9 sätt att förebygga teen daterat våld

Anonim

Från utsidan ser de flesta tonårspar du ser i korridorerna på skolan ganska normalt ut. Faktum är att de förmodligen verkar så nära. Men om du tittar lite närmare så skulle du se att någonting är hemskt fel.

Hon har långa ärmar på en fuktig dag (för att dölja blåmärken på hennes armar där han pressade henne när han var arg). Hon har också slutat curla hennes långa blonda hår och bär nu det i en enkel hästsvans. (Hennes pojkvän berättar för henne att hon ser bättre ut på det här sättet, men han vill verkligen inte ha sitt långa, gyllene hår för att locka uppmärksamhet i skolan.)

När hennes telefon vibrerar med ett inkommande textmeddelande tar han det från henne och läser det. (Han har alla sina lösenord och övervakar all sin kommunikation, även meddelanden från hennes föräldrar.) Meddelandet på hennes telefon är från en vän. Hon vill komma över efter skolan. Han berättar att hon inte kan hänga i kväll. (Hon måste spendera all sin tid med honom nu.)

Så småningom ger sina vänner upp och slutar ringa och texta. I gengäld känner hon sig ensam, isolerad och begränsad. Fortfarande vet hon inte vad hon ska göra och ingen är runt för att hjälpa henne. Hon är instängd i ett missbrukande och kontrollerande förhållande utan några idéer om hur man går ut.

Det finns otaliga historier precis som det här händer i våra nations skolor varje dag. Faktum är att unga kvinnor mellan 16 och 24 år har störst risk för intimt partnervåld. Och ändå är dessa subtila berättelser om missbruk ofta obemärkt. Många ungdomar vet bara inte hur man ska förhindra tonårsdatingvåld, eller hur man känner igen missbruk. Och även om de gör det, har de ingen aning om vad de ska göra för att avsluta det.

Hur stor är problemet?

Enligt en studie rapporterar nästan en av tre tonåringar som har varit i ett förhållande sexuell övergrepp, fysiskt missbruk eller hot om fysiskt våld. Och nästan 1, 5 miljoner gymnasieskolestudenter landsomfattande upplever fysiskt missbruk varje år. Dessa siffror är mer än bara statistik. De utgör en epidemi.

Ett alarmerande antal ungdomar kommer att uppleva missförhållande i någon form långt innan de ens går in på college. Men en stor majoritet har ingen aning om hur man identifierar missbruk, och även om de gjorde det kanske de inte vet hur man hanterar det. Faktum är att 57 procent av högskolestudenterna säger att våld är svårt att identifiera, och 58 procent har ingen aning om hur man hjälper någon som upplever det. Av dessa skäl är det väsentligt att ungdomsdatera förebygger våld före lång tid innan unga blir seriösa om att de ska dö.

För att förhindra ungdomsdådande våld måste föräldrar och utbildare odla en djupare och sannare förståelse för vad tonårsdatingvåld är, särskilt bland preteens och mycket unga tonåringar. Här är nio saker du kan göra för att förhindra tonårsdatingvåld.

Avsluta det innan det börjar

När det gäller att förebygga våld mot tonåring, är det yttersta målet att stoppa våldet innan det ens börjar. Som ett resultat börjar det mest effektiva förebyggandet att utbilda preteens och unga tonåringar om hur man bildar hälsosamma relationer med andra. Det handlar också om att undervisa dem viktiga livsförmågor som självförtroende och solida kommunikationsförmåga. De bör också lära sig att vara oense med andra på ett hälsosamt och respektfullt sätt.

Hjälp Tonåringar känner igen varningsskyltar

Missbruk och mobbning i ett dating förhållande innebär mer än att bara slå, sparka, slappa och stansa. Faktum är att de flesta missbrukande relationer börjar med subtila tecken på att många tonåringar misstar sig för kärlek. De vanligaste varningsskyltarna är svartsjuka, textning och ringa för mycket, och insisterar på att spendera varje fria ögonblick tillsammans. Först är det lätt att tro att dessa beteenden visar hur mycket den andra personen bryr sig om. Men i verkligheten styr dessa åtgärder som ofta leder till fler försök att kontrollera. Lär dina barn att någon handling av kontroll eller våld är ett varningsskylt. Relationen borde slutas även om den andra personen ber om ursäkt och lovar att aldrig göra det igen. Styrning av beteenden och våld i ett förhållande förbättras vanligtvis inte eller går bort. I stället upprepar cykeln ofta sig själv.

Stärka förståndare med idéer om hur man får hjälp

Det finns inget värre än att se en vän missbrukas av sin pojkvän eller flickvän och vet inte vad man ska göra. Inte bara är missbruk ett extremt svårt ämne att diskutera med en vän, men tonåringar måste inse att det är tyst när någon som bryr sig om att bli skadad inte är särskilt kär. Ja, det är ett mycket personligt ämne. Det är obehagligt att prata om. Men det måste ske. Se till att din tonåring vet vad man ska göra när de bevittnar att någon blir mobbad eller missbrukad.

