9 tips för att undervisa ditt yrkesansvar för college freshman

Anonim

Nationellt tar studenterna alltmer kontroll över sina finanser. Från att hantera kreditkort och kontrollera konton för att säkra studielån och betala för böcker och undervisning har dagens universitetsstudenter mycket mer på sin platta än att bara delta i klasser och försöker få anständiga betyg. För många studenter är deras första år på college också deras första försök att budgetera. Och för många studenter går det inte alltid bra för den här verkligheten.

Enligt de i finansbranschen har studenter som går i gymnasiet ofta inte tillräckligt med ekonomisk kompetens för att de ska kunna hantera sina pengar bra på college. Även studenterna inser att de inte är beredda.

I en studie rapporterade både fyraåriga och tvååriga högskolestudenter att de kände sig mindre beredda att hantera sina pengar än någon annan faktor i högskolans liv. Detta inkluderar att vara förberedd för kursen, ha organisationsförmåga, hantera tid och hitta hjälp när det behövs .

Men som förälder kan du hjälpa till. Faktum är att en studie genomförd av T. Rowe Price, har föräldrarna mest inflytande när det gäller att hantera pengar i det verkliga livet, även bland studenter som tog personlig ekonomi i skolan. Här är några tips för att få din framtida högskolestudent på höger fot.

Börja med en budget

Det låter kanske enkelt nog, men många tonåringar vet inte hur man ska skapa en budget. Som ett resultat, sitta ner med din student och prata om college och vilka utgifter de kommer att ha i skolan, som böcker, mat, resor, underhållning, tvätt, och så vidare. Ta en titt på hur mycket pengar de kommer att få tillgång till. Har de tillräckligt för att täcka sina förväntade utgifter? Vad behöver skäras ut?

När de har en budget på plats, uppmuntra dem att hålla reda på allt de spenderar pengar på. Detta är det säkraste sättet att undvika överskott och bli medveten om var pengarna går varje månad. Det är också ett bra sätt att identifiera om de spenderar för mycket pengar på ett område. Att äta för ofta är en vanlig synder för överskridande bland högskolestudenter.

Uppmuntra din tonåring att börja använda en app för att hjälpa dem att hålla reda på vad de spenderar. Några möjligheter inkluderar Mint, BudgetBoss och LearnVest.

Ange tydliga förväntningar

Var mycket tydlig från början om hur mycket ekonomiskt stöd du ska ge din student. Till exempel, om du tänker täcka undervisning, rum och styrelse, men förvänta dig att de täcker utgifter som böcker och underhållning, diskutera dessa detaljer i förväg så att det inte finns några överraskningar.

Dessutom, om du planerar att lägga till pengar på sitt konto eller ge dem tillgång till ett kreditkort, var noga med att förklara dina förväntningar. Med andra ord, låt dem veta vilka gränser de har och vad du ska betala för och vad du inte betalar för.

När det gäller större inköp ska studenter uppmuntras att spara upp för vad de vill ha snarare än att köpa dem och låta dem långsamt betala tillbaka.

Öppna ett kontrollkonto

Att ha ett konto med ett betalkort är ett bra sätt att uppmuntra tonåringar att hålla sig till en budget och spendera bara vad de har. Det lär också dem att bli självdisciplinerade när det gäller pengar. På det sättet är de inte frestrade att spendera utöver sina medel som de kan med ett kreditkort. Det uppmuntrar också bättre budgeteringsförmåga och hjälper till att säkerställa att de inte hamnar med hög skuld, vilket ibland händer med kreditkort.

Var noga med att din tonåring förstår hur banken behandlar transaktioner. Och om möjligt, teckna dem för kassaskydd. Om du planerar att placera pengar på kontot, se till att de vet när det kommer att finnas där och hur mycket.

Höj en sparare

I en tidig ålder är det viktigt att införa i tonåren vikten av att spara pengar. Om din student har jobb på campus, se till att de försöker spara några av de pengar de gör.

En bra tumregel är att spara 5 till 10 procent av allt de gör.

De kommer också att lära sig vikten av försenad tillfredsställelse och spara upp för saker som är viktiga för dem, som att köpa en bil eller åka på en resa. Om de lär sig att få lite pengar sparas, kommer de inte att uppleva lika mycket ångest och stress bör något oväntat hända och de behöver tillgång till pengar.

Förhoppningsvis kommer de att kunna komma åt deras sparkonto för att täcka den oväntade utgiften.

