Anatomi av ett prenatalt besök

Anonim

Medan varje utövare är annorlunda är grundprincipen för prenatalavnningen vanligen densamma. Några av dessa kommer att göras i olika order, vissa vid varje besök, medan andra inte vid varje besök. Ditt första prenatalbesök är vanligtvis det längsta. Du kan till och med ha gjort saker som inte finns på den här listan. Saken att komma ihåg är alltid att fråga vad testet är för, hur har resultaten givits, har du ett alternativ för ett annat test, att hoppa över testet eller vänta ett tag.

Ett typiskt schema för prenatal vårdutnämningar är följande:

  • 1: a Trimesteravtalen
  • 2: a Trimesteravtalen
  • 3: e Trimesteravtalen

Här är vad som händer vid en typisk prenatal möte med din barnmorska eller läkare:

Ge urin

Detta görs för att kontrollera efter många olika saker, vanligtvis protein och glukos. Dessa kan indikera ett problem, eller bara ge oss historia om vad du hade till frukost! Övervakning av dessa under graviditeten hjälper till att säkerställa dig och barnets välbefinnande.

Blodtryck

Att ha detta vid varje besök ger oss en baslinje för ditt blodtryck. Detta kommer att berätta för oss vad ditt normala blodtryck ska vara, och om det stiger, hur mycket var uppkomsten. Det är inte absoluta tal så mycket som det är ökningstakten när man tittar på blodtrycket som ett problem. Ibland kan du komma i graviditet med högre blodtryck redan.

Fundal Höjd

Detta mäter livmoderns storlek och är en bra uppskattning av hur din baby växer. Det börjar vanligtvis omkring 20 veckor. Vid denna tidpunkt muter livmodern vanligtvis 20 centimeter från benet, och kommer att hålla sig runt antalet veckor du är. Numren kommer att ge eller ta ca 2 cm, och kan ändras när barnet ändrar position och växer. De kan indikera ett problem eller överraskningar (tvillingar!) Om siffrorna förändras dramatiskt.

Fetal hjärtfrekvens

Om din utövare använder en doppler kan detta mirakulösa ljud höras i genomsnitt ca 12 veckor. Maternal fett butiker, placeringen av livmodern kan komma i vägen, så var inte panik om det tar lite längre tid att höra. Vid omkring 18 veckor kommer ett fetoskop eller vanligt stetoskop att plocka upp barnets glorious beats av ditt barns hjärta. Var noga med att göra en inspelning för dem som inte kan ansluta sig till dina möten.

Näring

Vad har du ätit? Hur mår du? Viktfluktuationer ... Du kanske behöver hjälp med att styra din diet. Det här är en bra tid att prata om vad du längtar efter och hur man gör med näring totalt. Var noga med att be om extra hjälp, de flesta utövare vet var de ska skicka dig om du vill prata med en nutritionist.

Hälsa

Detta verkar uppenbart, men jag använder det för att täcka alla andra saker under graviditeten. Är du trött? Har du någon svullnad? Huvudvärk, sinusproblem etc.

Mental hälsa

Hur anpassar du till graviditeten? Hur reagerar din familj? Förbereder du dig för barn? Upplever du några problem med prenatal depression. (Var ärlig!)

Socialt beteende

Röker du, dricker, tar droger? Är du runt folk som röker? Hur är jobbet? Sover du bra?

Frågor?

Vilka frågor har du om framtida besök, saker som har kommit upp, framtiden?

Populära Inlägg

Läs Mer