Bli en pålitlig informationskälla

Motstå strävan att tillåta omklädningsrum, slumpartier, tv och Judy Blume böcker att bli din tonåringens enda informationskälla. I stället initiera en konversation om relationer. Använd en scen från en film, ett utdrag ur en bok eller en nyhetsartikel för att få igång samtalet. Prata om vad som är hälsosamt och vad som inte är hälsosamt i ett förhållande. Och skygg inte bort från de svåra ämnena som kön. Och var noga med att lyssna på vad din tonåring har att säga. Diskutera också vikten av respekt i ett förhållande. Se till att din tonåring vet att hon förtjänar respekt. På samma sätt måste hon vara respektfull mot andra.

Diskutera det goda och det dåliga om relationerna

De flesta tonåringar ser datering och relationer genom en romantisk lins. I början är de upphetsade, glada och fyllda av hopp. Stödja dessa förväntningar, men förbereda dem också för de normala upp- och nedgångarna i relationerna. Se till att de vet att medan meningsskiljaktigheter är normala, är det inte normalt att hantera dem på ett kränkande eller respektlöst sätt. På samma sätt är våld, missbruk, namnsamtal och sexuellt mobbning inte normala. Det är inte heller hälsosamt för en partner att trycka på den andra personen för att delta i sexting. Sedan är du säker på att utrusta dem med förslag på hur du kommer ut ur dåliga situationer. Till exempel kan de säga: "Jag är inte bekväm med det här."

Lär Teens att vara självständig

Att utrusta barn och tonåringar med förmågan att tydligt redogöra för sina känslor, åsikter och önskningar är en av de bästa saker som en förälder kan göra. När dina barn växer, leta efter möjligheter för dem att träna sina tankar och känslor. Och när du kan, bemyndiga dem att säga nej till saker de inte vill göra. Låt dem till exempel veta att det är acceptabelt att be någon att lämna sitt hem när de är oförskämda, respektlöst eller meningsfulla. De kunde säga något som: "Jag vill att du ska lämna nu." Det är också acceptabelt att sätta ned sociala engagemang som att gå till köpcentret eller en fest. Att öva assertivitets färdigheter tidigt hjälper till att förbereda dem för de svåra situationerna på vägen som ömsesidigt tryck, mobbning och missbruk.

Prata om hälsosamma och ohälsosamma beteenden

Ett av de första beteenden som diskuteras är skillnaden mellan kontroll och samarbete. Det är inte ovanligt att barnen vill ha sin väg. Men de behöver lära sig det kan inte alltid vara fallet. Förklara att försök att "kontrollera" en situation genom att manipulera, förhandla, kräva eller till och med mobbning är inte hälsosam. Istället skulle ett bättre och hälsosammare alternativ vara att förhandla, problemlösa eller samarbeta. På samma sätt, om någon i sitt liv, antingen en mobbande pojkvän eller en genomsnittlig tjej, försöker kontrollera en situation i stället för att arbeta tillsammans för att hitta en lösning, måste de känna igen att detta inte är hälsosamt. Andra beteenden att diskutera är skillnaderna mellan människor tilltalande och att ge. Det är friskt att vara generös och empatisk. Men det är inte hälsosamt för ditt barn att göra saker som hoppas kunna göra någon som henne.

Skapa en "No Secrets" -policy

Missbrukande relationer leder ofta till hemligheter. Ungdomar vet till exempel att det som händer är inte rätt, men i stället för att prata om det, håller de det hemligt. Förklara för dina tonåringar att hemligheter kräver att saker är "dolda" från andra och att gömma saker är inte hälsosam. Dessutom isolerar sekretess människor från deras familj och vänner. Se till att din tonåring vet att relationer som medför mycket sekretess innehåller vanligtvis också många andra skadliga beteenden som manipulation. Lär dina barn som är starka, betyder inte att de försöker lösa sina problem på egen hand. I stället är det starkt att ha modet att berätta för någon om de saker som händer i sina liv och att fråga om hjälp.

Vet när du ska bli involverad

Varje gång du känner igen små förändringar i ditt barns beteende, som en förändring av humör, sömnmönster eller matvanor, bör du lägga märke till det. Även en droppe i betyg, färre vänner som hänger på eller släpper en gång favorit sport är anledning till oro. Ofta är dessa förändringar tidiga varningsskyltar att något händer i hennes liv som stör henne. Fråga hur saker och ting går och se vad hon säger. Hon får inte öppna sig först, men med ett konsekvent intresse för sitt liv kan hon börja prata. Och om din tonåring missbrukas, försök inte hantera situationen själv. De mest effektiva planerna för att få din dotter (eller son) ur ett missbrukande förhållande involverar ett team av människor inklusive dig, en skolproffs och ibland även polisen.

Populära Inlägg

Läs Mer