Irriterande sen graviditetssymtom

Anonim

Medan det är lätt att berätta för någon att det verkligen finns många glädje av graviditet, som att känna barnet rör sig, finns det också nackdelar. Under min sista graviditet stod jag ständigt upp till badrummet mitt på natten. Det hände plötsligt till mig (till och med halvt i sömn) att min urinfrekvens stod i takt en gång i timmen och åtta minuter. Och det var bara för att börja.

Så här är en lista över vanliga klagomål i slutet av graviditeten och vad du kan göra med dem.

Sömnlöshet

Att inte kunna sova är verkligen irriterande, och graviditet sömnlöshet är inte annorlunda. Det kommer i ett par former: att vara utmattad och inte kunna sova och bara inte kunna sova men mår bra. Åtminstone med den senare kan du vara produktiv. Råd är att prova någon form av motion tidigare på dagen, undvik koffein efter tidig kväll, slappna av före sängen, och till och med den gamla standarden på ett glas varm mjölk.

Ryggont

Ryggsmärta i graviditeten är en av de främsta klagomålen. Allvarligt, prova massagevägen, och om du inte hittar någon att hjälpa till här, arbetar bäckens kakel väldigt bra. Stretching och användningen av varma kompressor, som en ris socka eller varmt bad, fungerar också bra. En annan sak att försöka är att duscha på händer och knän så att vattnet slår dig i ryggen.

Benkramper

Många kvinnor rapporterar att erfarenhet av benkramper i graviditeten, särskilt i slutet av graviditeten och oftast på natten. Sträcker sig före sängen och inte pekar på tårna är bra startar. Vissa hävdar också att näringsbrist som brist på kalium bidrar till detta problem.

Andnöd

När barnet växer och komprimerar ditt membran har du mindre utrymme att andas. Sträcker och gör bäcken kakel för att låta barnet bosätta sig för vissa kvinnor. En annan bra råd är att försöka sova sittande. Försök dubbla vikta din kudde om du har en och luta den på huvudet. Andra kvinnor tycker att en vilstol eller annan stol är bättre för dem.

Utmattning

Tro det eller inte växa en baby tar mycket energi, det betyder att många gravida kvinnor kommer att rapportera trötthet i alla trimester, men det verkar värre under tredje trimestern. Det bästa rådet är svårt att följa, men en pärla ... nap! Allvarligt om du kan få en kort tupplur eller omorganisera ditt schema så att du kan sova när du är mest trött, kommer livet att bli mycket lättare. Lägg till sömnlöshet till mixen och dess mördare.

Halsbränna och andra gastrointestinala läckerheter

Halsbränna, klåda och gas, alla väldigt fina och allt resultatet av att barnet växer friskt. Undvik att förolämpa mat, stanna upprätt efter måltider och bara en vanlig gammal humoristiskt hand om allt du kan göra här. Ibland kan ett glas mjölk med honung hjälpa till med halsbränna och ibland kan din utövare också rekommendera något att hjälpa till.

sammandragningar

Dessa härliga saker är bra för att öva allt du lärde dig i födelseklassen, och till och med ge dig en löpning för dina pengar ibland. Ignorera dem så mycket som möjligt. Verkligt arbete kommer inte att låta dig sova. Försök att nappa, byta positioner, ta ett bad och koppla av. Vanligtvis kommer dessa att hjälpa. Ibland kommer kvinnor att ha perioder av sammandragningar som återkommer vid en viss tidpunkt varje dag, eller vissa kommer att tyckas ha non-stop sammandrag de senaste veckorna. Båda är ganska normala. Tala med din utövare om du är orolig.

Pubic Bone Pain

Först är ditt skönhetsben inte ett ben, men det kan säkert skada. Vissa kvinnor beskrev ofta den här känslan som en plastdocka och fick dina ben rippade åt sidan. Om du lider av ben i benet i graviditeten, kan du inte längre stå på ett ben för att lägga på dina byxor och även lyfta ett ben för att komma in i karet blir intressant. En ris socka eller annan varm kompress kan känna sig väldigt bra för denna udda ömma plats.

Urinfrekvens

Kommer du ihåg det här från början av din graviditet? Varanyheterna är att när barnet förbereder sig för att bli född kommer han / hon ner längre in i bäckenet. Den dåliga nyheten är att det innebär mer tid i badrummet eftersom du känner att du behöver avlasta dig oftare. Försök att titta på vad du dricker strax före sängen och alltid veta var toaletten ligger.

Tryck

En annan glädje av barnet som faller ner i bäckenet är känslan av konstant tryck. Kort om att hänga upp och ner, det är inte mycket att göra utan att trösta på det faktum att det är ett gott tecken på att älskling kommer att vara här snart. Att simma eller helt enkelt vara i djupare vatten kan hjälpa, som kan bäckenet luta sig.

Sparkar på udda platser

Medan du känner att barnets rörelse är bra är det också en smärta ibland. Vissa babyar hittar dina revben och glädje att sparka dig tills du är öm. Vissa kvinnor har rapporterat blåmärken från sina barn. Jag brukar placera min hand ordentligt på den ömma platsen och ha en liten konversation med barnet. Det går något så här: "Baby, spark inte din mamma där!" Pelvic tilt kan vara effektiv för att få barnet att flytta lite, liksom kreativa positionering av din kropp. Vissa mammor väljer vägen att använda is på de ömma fläckarna; om det hjälper, gå för det.

Balansproblem

Balansproblem kan vara ganska irriterande under graviditeten. Om du har fallit mycket denna graviditet, försök att inte oroa sig, de flesta faller skadar inte dig eller barn. Även om du inte faller kan det hända att du har problem med balans och det händer ännu oftare när du blir större, inklusive att du inte kan komma ur golvet eller komma ur badkaret. Försök att undvika positioner där du vet att du kommer att fastna om du inte har hjälp. Och bara skratta när du måste få någon att hämta dig upp från golvet. I händelse av ett spill, kom ihåg att barnet är väldigt välkuddat i fostervåren. Att ringa din utövare för beredskap är också en bra sak.

Populära Inlägg

Läs Mer