Allergysymtom hos barn

Anonim

Allt fler allergiläkemedel blir tillgängliga i disken, utan recept, inklusive Allegra, Claritin och Zyrtec.

Det leder många föräldrar att behandla sina barns allergysymtom på egen hand, utan att först rådfråga sin barnläkare.

Det är vanligtvis inget fel med det, så länge du verkligen behandlar allergier och inte något annat, som en kyla eller sinusinfektion. Det gör att lärandet känner igen allergi symptom viktigt.

Allergi Symptom

Förutom att ha symtom som alltid inträffar under en viss tid på året (säsongsallergier) kan du misstänka allergier om ditt barn har symtom efter att ha varit i närheten av en specifik inomhusallergi-utlösare som dammmidd, husdjursdrift eller mögel.

Dessa allergysymtom för höfeber (allergisk rinit) kan innefatta:

  • Rinnande näsa med tydlig urladdning
  • Stuffy nose (trängsel)
  • Nysning
  • Kliande näsa
  • Röda ögon, med riva och klåda

Eftersom allergier förvärras eller kvarstår, kan barn också utveckla ont i halsen, huvudvärk och hosta, och deras allergier kan störa sömnen och leda till irritation i dag. Det är dessa allergysymtom som ofta förväxlas med att ha en förkylning eller sinusinfektion, eftersom många föräldrar inte tror att allergier ska bli "så dåliga".

Förutom dessa allergysymtom har barn med allergier ofta mörka cirklar under ögonen (allergiska shiners) och kan ha ett veck nära näsens botten (allergisk veck) från att gnida näsan så mycket (allergisk salute).

Om ett barn också har astma, kan okontrollerade allergier också utlösa astmasymptom, vilket leder till hosta, väsande andning och andningssvårigheter.

Och allergier mot mat, mediciner och insektsstick kan leda till andra allergysymtom, såsom nässelfeber och anafylaksi.

Kall vs Allergi Symptom

Även om en tydlig rinnande näsa, trängsel och nysning är alla klassiska allergysymtom är det viktigt att komma ihåg att de också är vanliga förkylningssymptom. En grön eller gul rinnande näsa eller feber är också mer sannolikt med förkylning och anses inte typiskt som förekommande med enkla allergier.

Eftersom kalla och allergiska symptom kan vara så lika, kan det också hjälpa till att berätta för varandra, genom att tänka på några frågor:

  • Är ditt barn i en av hans typiska allergisäsonger?
  • Har ditt barn blivit utsatt för något som vanligtvis utlöser allergier, som en katt eller hund?
  • Har han varit i närheten av någon annan som har förkylning?
  • Fungerar hans allergiläkemedel?

Istället för allergier kan ditt barn bara få en förkylning om hans allergiläkemedel inte fungerar, alla omkring honom är förkylda och han har inte varit i närheten av sina vanliga allergi triggers. Detta är särskilt sannolikt om han har en grön eller gul rinnande näsa eller feber.

Populära Inlägg

Läs Mer