En översikt över barnsömn

Anonim

När du har en bebis, är den vanligaste frågan du kommer att bli fråga om, "Hur sover barnet?" Sömn är ett viktigt ämne för alla, särskilt nya föräldrar. Och medan vi alla kanske har hört frasen "sova som en baby", är sanningen där det verkligen inte är så som att sova som en bebis. Alla barn sover annorlunda. Vissa barn kommer ut som naturliga svällare, vissa är kattnötter, och några barn måste lära sig att somna själv.

Hantera din baby sova

Din baby sova vanor börjar med din baby sova miljö. Även om sömnmiljön kan förändras över tiden när din familj växer eller din familj behöver förändras, är det till hjälp att utvärdera hur din barns sömnmiljö påverkar hans / hennes sömn. Allt från vilken spjälsäng du väljer till vilken säng och sömnrutiner du sätter på plats kommer att göra skillnad. Här är lite mer information för dig:

 • Grunderna för spädbarnssömn. Hur länge sover barnen? Vad ska du förvänta dig för nyfödd sömn? Är det möjligt för barn att sova för mycket? Lär dig grunderna i spädbarnssömn för att hjälpa dig att känna dig mer självsäker när du närmar dig sömnutmaningar.
 • Välj en spjälsäng. Om du inte har valt en spjälsäng ännu, kan du lära dig mer om vilken spjälsäng som kan fungera bäst för din baby. Ett bassin som är för liten kan till exempel vara obekväma för din bebis och påverka sömnen och, precis som vuxna, kan vissa barn vara känsliga för texturer eller ljud i sin sömnmiljö. Så det kan vara till hjälp att titta på de mycket grundläggande när det gäller spädbarnssömn.
 • Säker sömn. Först och främst är säkerheten under din babys sovande tid det viktigaste fokuset du kan ha. Det finns många uppdateringar och nya riktlinjer för säker sömn, så var noga med att borsta på alla de säkra sovande tipsen för din lilla. Det gäller att se till att din baby sover bara i en godkänd plan sovande yta, ingen sömn och att det inte finns något i sömnmiljön, som spjälsängar, stoppade djur eller filtar.
 • Gråter ut det. Att gråta ut är ett kontroversiellt ämne. Men nyligen gjorda studier har visat mer information om hur man gråter ut är verkligen definierad (betyder det att två minuter gråter eller längre perioder?) Och hur exakt det gråter ut påverkar din baby.
 • Sova träning. Är det möjligt att träna ditt barn för att sova? Ta reda på vilka sömnträningsmetoder som finns och om sömnträning kan vara rätt för dig.
 • Sömnrutiner. Att skapa en sömnrutin kan ge barnet ditt sömnstöd för att hjälpa honom / henne att lära sig när det är dags att sova. Cues som en bedtime story, ett bad eller en ljudmaskin kan alla fungera som en del av en lyckad sömnrutin.
 • Multiplar. Tvillingar och multiplar kommer att ha olika sömnbehov som du kanske har några frågor om. Läs mer om tvilling sömn.

Känna ditt bästa

Om du kämpar med lite sömn är det viktigt att ta extra tid för självvård. Du behöver inte ha alla aspekter av ditt eget liv lider eftersom du bryr dig om små nonstop. Du kan införliva dessa meningsfulla och hälsosamma självhushållspraxis för att hjälpa dig att känna det bästa du eventuellt kan, även i begränsad sömn:

 • Övning. Även en daglig livlig promenad kan öka endorfinerna och sänka stressnivåerna så att vad sömn du får är säker på att vara en högre kvalitet sömn.
 • Gå med i en supportgrupp. Sömnberoende är kopplad till andra hälsoproblem, inklusive depression i postpartum. Så, att gå med i en supportgrupp för att hålla kontakten med andra föräldrar som kan hjälpa dig att identifiera när du kanske behöver professionell hjälp är mycket viktigt.
 • Drick mycket vatten. Hydrering är alltid viktigt, men skimping i sömnen kan också uttorka din kropp.
 • Fortsätt med dina kontroller. Sömn är ett viktigt verktyg för din kropp att hjälpa till att reparera skadad vävnad och bekämpa infektioner. Så, att förlora sömn kan göra dig mer mottaglig för att få förkylning eller att bli skadad. Var noga med att fortsätta schemalägga dina vanliga hälsokontroller med din vårdgivare och få dina vaccinationer och boosterbilder som behövs för att hjälpa dig att hålla dig frisk.
 • Begränsa koffein. Det kan låta galet, men för mycket koffein och för lite sömn kan orsaka kaos på din kropp. Behandla din kropp väl genom att bara dricka koffein på morgonen.
 • Nap när du kan. Även en 10 minuters paus för att vila dina ögon kan verkligen göra skillnad.

Hjälp när du behöver det

Det är ganska vanligt att höra föräldrar i alla åldrar och etapper klagar på brist på sömn. Men sanningen är, sömnstöd är en mycket riktig hälsofråga. Vi kan skämta om det, men det finns tider i våra liv när brist på sömn kommer att påverka vår hälsa allvarligt. Du kan ha andra barn, hälsobehov eller till och med postpartum depression som kan påverkas negativt.

Du kanske tror att alla förlorar sömn som förälder, men inte alla kommer att ha samma sömnkamp och inte alla kommer att klara dem på samma sätt. Så om brist på sömn påverkar ditt dagliga liv och hälsa, var inte rädd för att söka professionell hjälp. Du kan rådfråga en professionell sömnsteterapeut för ditt barn, prata med din egen läkare om hur du kan hjälpa dig att hålla dig så hälsosam som möjligt, eller ens titta på kostnaden för att anställa hjälp tillfälligt. Att veta när och var du ska hitta hjälp när du behöver den är mest nyckeln till framgångsrik föräldraskap.

Ett ord från Verywell

Att sova som en bebis är inte alltid lätt, även för barn. Om du stöter på att få barnet att sova, vet att du inte är ensam. Det kan vara en tillfällig årstid i ditt liv, men det är fortfarande en viktig utmaning som behöver lösas. Resurser, självomsorgspraxis och professionellt stöd kan hjälpa alla i din familj att få sömnen som de behöver för att vara hälsosamma.

Populära Inlägg

Läs Mer