AAP: s riktlinjer för skärmtid för barn

Anonim

American Academy of Pediatrics (AAP) nyligen släppt uppdaterade riktlinjer för skärmtid för barn. De gamla, välkända riktlinjerna avskräcker skärmtiden för barn under 2 år och begränsar "skärmtid" till två timmar om dagen för barn över 2 år. Dessa gamla riktlinjer utarbetades före iPad-rasen och explosionen av appar som syftade till unga barn.

Enligt forskning introduceras mer än 30% av amerikanska barn till mobila enheter medan de fortfarande har blöjor och nästan 75% av tonåringarna har smartphones.

Med förändringen av hur medier påverkar våra barn kom AAP-programmet ut med nya, mer avslappnade skärmtidslinjer.

Här är riktlinjerna för nya AAP-skärmtid:

Bli involverad i media

Media är bara en annan miljö där barn spelar. Samma föräldraregler gäller. Fortsätt att engagera dina barn i både deras verkliga och virtuella miljöer. Spela med dina barn och sätt gränser. Barn trivs med gränser och gränser. Lär känna vem dina barn spelar med online som du skulle personligen.

Var en bra förebild

Begränsa din egen medieanvändning och modellera detta beteende för dina barn. Uppmärksam föräldraskap kräver att du spenderar kvalitetstid med dina barn borta från skärmarna.

Språk är avgörande för utvecklingen

Neurovetenskapsforskning visar att mycket små barn lär sig bäst via tvåvägskommunikation. Att prata med ditt barn är avgörande för deras språkutveckling. Passiva videopresentationer leder inte till språkinlärning hos spädbarn och unga småbarn. Utbildningsmedia möjligheter börjar efter ålder 2, när media kan spela en roll för att överbrygga lärande prestationsgapet.

Innehållet är viktigt

Kvaliteten på innehållet är viktigare än plattformen eller tiden som spenderas med media. Prioritera hur ditt barn spenderar sin tid i stället för att bara ställa in en timer.

Forskning på appar

Mer än 80 000 apps är märkta som pedagogiska, men det finns lite forskning som validerar dessa etiketter. En pedagogisk och interaktiv app kräver mer än att sippra för att lära ditt barn. Titta på organisationer som Common Sense Media (www.commonsensemedia.org) som granskar åldersanpassade appar, spel och program.

Samverkan är viktigt

Skapa familjetid. Håll hela din familj involverad i media för att underlätta sociala interaktioner och lärande. Om du och ditt barn älskar videospel kan du spela det tillsammans! Ditt perspektiv påverkar hur dina barn förstår deras medieupplevelse. För spädbarn och småbarn är det viktigt att titta på media tillsammans.

Speltid är viktigt

Ostrukturerad speltid stimulerar kreativitet. Se till att du planerar i media-mindre speltid, särskilt för de allra unga.

Sätta gränser

Ange gränser för hur mycket medieanvändning i ditt hem. Fråga dig själv om ditt barns teknikanvändning hjälper eller hindrar deltagande i andra aktiviteter? Läxa? Socialisering?

Låt din tonåring gå online

Forskning visar att online-relationer är viktiga för ungdomsutveckling. Sociala medier kan stödja identitetsbildning, men lär din tonåring lämpliga beteenden för online och personliga relationer. Fråga din tonåring att visa dig vad de gör online och vara öppen för att lära av dem.

Skapa mediefria tider och områden i ditt hem

Det är viktigt att bevara familjetiden. Gör måltider eller sängtid rutinmediefri. Dessa gränser uppmuntrar familjetid, hälsosammare matvanor och friskare sömn.

Låt ditt barn göra misstag

Be ditt barn lära sig om media, de är skyldiga att göra misstag. Använd dessa misstag som lärbara stunder, hanteras med empati istället för tider för straff. Om ditt barn är engagerat i riskabelt beteende, som att sexting eller posta självskadade bilder, så är det en signal om att något annat är fel och ditt barn kanske behöver professionell hjälp.

Populära Inlägg

Läs Mer