Är din Disciplin Strategies Undervisning Dessa Essential Life Skills?

Anonim

Disciplin ska inte handla om att straffa barn för misshandel. Istället bör de belöningar och konsekvenser du erbjuder vara inriktade på att undervisa dina barn de färdigheter de behöver för att bli ansvariga vuxna.

Det betyder inte att du inte bör ge dina barn negativa konsekvenser. Faktum är att konsekvenserna kan vara bra lärare.

Men det är viktigt för din disciplin att lära dina barn hur de ska göra bättre nästa gång så att deras misstag blir värdefulla inlärningsmöjligheter. Här är sex livskvalifikationer din disciplin ska lära ditt barn:

1

Självdisciplin

Nagging barn att göra sina läxor, inte ge dem sysslor, eller alltid rädda dem från svåra uppgifter kommer inte att lära sig självdisciplin. Istället kommer det för mycket för ditt barn att förstärka sitt beroende av dig.

Det ultimata målet bör vara att arbeta själv ut ur ett jobb. Så småningom borde dina barn inte längre behöva dig. För att de ska utveckla självständighet måste man dock lära sig självdisciplin.

Barn behöver lära sig självdisciplin när det gäller pengar, sysslor, läxor och tidshantering. Det bästa sättet att lära sig självdisciplin är genom att ge konsekventa konsekvenser för missuppfattningar samt positiva konsekvenser för gott beteende.

2

Sociala färdigheter

Goda sociala färdigheter är en livskunskap som kan göra stor skillnad i ditt barns framgång under hela skolan och i vuxen ålder. De flesta barn behöver en hel del hjälp och övning-lärande sociala färdigheter.

Unga barn behöver lära sig att dela, använda bra sätt och tala snällt så att de kan utveckla friska vänskap.

Äldre barn behöver ofta hjälp med att finjustera sina sociala färdigheter. Att be om hjälp, hälsa på nya människor och hantera ohövligt beteende är bara några av de avancerade färdigheter som ditt barn kommer att behöva lära sig.

Identifiera specifika sociala färdigheter och goda manners du vill att ditt barn ska lära sig. Rollspel hur man använder den kompetensen och ger gott om feedback. När du fångar ditt barn med goda sociala färdigheter, ge beröm.

Tänk på sociala färdigheter ett pågående arbete. Leta efter lärbara stunder för att hjälpa ditt barn att förstå subtila färdigheter, till exempel varför du kanske talar upp när någon plockas på mot varför du kan vara tyst när en äldre person stiger framför dig i linje.

3

Hälsosamt beslutsfattande

Barn tittar inte på problem på samma sätt som vuxna gör. De behöver hjälp med att utveckla problemlösningsförmåga och de behöver träna själv och fatta hälsosamma beslut.

När ditt barn möter ett problem, jobba tillsammans för att utveckla en hälsosam lösning. Vare sig ditt barn inte kan bestämma vad man ska ha på födelsedagsfestet, eller hon kan inte räkna ut sitt matematikproblem, finns det alltid möjligheter att lära sig problemlösningsförmåga.

Vägledande barn utan att göra alla sina beslut för dem är en viktig del av att hjälpa dem att lära sig att fatta hälsosamma beslut. Undvik att vara helikopterförälder och när det är säkert att göra det, låt ditt barn möta några naturliga konsekvenser. Misstag kan vara ett kraftfullt undervisningsverktyg.

4

Impulskontroll

Barn utvecklar långsamt impulskontroll när de blir äldre. Föräldrar kan hjälpa till att underlätta impulskontrollfärdigheter på flera sätt. Att erbjuda logiska konsekvenser är ett sätt att motivera ditt barn att öva försenad tillfredsställelse.

Beröm kan vara ett annat bra sätt att hjälpa ungar att hantera impulser. Beröm ditt barn att tänka innan han agerar, väntar på sin tur i samtal eller går bort när han känner sig arg.

Förundervisning kan vara ett utmärkt sätt att hjälpa till att förebygga problem innan de börjar. Till exempel, innan du kommer ut ur bilen, berätta för din 4-årige: "När vi går ut ur bilen, kommer vi att hålla händerna och gå över parkeringsplatsen medan vi letar efter bilar." Formbeteende en steg i taget som ditt barn mästar en ny färdighet.

5

Emotionsförordningen

Undervisning barnen friska sätt att hantera sina känslor är en livskunskap som många föräldrar förbiser. När barn inte kan uttrycka sig muntligt, eller när de inte vet hur man klarar av obekvämma känslor, kastar de ofta humörskråttor eller blir aggressiva.

Börja på ung ålder, lär ditt barn om känslor. Forskning visar att känslomässig intelligens är viktigare än IQ när det gäller livslång framgång.

6

Förtroende

Konsekvent disciplin är ett bra sätt att hjälpa ditt barn att få självkänsla och självförtroende. Och förtroende kommer att öppna dörren för andra livsförmågor, som att kunna lära sig av misstag, acceptera kritik och möta rädslan på huvudet.

Skapa tydliga hushållsregler och konsekventa positiva och negativa följder, och ditt barn kommer att veta vad som ska förväntas.

När ditt barn känner sig trygg, blir han mer övertygad om att prova nya saker och utforska sina talanger. Använd positiv disciplin för att stärka hans självförtroende genom åren och han kommer att vara beredd att ta på sig världen när han når vuxen ålder.

Populära Inlägg

Läs Mer