Är tvillingar och flera inbyggda kompisar?

Anonim

Det finns många underbara saker om att ha multipla i familjen. En av de roligaste är den "inbyggda kompis" -faktorn. Det finns många tillfällen när man har samma ålder syskon är en fördel, inte bara för tvillingarna själva, men också för sina föräldrar.

Fördelarna

Från och med början har mina tvillingdöttrar åtnjutit varandra som kamratspelare. Jag minns fondly dem som sex månader gammal, bara lär mig att sitta upp på egen hand. De skulle sitta på golvet och vända mot varandra med en låda babyleksaker mellan dem. Det var en glädje att titta på dem när de passerade leksakerna fram och tillbaka, gurgling och gnagning på den mjuka plasten. De underhållde inte bara varandra utan också oss.

Som förskolor bafflade de andra tvååringarna i sin klass med deras interaktiva spel. Utvecklingsmässigt överträffade de sina klasskamrater, som fortfarande föredrog parallellspel, eftersom deras lärare kallade sin självständiga spelstil. Efter skoltiden fortsätter de lektiden hemma och skapar invecklade historier och spel med sina dockor och fyllda djur.

Mina vänner med singletoner av samma ålder skulle klaga på den ständiga utmaningen att hålla sina barn underhållna. De kämpade för att hitta ett ögonblick för sig själv när deras barn inte krävde deras uppmärksamhet. Detta var aldrig en börda för mig som tvillingsförälder; min twosome höll sig upptagen.

Som de har blivit äldre, har tjejerna erkänt fördelen av tvillingar för sig själva. Att ha en inbyggd kompis gör det mycket bekvämare att utforska nya situationer, som att starta skolan, gå med i ett team, gå i läger eller resa på semester. När de närmade sig sina preteen år och började förlita sig mindre på mamma och pappa och mer på vänner, blev de tröstade av närvaron av en följeslagare inom konstant räckvidd.

Nackdelarna

Men att ha en inbyggd kompis är inte alltid så ideal som det verkar för den icke-tvillingvärlden. Förtroendet är förakt, trots allt, och som alla förhållanden, behövde tjejerna ofta en paus från varandra. Kämpen mellan tvillingar kan vara särskilt intensiv, som många föräldrar kommer att bevisa. När tvillingar inte har vänner utanför varandra, kan striderna bli ännu mer fokuserade.

Ibland är det svårare för tvillingar att utveckla utanför vänskap. Det var verkligen fallet för mina tvillingdöttrar. Ibland var det svårt för dem att etablera nära individuella vänskap med andra tjejer eftersom de flesta av världen upplevde dem som en paketaffär. Det är sant att tvillingdiskriminering till viss del finns i situationer där tvillingar utesluts eller förbises istället för att erkännas för deras individuella egenskaper.

Vad föräldrar borde göra

Som föräldrar till multiplar är det vårt jobb att balansera fördelarna med "inbyggda kompisar" med de enskilda barnens individuella behov. Erkänna att varje tvilling eller triplett förtjänar en-mot-en-tid med föräldrarna. Uppmuntra varje barn att utveckla sina egna utanför vänskap. Förvänta dig inte konstant harmoni när de är tillsammans; snarare bygga utrymme i multipla-förhållandet genom att ge möjligheter till individuella playdates och aktiviteter. Om du tillåter dina multiplar att njuta av deras speciella förhållande men uppmuntra dem att utvecklas som individer, kommer de att hitta en social balans som båda hedrar deras band och förhindrar att det blir kvävande.

Populära Inlägg

Läs Mer