En översikt över könsförutsägelsen

Anonim

Så snart du meddelar din graviditet verkar det som om alla har sin egen metod och uppsättning berättar att förutsäga ditt barns kön. Omkring 80 procent av föräldrarna väljer faktiskt att ta reda på under graviditeten om de har en pojke eller en tjej. Om du inte är intresserad av att ta reda på det, är det också bra. Men om din nyfikenhet är toppad, så är det sätt att förutse ditt barns kön.

Mid-pregnancy Ultraljud

Ultraljud är förmodligen den vanligaste metoden för att ta reda på ett barns kön. Detta görs vanligtvis mellan 18 och 20 veckor av graviditeten. (Om din läkare planerar en ultraljud vid denna punkt rutinmässigt kan din försäkring eventuellt inte täcka avgiften.)

Ibland behöver du även planera en ultraljud med den specifika avsikt att ta reda på barnets kön. Detta kan köra dig upp till $ 300 i fickan och är generellt inte täckt av försäkringar. Kom ihåg att en ultraljud inte alltid kan berätta om barnets kön, det är inte alltid rätt, och ibland är kontorspolitiken inte att berätta könet. Var noga med att ställa frågor innan du godkänner en ultraljud.

Det finns också butiker som tillhandahåller liknande tjänster, men de är inte anslutna till medicinsk praxis. De kallas Hushålls ultraljud och rekommenderas inte av Food and Drug Administration (FDA).

Ramzi metod

Detta är en nyare metod för att bestämma ett barns kön i tidig graviditet via ultraljud. Den kan användas runt sex veckorsmärket under graviditeten och bestämmer kön baserat på placentans placering. Det är inte vanligt gjort, men det är något som händer.

En sak att vara medveten om är att det du ser på ultraljudsskärmen ibland är en annan orientering än vad den egentligen är i verkligheten. Om du har en tidig ultraljud under graviditeten, var noga med att fråga om placentans plats istället för att gissa baserat uteslutande av skärmen.

Genetisk testning

Genetisk testning används också för att bestämma ett barns kön före födseln. De två vanligaste invasiva metoderna är:

  1. Amniocentes: Generellt gjort efter vecka 16 men kan göras något tidigare.
  2. Chorionic Villus Sampling (CVS): Kan vara en färdig mellan den tionde och tolfte veckan av graviditeten.

Dessa tester är nästan 99 procent korrekta för att förutsäga ett barns kön. Men på grund av den lilla risken för infektion eller graviditetsförlust i samband med dessa metoder används de inte ofta som enda metoder för att bestämma ditt barns kön. Snarare tittar de på genetisk information. Köninformation är mer en extra fördel.

En annan typ av genetisk testning görs med hjälp av ett blodprov från ett moder. Dessa nyare test-kallade cellfria DNA-test-använd foster-DNA som finns i moderns blod. De används sen i första trimestern.

Intelligender

Detta är ett urinbaserat hemtest. Den kan användas så tidigt som den tionde veckan av svangerskapet och letar efter vissa celler i moderns urin för att avgöra om hon bär en pojke eller en tjej.

Testet säljs på nätet och hos apotek och kan användas utan din läkare. Det är dock inte baserat på vetenskap och har ingen forskning som stöder den. Med det sagt valde många kvinnor att göra det roligt innan de upptäckte barnets kön från sin läkare eller barnmorska.

Magestorlek och form

Bellies är mycket olika från varandra - som du kan se från de gravida magen bilderna här. De flesta talesätten säger att det är en pojke som utför fram och bak. Om du ser gravid över, eller bär sida vid sida, ska det vara en flickvän.

Det är i själva verket en mycket vanlig gammal fru, men det är roligt. Större delen av din bukas storlek och form bestäms av din kropp före graviditeten, mängden och hastigheten på viktökningen under graviditeten och andra faktorer som är huvudsakligen ur din kontroll.

Kinesiska Lunar Kalendrar

Detta är ett annat pseudovetenskapligt sätt att förutse om du ska leverera en pojke eller en tjej. Baserat på moderens ålder vid tidpunkten för uppfattningen och den månad som uppfattningen ägde rum kommer du att få veta kön av din ofödda (eller förutbestämda) bebis. Vissa människor hävdar att skillnaderna kommer från det faktum att kineserna anser att ett nyfött barn ska vara ett år gammalt.

Denna metod drar faktiskt ganska lite ifrågasättande, oftast för att du kan hitta minst fyra olika versioner på Internet om vad som är en pojkebeteckning och vad är flickbeteckning. Jag skulle inte lägga mycket lager i dem för noggrannhet. De är huvudsakligen bara för skojs skull.

Fetal hjärtfrekvens

Många år sedan sa folk att om man tittar på fosterhjärtfrekvensen kan man förutsäga barnets kön, speciellt att över 140 slag per minut innebar en tjej och under 140 slag per minut innebar en pojke.

Det har faktiskt gjorts en del undersökningar för att avgöra om detta är korrekt eller inte, även om resultaten förefaller otillräckliga. Vissa hävdar att det är tillförlitligt att förlita sig på fostrets hjärtfrekvens för att förutsäga barnkön, om man ser under första trimestern medan andra hävdar att det inte är en giltig åtgärd alls.

Folklore & Old Wives Tales

Inte för länge sedan var det allt som föräldrarna måste gå för att förutse deras barns kön, inklusive saker som vad du äter och hur du sover dikterar könsutfallet. Människor hävdar att de är ganska korrekta, men de är menade mer som bara oskadliga kul. Om det visar sig rätt, är det bara en extra bonus! Kolla in det här testet för att få en känsla för det.

Preplanning Gender (Sex Selection)

Det är svårt att prata om ditt barns kön under graviditet utan att nämna möjligheten att förbereda ditt barns kön. Varför lämna någonting till chans! Du kan nu försöka specifikt för en pojke eller en flicka. (Det finns faktiskt en lite bättre chans att alla ska ha en pojke. Äldre mödrar är också mer benägna att ha pojkar enligt några senaste studier.)

De flesta könsvalmetoderna är baserade på höga insatser som är riskabla och kostsamma. Även om det också finns en rättvis del av könsvalsteorier som påstås av individer utan mycket data eller vetenskap bakom dem.

Ett ord från Verywell

Kön på ditt barn är något som du så småningom kommer att upptäcka - oavsett om du är gravid eller vid födseln. Några säger att det är möjligt att låta dem binde med barnet under graviditeten. andra säger att det inte är möjligt att känna till deras barns kön hjälper dem att motivera under den sista pushen i slutet av arbetet. Hur som helst är de flesta föräldrar verkligen glada och kan lätt komma ihåg hur de kände det ögonblick som de hörde de magiska orden "Det är en ...".

Populära Inlägg

Läs Mer