Använd kreditkort klokt

Kreditkort är en värdefull resurs, speciellt om din student har en nödsituation. Men utan noggrann användning kan de skapa alla typer av problem för dig och din student. Var säker på att din student förstår att kreditkort måste användas ansvarsfullt.

Med andra ord måste de fortfarande hålla sig till sin månadsbudget när de använder kortet och balansen ska betalas ut varje månad för att undvika höga skulder och dyra räntor. Om det inte finns några pengar att betala av kreditkortsavgifterna, ska de inte använda kortet om det inte är en nödsituation.

Leta efter Student Perks och billig underhållning

Att gå till dyra barer eller äta mycket kan vara frestande för studenter. Och medan du gör det här en gång i taget är förståeligt, bör eleverna leta efter billigare former av underhållning. Till exempel borde de leta efter campusaktiviteter som är gratis för billiga.

Dessutom erbjuder många högskolor fördelar och förmåner för studenter och allt de behöver för att få dem är att ha ett giltigt student ID. Att använda ett student ID för att få rabatter på böcker, mat, leveranser och mer är ett smart drag och hjälper eleverna att sträcka de begränsade pengar de har.

Många högskolor erbjuder även en lista över deltagande företag på deras hemsida. Var noga med att göra lite forskning i förväg och dra nytta av besparingarna.

Ät hemma eller på campus

Vanligtvis bor eleverna antingen i en sovsal med tillgång till en måltidsplan, i en lägenhet med ett litet pentry eller hemma hos sina föräldrar. Som ett resultat har de konsekvent tillgång till mat som inte bara är billigare än att äta ute, men kan också vara hälsosammare. Men många studenter spenderar en stor del av sina pengar att äta ute med vänner. Medan du äter ute kan det vara en rolig behandling, det kan lägga upp mycket snabbt.

Lär din tonåring att ju oftare de äter hemma eller som en del av skolprogrammet, desto mer pengar sparar de på lång sikt.

Detta ska inte säga att de aldrig ska äta ute, men det borde inte vara en vardaglig förekomst. Istället uppmuntra din tonåring att inkludera att äta ut i sin månadsbudget och sedan göra ett åtagande att äta friskare andra gånger.

Tänk på campus sysselsättning

Många högskolor erbjuder arbetsstudier som en del av deras ekonomiska stödpaket. Dessa extra pengar kan hjälpa till att kompensera studieavgifter, eller det kan ge lite extra pengar som behövs för att täcka utgifter som mat och böcker.

Nyckeln är att hitta något som passar in i din studerandes kursschema. Helst bör din student välja att jobba på campus innan de kommer till campus. Högskolans öppna jobb kommer att gå fort när de är publicerade.

Det finns forskning som visar att elever med jobb samtidigt som de går i skolan tenderar att få bättre betyg.

Inte bara sysselsättning kräver att de hanterar sina scheman, men det kommer också att skapa en känsla av ansvar och samtidigt minska sannolikheten för uteslutning.

Planera framåt

Många högskolestudenter inser inte att de ekonomiska val som de gör när de är på college kommer att påverka deras framtida finanser också. Påminn din elev om att högskolan är en av de största investeringarna de kommer att göra mot sin framtid, men de vill inte göra utbildningen med mycket skuld eller utan några besparingar för att komma igång. Så uppmuntra din elev att planera för den dag de utexaminerar.

Ha väldigt uppriktiga diskussioner om college lån, kreditkort skuld och sparkonto. Din student måste inse att de måste planera för den dag då de kommer att vara ute på egen hand. Och medan de kanske inte kan spara mycket pengar medan de är i skolan, kan de säkerligen undvika att köra upp kreditkortsskulder och ta på sig mer studentlånsskuld än de kan hantera.

Idealt sett borde studenterna inte ha fler studielån vid examen än deras startlön.

Ett ord från Verywell

Kom ihåg att högskolan är mogen med nya erfarenheter, och även om det är viktigt för tonåringar att engagera sig i aktiviteter på campus och träffa nya vänner, kräver det inte att de spenderar utöver dem.

Se till att din tonåring har grundläggande ekonomiska färdigheter och förstår vikten av att ta sina utgifter och sparar vanor på allvar. Med vägledning och övning kommer de att bli ekonomiskt litterära - en livskunskap som är avgörande för att ha på plats för resten av livet.

9 sätt att förhindra din tonåring från att bli en Boomerang Kid

Populära Inlägg

Läs Mer