En översikt över Potty Training

Anonim

Är ditt barn redo för potty train? Medan de flesta föräldrar är stolta över att gå vidare till det blöjafria fasen av sitt barns liv, är krukutbildning inte så enkelt som att visa ditt barn där man ska sitta och hur man ska spola.

Pottutbildning är en viktig milstolpe för småbarn och det finns typiskt stötar längs vägen. Men innan du dyker in i potten träning, se till att ditt barn är faktiskt redo. Det kommer att rädda både dig och ditt barn mycket frustrationer. När du väl har bestämt att det är dags att träna, ta hand om det väsentliga, bestäm sedan en pottautbildningsplan för attack.

När kommer min småbarn att vara klar?

Medan många föräldrar väljer att potty träna ett barn i en viss ålder, till exempel 18 månader eller två år, kan den strategin stötta om ett barn inte är redo. Så hur gammal är gammal nog för potttåg? Liksom de flesta saker med barn beror det på det. Och medan vi alla hört historier om de potatisutbildade två månaderna, är många barn inte redo förrän efter sin andra födelsedag. Vissa småbarn kanske inte är redo för potten tills de närmar sig tre.

Förutom åldern är det viktigt att nå vissa utvecklingsmilstoler för att kunna framgångsrikt potta träna ett barn. Möjligheten att kommunicera, att kunna identifiera behovet att gå potatis och till och med ha tillräckligt med muskler för att komma på och av potten är viktiga färdigheter när man bestämmer om ditt barn är redo att potta. Sök även efter tecken på att ditt barns förmåga att "hålla" har ökat. Om ditt barn har färre och färre våta blöjor betyder det sannolikt att deras blåsmuskler har utvecklats tillräckligt.

Slutligen, och kanske viktigast, se till att ditt barn visar en önskan att använda potten (liksom ett intresse att hålla sig torr eller ren), att ha på sig "stora barn" underkläder och att observera vad du gör när du gå på toaletten. Om de inte är intresserade än, känner du inte att du måste tvinga den. Chanserna är att deras intresse kommer att piqued tidigare snarare än senare.

Signaler Ditt barn är redo att Potty Train

Arbeta med en vårdgivare

Barnvaktar som ser ditt barn dagligen eller nannies med många års erfarenhet är ofta de första som märker tecknen på att barnen är redo att starta krukutbildning. Att lyckas potty träna ett barn i samarbete med en vårdgivare är kommunikation avgörande.

Pottutbildning och daghem

För att arbeta föräldrar är det viktigt att prata med din vårdgivare om dina förväntningar och planer på potatisutbildning. Det är dock också bra att komma ihåg att din erfarna barnflicka eller sitter kanske kan ge vägledning och även leda vägen på pottutbildning med barnet.

Vad som än är fallet är det viktigt att alla åtar sig samma träningsprocess. Konsistens är nyckel. Om ett barn utbildas under vardagar med en barnflicka eller daghem, slappna inte av på regimen på natten eller på helgerna. Det kommer sannolikt att förvirra barnen och förlänga den tid det tar för att träna dem.

Komma utrustad

Om ditt barn är redo att potty tåg, ta tid att se till att du är beväpnad med rätt potty träningsutrustning innan du går längre. Förutom ett kruksäte eller en sitsreducerare (eller båda), vill du investera i "stora barn" underkläder och byxor eller andra kläder som enkelt dras av och på för att förhindra olyckor som uppstår när ditt barn försöker kom till potten.

Essential Potty Training Gear

Att få ditt barn involverat i processen att välja dessa saker kan ofta hjälpa till att öka sin spänning om att använda potten. Låt ditt barn känna sig som ett stort barn genom att föra dem med dig till affären för att välja en potta och underkläder med de karaktärer som de väljer.

Flickor vs Pojkar

Medan det finns många likheter mellan pottträning för tjejer och pojkar, finns det vissa skillnader och föräldrar bör vara uppmärksamma på dem. Det är inte ovanligt att höra att potty träning tjejer är lättare och händer tidigare. Dessutom lär sig pojkarna typiskt att potty train sitter ner som tjejer, men när de har behärskat sittande på potten kan du övergå dem till att stå upp. (Ett dekal känt som ett "toalettmål" kan hjälpa pojkarna bättre att lära sig att sikta.)

Mer om Potty Training Boys

strategier

Människor väljer att gå om småbarnsträningspetrar på många olika sätt. Trätodds träningsmetoden är populär bland föräldrarna för sina snabba resultat. Det handlar om att jaga hemma för - du gissade det - tre dagar och låter ditt barn blöja fritt medan du vigilant tar dem till potten.

Processen kan vara stressig och olyckor kommer att hända, men många barn lär sig snabbt att känna igen de tecken som de behöver gå och lyckas komma sig till potten i tid.

Mer om tre dagars pottautbildningsmetod

Andra föräldrar väljer att potta tåg under längre perioder. Oavsett vad du väljer, kommer du sannolikt att hålla ditt barn på ett potty break schema när du börjar träna. Dessutom kanske du vill överväga ett belöningssystem för ditt barn. Diagram eller små bitar av godis används ofta behåll din lilla en motiverad under hela processen.

Är ett Potty Training Reward System rätt för ditt barn

Kom ihåg att som förälder måste du acceptera att det kommer bli hicka som kommer att vara frustrerande för både dig och ditt barn. För många barn börjar pottutbildning inte och slutar om några dagar utan några motgångar längs vägen.

Vissa barn kanske kan gå till badrummet hemma men vägra offentliga toaletter. Andra kan inte ha något problem att kissa i potten men kan inte vara övertygade om att gå nummer två. De flesta småbarn kommer inte att kunna hålla den över natten i minst några månader, om inte längre. Andra kommer att göra bra - för några veckor eller månader - innan du upplever en potty-träning. Men oroa dig inte, det kommer alla att fungera okej!

Så här navigerar du på en Potty Training Backslide

Populära Inlägg

Läs Mer