9 tips om hur man kan jonglera graviditet och arbete

Anonim

Hantera din graviditet under arbetet kan vara ganska jonglering. Du kan tänka på det som en inledning till den större jongleringshandlingen du ska utföra när du blir en arbetande mamma.

Att upptäcka att du är gravid kan vara de bästa nyheterna du någonsin kommer att få. Troligen är tanken på ditt växande barn inuti dig en välkomnande och varm känsla. Biverkningarna som följer med graviditet, som morgonsjuka, avbröt sömn och (extrem) trötthet kan göra en dämpare på din livsstil, särskilt på din karriär.

Jonglering graviditet och arbete är svårt för många kvinnor, särskilt de som redan har barn. Om du undrar hur du någonsin kommer att kunna fungera på jobbet under graviditet, följ dessa tips för att göra denna period av ditt liv lite enklare.

Berätta för din chef Du är gravid

Svårigheterna i samband med graviditet och arbete är lättare att hantera om du inte behöver dölja dem från din arbetsgivare. När du är bekväm att meddela din graviditet, ofta efter första trimestern, berätta för din chef att du är gravid och diskutera dina alternativ för mammaledighet.

Meddela din graviditet till dina medarbetare

När din chef vet att du är gravid, kommer jonglering av graviditet och arbete att bli ännu mindre utmanande om dina medarbetare också vet. På dagar när du inte mår bra, kommer dina medarbetare inte att tro att det är helt enkelt för att du slacker på dina arbetsuppgifter.

Använd din bästa bedömning när du delar nyheterna med kollegor som inte finns i din närmaste arbetsgrupp. Det kan vara bäst att förklara någon trötthet endast vid behov eftersom varje kvinna upplever graviditet på olika sätt.

Var ärlig om hur du känner

På dagar när du inte utför 100 procent, vara ärlig mot dig själv och erkänna att du inte mår bra. Berätta sedan för dina medarbetare och chefer. Detta kan inträffa oftare i slutet av graviditeten när det blir svårare att röra sig på grund av mer viktökning och trötthet. Eller kanske du känner dig värsta under andra trimestern och bättre efter de tre månaderna passerar.

Dina kollegor kommer att uppskatta din ärlighet och kommer sannolikt att hjälpa till med att hämta slacken. Var säker på att återvända favoriten genom att arbeta extra hårt på de dagar då du mår bättre.

Börja tänka på dina alternativ

Om du tänker återvända till jobbet heltid efter graviditeten, berätta för din chef. Men om du tycker att du föredrar ett mer flexibelt schema, kan du arbeta hemifrån eller återvända till jobbet deltid efter mammaledigheten, utarbeta ett förslag som du kan presentera för din chef. Du kommer att få en lättare graviditet och arbeta om jonglering om din plan efter graviditeten redan diskuterats och överenskommits med din arbetsgivare.

Korrekt hantera morgonsjukdom på jobbet

Många kvinnor får morgonjuka under första trimestern, en tid då du kanske inte har meddelat att du är gravid. Av denna anledning behöver du en plan för attack för graviditetssymptom på jobbet, som illamående. Till exempel behåll kakor i ditt skrivbord och ha ett akutkit som innehåller en papperspåse och tvättduk om du är illamående eller kräkas vid ditt skrivbord.

För att hantera andra graviditetssymptom, såsom trötthet, undvik att vara på fötter hela dagen. Försök också att undvika mycket ansträngande aktivitet, få ordentlig vila och resa inte i slutet av din sista trimester.

Kom ihåg att du inte ska överdriva dig själv så att du har en hälsosam graviditet.

Förbered dig på både bra och dåliga dagar

Vet att när du jonglera graviditet och jobb ska du ha bra dagar och dåliga dagar. Det kommer dagar när du är full av energi och spänning och andra dagar när du lider av morgonjuka och inte vill flytta. När du mår bra, fortsätt på jobbet, slutföra projekt före deadline och vara så effektiv som möjligt. Detta gör att du kan ta det lugnt på de dagar då du inte mår bra.

Ta säkerhetsåtgärder

Om ditt jobb kräver att du arbetar utomhus i dåligt väder eller i en osäker miljö, be om en position som ger säkrare förhållanden medan du jonglörar graviditet och arbete.

Njut av att vara gravid

Låt dig själv njuta av de goda sakerna att vara gravid, till exempel handla till din nyfödda och dekorera barnkammaren. Dessutom, låt dig prata om din spänning om att vara gravid med medarbetare. Om du jobbar strikt på jobbet beröker du dig att dela din spänning om din graviditet. (Var uppmärksam på icke-verbala signaler, eftersom inte alla kollegor vill höra ditt personliga företag.)

Njut av att äta hälsosamt under graviditeten en god kost rik på frukt och grönsaker hjälper dig att må bra under denna speciella tid. Dessutom passerar du de goda näringsämnena till din bebis.

Redigerad av Elizabeth McGrory.

Populära Inlägg

Läs Mer