En översikt över barnens sport

Anonim

När det gäller extracurricular aktiviteter, kan du verkligen inte slå barns sport. Att utöva ett idrottslag, eller konkurrera individuellt, hjälper ditt barn att vara aktiv, träna och lära sig sportsmänskap, förbättra sociala färdigheter och koncentration och utveckla en hobby som de kan njuta av för livet.

Men inte alla sporter skapas lika. För att matcha ditt barn med den rätta, överväga deras storlek, ålder, färdigheter, förmågor och framför allt intressen. Om de har sitt hjärta på ishockey, kommer de inte vara nöjda med även den mest entusiastiska och begåvade volleybollstränaren.

Dessa sportprofiler hjälper dig att lära dig mer om specifika sporter, bland annat när barnen kan börja, vilka färdigheter de behöver, hur mycket motion de verkligen kommer att få, vilken typ av skada de riskerar att möta, vilken typ av utrustning de behöver, och (kritiskt för föräldrar att förbereda sig för) vad man kan förvänta sig vad gäller kostnader och tidsåtgärd.

 • Bågskytte
 • Badminton
 • Baseball och softball
 • Cykling
 • Hästsporter
 • Fotboll
 • Ishockey
 • Hoppa roping
 • styrkelyft
 • Bergsklättring
 • Skridskoåkning
 • Fotboll
 • Sport stapling
 • Simning och dykning
 • Surfing
 • Synkroniserad simning

Självklart finns det dussintals fler barns sport där ute om inget av ovanstående passar bra för ditt barn. Tänk på bowling, cheerleading, gymnastik, dans, längdåkning, spår och fält, fäktning, kampsport, hockey, rugby, lacrosse, rodd eller segling, skidåkning eller snowboard, golf, tennis (jämnt bordtennis!), Ultimata frisbee, volleyboll, vattenpolo eller brottning.

fördelar

Enkelt uttryckt, undervisar sport lite livslärare bättre än någonting annat, som & hur man vinner nådigt, hur man förlorar nådigt och hur man är en lagspelare. Idrottare lär sig att vara respektfull och visa det. De lär sig att vara både ledare och anhängare. Och de sätter mål, löser problem och lägger in mycket hårt arbete och övar tid, ofta utan att se resultat direkt.

Ändå finns det några mer omedelbara upsides. Sport hjälper barnen att få en daglig dos fysisk aktivitet och förhindra att de spenderar tid på mer stillasittande sysslor. Att delta i sport kan hjälpa barn att göra vänner och till och med förhindra stress. Det är också helt enkelt roligt ... för din idrottsman och för din familj också.

nackdelar

Som med alla barns aktiviteter finns det utmaningar med sport. Det är ofta mycket dyrt. Du kommer att möta tidskonflikter och ibland stora engagemang. Ditt barn kan bli orolig och du kanske inte gillar de andra föräldrarna du har att göra med. Och det kan naturligtvis vara en väldigt stor risk för skada.

frågor

Oavsett huruvida du spelat sport själv har saker ändrats mycket sedan sandlotbaseball och pick-up basket spel. Du kanske undrar:

 • När ska man börja konkurrera sport
 • Vad gör du om du misstänker att ditt barn blir mobbad av en lagkamrat
 • Varför ditt barn saknar speltid
 • Hur mycket övning är för mycket
 • Om ditt barn behöver en privat tränare
 • Om idrott vidskepelser och ritualer är skadliga
 • Vad ska man göra om ditt barn kämpar med sport
 • Oavsett om det är för sent för ditt barn eller tonåring att starta en ny sport
 • När du slutar är det verkligen en bra idé

Arbetar med bussar

Ditt barns tränare kan vara din största allierade i ungdomsport eller ditt största hinder. Goda har kraften att verkligen förändra ditt barns erfarenhet. En dålig man kan få ditt barn att brinna eller förlora intresse. Kanske har du ens trätt upp för att coacha ditt eget barn!

De flesta tränare gör det bästa de kan för att se till att barnen har en bra upplevelse. Så att arbeta med dem, inte mot dem, är din bästa satsning. Vanligtvis är de en bra resurs när du har frågor, behöver rekommendationer eller vill ha råd.

Spara pengar

Rykten är sanna. Barnens sport kan vara mycket dyrt - även de som inte kräver mycket utrustning. Kostnader för coaching, kläder och resor kan lägga upp snabbt. För att spara, gör vad du kan för att hålla ned utrustningskostnaderna. Registrera tidigt för ligor, turneringar, tävlingar och klasser. Du kan ofta få en rabatt på tidig fågel på detta sätt (eller åtminstone undvika några sena avgifter). Gör något obligatoriskt frivilligt arbete så att du inte debiteras för att hoppa över det. Carpool (trots allt är tid pengar och gas är dyr!) Och delta i insamlingsmöjligheter för lag.

Inköp av "officiella" spelare och lagfoton kan enkelt ställa dig tillbaka $ 30 eller mer per barn, per sport, per säsong. Ta dina egna bilder istället eller fråga en begåvad vän att göra det. Om du älskar personliga knappar, nyckelringar och vattenflaskor får du från professionella fotografer, kolla in Zazzle eller CafePress och gör din egen. Du kontrollerar hur de ser ut och hur mycket du spenderar.

Överväg att servera på styrelsen eller ledningsgruppen i ditt barns klubb eller liga. Åtminstone får du perspektiv på hur mycket gruppens ansträngningar verkligen kostar. Bättre än, kanske kan du upptäcka sätt att minska kostnaderna och sänka allas betalningar. Kan du till exempel konvertera mailningar och anmälningar från snigelpost till online? Hitta ett mer lukrativt insamlingsprojekt? Få lokala företag att sponsra ditt lag? Ansök om bidrag eller stipendium? Dra sträng (med familj, vänner eller kollegor) för att få rabatter eller donationer?

Viktigast, ha ett ärligt tal med ditt barn innan de försöker eller gå med i ett elitlag. Dessa är överlägset de dyraste lagen i ungdomsporten eftersom föräldrarna måste täcka resekostnader, turneringsavgifter, tränare löner och så vidare. Vill ditt barn verkligen spela på den här nivån?

Försök att inte bli upptagen i trycket från tränare eller andra föräldrar om din idrottares potential. De kan vara lika lyckliga på en skola eller ett rekreationslag till en bråkdel av kostnaden. (Äldre barn på avancerade nivåer är också gamla nog att hjälpa till med att täcka kostnaderna via en del av deras ersättning eller pengar som de får som gåvor. De kan också tjäna pengar genom sin sport genom att coacha eller undervisa yngre barn som serverar som domare eller arbetar i ett idrottsläger.)

Ett ord från Verywell

Som förälder till en ung idrottsman spelar du många positioner. Du stöder ditt barn (emotionellt och praktiskt) och lånar ut en hand till tränare och lagkamrater också. Du är också där för att skydda och förespråka ditt barn både på och utanför fältet. Och du är en förebild när det gäller sportsmanship, fitness och nutrition. Det är inte lätt (inget av det här föräldraskapet är, eller hur?), Men om du styrs av kärlek till ditt barn, vinner du det här spelet varje gång.

Populära Inlägg

Läs Mer