänk badrummet torkat ner) men bekvämt (tänk leksaker som är tillgängliga och redo att dumpas). Spendera inte timmen eller två av ett lekdatum som försöker räta upp den rot som totsna skapar. Vad som kan vara störning för dig är en process att utforska och lära dem. Låt röran vara till de sista minuterna när du uppmuntrar alla att städa upp.
 • Erbjuda en mängd olika ålderspassade leksaker. Om det finns ett dyrbart föremål som du vet kommer din barn inte vilja dela, packa bort den och undvika tantrum. Annars låta barnen försöka och alla objekt i leksakslådan eller lekrummet.

Tips för att vara en bra gäst

Så vad om du är den som har blivit inbjuden till en playdate? Många av samma regler gäller till exempel

 • Bekräfta tiden men föreslå till värdinnan att du är flexibel vid nödsituationer eller avbrott.
 • Ange huruvida syskon är inbjudna eller kommer att vara närvarande
 • Fråga vad du kan ta med. Och om hon inte säger något, överväga att föra värdinnan en ny kopp kaffe från den lokala kaffebaren. Detta, personligen, anstränger mig alltid till en gäst.
 • Leta inte efter värdinnan att underhålla dig. I själva verket kan du berätta för henne att hon ska gå om sin verksamhet om hon gillar och du kommer att hålla ett öga på barnen ett tag.
 • Reservbedömning. Moms vet när en annan mamma sizing upp deras vardagsrumsinredning eller kontrollerar diskbänken för smutsiga rätter. Låt allt detta gå och bara tänka på om dina barn har det bra eller inte.
 • Stryk inte över välkommen. En timme är verkligen tillräckligt lång för ett lekdatum för småbarn. Du kanske vill sträcka ut det till två om barnen har en bra tid och ingen behöver en tupplur, men i slutet av den sträckan har du förmodligen en mycket trött och cranky liten som kommer bli glad att få hem till sin egen omgivning.

Hur man hanterar smältningar och dåligt beteende

Delning kan vara ett främmande begrepp för småbarn. Även de med syskon kommer inte troligen att förstå den roll denna nya lekkamerat har i ordningens ordning. Förvänta dig mycket grepp och mer än några tårar. När det händer, skäll inte ditt barn, och om det är spelkamraten som verkar illa, låt den andra mammen veta att du förväntar dig den typen av saker i denna ålder och utvecklingsstadiet. I stället för att disciplinera unga barn kan du ta några minuter för att modellera lämpligt beteende. Visa dramatiskt hur du delar leksaken med lekplatsen. Eller ge ditt barn en mild kram för att visa den andra barnen hur vi gör det bra.

Slutligen, kom ihåg att detta bara är ett speldatum. Om det är stressigt eller inte kul, behöver du aldrig göra det igen. Om det är något du och ditt barn tycker om, bryter du ut kalendern och ställer in ett nytt datum för att träffa dina kompisar.

Populära Inlägg

Läs Mer