9 sätt dina barn kan hjälpa dig att arbeta hemifrån

Anonim

Att ha dina barn att hjälpa till när du arbetar hemifrån kan vara en win-win-situation. Barnen lär sig värdefulla färdigheter och känner en del av vad du gör hela dagen, vilket gör det lättare för dem att komma ihåg de grundläggande reglerna du ställer in. Och arbeta hemma föräldrar vinna genom att spendera mer tid med sina barn och genom att få lite entusiastisk hjälp.

Det tar någon strategi från din sida att hitta de uppgifter som är äldre och intressanta för barnen, men ändå användbara för dig. Som föräldrar söker vi alltid efter sätt att lära våra barn nya färdigheter och införa dem med ansvarstagande. Detta är ett perfekt tillfälle för det.

Ju yngre dina barn är när du börjar få dem att hjälpa dig runt hemkontoret, desto mer entusiastiska kommer de troligen att vara. Men det kommer inte alltid vara lätt att införliva i din rutin som hjälpen små kan ge. När de växer hittar du fler saker att göra.

Först kan inte allt du kanske har barnen vara till stor nytta för dig, men även jobb som du inte verkligen behöver göra är en fördel. Dessa uppgifter kan lära sig en färdighet, få barnen att känna sig nödvändiga och hålla dem upptagna medan du jobbar. Och med tiden kan de färdigheter de får, hjälpa dem att bli till stor hjälp för dig.

Också när barnen blir äldre kommer de att vara mer medvetna om arbetsuppgifterna är upptagna, så det är viktigt att fortsätta ante i de komplexa jobb du ber om dina barn. Idéerna i den här artikeln går i allmänhet efter ålder, och börjar med saker som små kan göra och slutar med jobb för äldre barn.

1

Sortering och räkning

Sortering och räkning är en av de saker som kanske kan vara bra för dig, men det lär dig färdigheter och det känns användbart för de små. För barn från förskolan är det en uppgift som kan skalas till en åldersanpassad nivå. Unga barn kan sortera och räkna kontorsmaterial (oavsett om du behöver dem sorterade eller inte). Äldre kan göra inventering om ditt företag är en som levererar lager. Om inte, kan barnen räkna med dina kontorsmaterial, även om du kanske inte behöver veta hur många pappersklipp och pennor du har.

Om ditt företag tar ut pengar, låt barnen räkna pengarna när du har. Det här är en stor skicklighet för dem att lära sig, och det gör aldrig ont för att någon ska kontrollera ditt arbete.

2

arkivering

Arkivering är den typ av uppgift som förmodligen ligger längst ned i de flesta människors lista. Du vet hur det går: Du menar att ta sig till det, men sakerna staplar upp över tiden. Ännu arkivering är något som barn kan göra bra med bara en liten instruktion. Om du arbetar i ett fält där integritet är viktigt, vill du antagligen inte att barnen gör din arkivering. Barn som är tillräckligt gamla för att läsa kan hjälpa dig att arbeta genom några av de icke-privata staplarna av papper.

Men sluta inte med pappersfiler. Dina barn kan också organisera dina datafiler och maila, dra och släppa bilder och andra filer i mappar för dig.

3

fragmentering

När de är färdiga att arkivera det papper du vill behålla, sätta barn till jobbet strimla dokument som du inte vill ha. Barn älskar att strimla saker! Heck, låt dem skrapa din återvinning och annat papper även om det inte finns något privat på det. Det kommer att hålla dem upptagna. Om dina barn är unga, vill du hålla ögonen på dem när de använder shredderen.

4

organisera

Uppmuntra barnen att vara kreativa tänkare genom att låta dem hjälpa dig att omorganisera ditt hemkontor. Om du inte vill att ditt kontor omorganiseras, överväg att låta dem omorganisera ett hörn av ditt kontor, eller kanske arbeta på en låda eller ett skåp kan hålla dem upptagna och engagerade medan du arbetar. Viktigast, det ger dem en känsla av inköp till det arbete du gör och känns som en del av din rutin. Och du kan bli förvånad över vilka bra organisera idéer du barn har!

5

Sprucing Up

Dammning, svepning, torkning av ytor och andra små rengöringsjobb kommer att hålla barnen upptagna och ditt kontor rent. De kan ta bort papperskorgen och återvinningen. Småbarn kommer att tro att rengöringsuppgifter är roligare mer än större barnvilja, som kanske behöver lite incitament (dvs. betalning) som vill rengöra. Rengöring är en färdighet barn behöver lära sig, men det är också ett sätt att få barnen med dig på ditt kontor och upptagen när du jobbar. Det är en bra daglig rutin att börja (eller avsluta) din arbetsdag med en liten rätning med hjälp av dina barn.

6

Barnpassning

Även om dina barn inte är så långt ifrån varandra i åldern, kan du få de äldre barnen att se de yngre. De kommer att få värdefulla kunskaper och förtroende från erfarenheten. Att investera dina barn med ansvaret för att ta hand om sina syskon hjälper också till att sätta upp dem för framtida anställning som barnvakt eller moders hjälpare. Denna typ av barnpassning kan vara något så enkelt att läsa böcker till yngre barn eller spela spel med dem. Eller om dina barn är lite äldre kan du få de äldre barnen att se de yngre när de spelar ute. Var noga med att belöna din "barnvakt" på något sätt eller det kan bli negativt.

7

Datainmatning / Kontorsarbete

Självklart beror detta på ditt företag eller jobb, men jag har funnit sätt för mina barn att hjälpa till i min frilansande skrivbransch. Barnen har gjort enkla kodningar. Jag har fått min son läst igenom innehåll som letar efter fel och dubbelarbete. De har skrivit in information i kalkylblad. För det mesta har jag haft dem att göra uppgifter som jag vet är värda för att förbättra min produktivitet på lång sikt men inte bra för det på kort sikt. Jag betalade dem för deras ansträngningar och båda var glada.

Medan de flesta kontorsarbeten troligen är bäst för äldre barn, kan småpersoner göra kopior, sortera, häftning. De kan lägga broschyrer eller lägga visitkort i dina marknadsföringsmaterial.

8

Ge teknisk rådgivning

När barnen är tweens eller tonåringar kan de få veta mer om teknik än sina föräldrar. Om du har en teknisk fråga eller letar efter ett bättre sätt att slutföra en uppgift, fråga dina barn för lite råd. Varje dag i skolan lär barnen nya knep för hur sakerna fungerar. När du arbetar hemma har du inte alltid samma träningsnivå på ny teknik. Barn kan ha idéer, känna genvägar eller vara medveten om appar eller program som du inte gör. Och det finns inget roligare än brainstorming med dina barn!

9

Fotografi, sociala medier och marknadsföring

Precis som teknisk rådgivning är detta ett område där tonåringar kan ha viss expertis som vuxna inte gör. Jag föreslår inte att du gör ditt hemföretags marknadsföringsarbete till dina barn, men att lyssna på deras idéer kan ge dig ett helt nytt perspektiv. Och om ditt företag behöver fotografering, låt dina tonåringar eller tweens ta ett skott på det. Om du behöver någon internetforskning, se vad de kommer med. Tonåringar med en konstnärlig känsla kan hjälpa till med att utforma flygblad eller sociala medier memes. Att arbeta med dina barn på projekt som detta kommer att innebära att du verkligen måste kommunicera med dem vad ditt företag handlar om. Och så kommer deras förståelse, och kanske respekten för det arbete du gör, att växa.

Populära Inlägg

Läs Mer