Amber Tänder halsband: Vad att veta

Anonim

Om du har spenderat någon tid på spädbarn eller småbarn nyligen, har du antagligen sett en handfull (om inte mer) som har bärnstensfärgade halsband. De är inte bara accessorizing; många tror att baltiska amberhalsband kan hjälpa till med smärtlindring. De är inte avsedda att tuggas eller användas som leksaker, helt enkelt slitna.

Naturligtvis sätter ett barn på sig något runt halsen naturligt några alarmklockor, och du kanske undrar om halsbandets säkerhet.

Varför de används

Tänder kan börja så tidigt som 3 månader och kan vara mycket obekväma för en bebis eller småbarn. Tandköttet kan vara betent och ömt, och en liten feber och generell irritabilitet (av barnet, inte du!) Är inte ovanligt. Sömnstörningar, övertryck, dra på öronen och mycket gråt kan vara svårt på både barn och förälder, vilket ofta är det som skickar föräldrar att prova produkter som ravhalsband.

Baltic amber är gjord av fossiliserat träharts. Amber innehåller bärnstenssyra, som frigörs när amberen värms upp.

Förespråkare av de bärnstensfärgade halsdukarna säger att när halsbanden bärs, värmer kroppsvärmen den gula och släpper bärnstensyran, som sedan absorberas i huden. Det sägs att bärnstenssyra är en naturlig smärtstillande, eller smärtstillande, och kan också bidra till att öka immunsystemet och minska inflammation.

Jobbar dem?

Trots påståenden att bärnstenssyra hjälper till att lindra smärta, finns det inte medicinska och vetenskapliga studier som visar att bärnstensfärgade eller bärnstensfärgade halsband inte existerar.

Mat- och drogadministrationen (FDA) har studerat bärnstenssyra och ansåg den säker, men bara för att den har lagts till så många hälsosamma livsmedelsprodukter. Det är inte heller känt huruvida mängden bärnstenssyra som frigörs från de gula halsbanden är till och med tillräckligt stor för att få några smärtstillande effekter.

Säkerhet och överväganden

Trots bristen på bevis för gula halsband, som förälder, måste du göra vad som fungerar för dig. Vissa föräldrar bestämmer sig för att prova halsbanden ändå och tänker på att det inte kan skada, speciellt om de används säkert och samvetsgrant.

Om du bestämmer dig för att ditt barn ska ha ett gult tänder halsband, känna till eventuella risker och vidta åtgärder för att minska eventuella skador.

Viktigast, låt inte ditt barn bära halsbandet för att sova eller medan du sover. Du kan lägga den runt ankeln istället.

Här är några andra saker att tänka på:

  • Övervaka ditt barn när de bär halsbandet
  • Se till att halsbandet är rätt storlek. När det är nära nacken, borde det inte vara tillräckligt länge för att barnet ska ta det i munnen. Du borde kunna passa två fingrar mellan halsbandet och barnets nacke, men halsbandet ska inte vara långt
  • Se till att det är riktigt baltisk bärnsten, och att stenarna är råa och opolerade så syran kan fly
  • Se till att varje pärla är separat och individuellt knuten, med lämpliga säkerhetslås som en säkerhetslås för popspärr

Om ditt barn har svårt att dö, tala med din barnläkare. De kan kanske förse dig med några tips eller tricks du inte har tänkt på än, samt undersöka ditt barn för att se till att det som händer är bara typiska bröstkänslor.

alternativ

Det kan vara svårt att titta på ditt barns kamp med tandvård, men det finns många saker du kan göra för att göra det mindre smärtsamt för dem (och som standard). Prova dessa alternativ till bärnstensfärgade halsband:

  • Chew tänder leksaker gjorda speciellt för barnbarn och småbarn
  • Tvätta tvättdukar som är vridna och frysta; detta hjälper lugna inflammatoriska tandköttet
  • Lätt massera ömta områden med din (ren) knok eller ett finger
  • Fråga din barnläkare om medicin du kan ge (som barn Tylenol eller Motrin) när inget annat verkar ge lättnad. Undvik att dämpa geler eller krämer
  • Om ditt barn är äldre än 6 till 9 månader kan en långsam sippy kopp kallt vatten vara lugnande för ömma tandkött

Överlevnadstips för en tandbarn

Populära Inlägg

Läs Mer