9 Karakteristiska tecken på en överbeskyddande förälder

Anonim

Självklart vill du skydda dina barn. Det gör vi alla. Men blir du till en överbeskyddande förälder som faktiskt kan hindra ditt barns fulla potential. Se upp för de 9 tecknen på att du är en överbeskyddande förälder och ta reda på vad du kan göra för att lätta på tygarna.

Micromanaging Allt för dina barn

Håller du ditt barn nära, lite för nära? Att rulla över varje enskild aspekt av hans liv är inte bra för honom eller du heller.

Micromanagement kan stoppa ditt barn i hans spår och förhindra honom från att hitta de intressen som han skulle vilja bedriva. Öppna dörren för att låta honom berätta vad han vill göra, från att ta upp en ny hobby för att ha sömn i en väns hus.

Att hålla ditt barn från att misslyckas

Ingen vill misslyckas. Vi ifrågasätter oss ibland, eftersom vår önskan att vara perfekt får oss att tro att vi misslyckas som föräldrar. Den rädsla för misslyckande innebär att vi ibland går ut ur vårt sätt att se till att våra barn inte heller misslyckas.

Realistiskt kommer ditt barn dock att misslyckas. Och det är okej. Låt honom uppleva misslyckande och se honom studsa tillbaka. Han kommer förmodligen att överraska dig. Så om han inte gör fotbollslaget, kan han träna hårdare och bli skolans nästa spårsstjärna. Om han inte sätter in sina läxor eftersom du inte var där för att knyta honom att göra det, kommer han att möta läraren och arbeta ut ett sätt att klara arbetet.

Undervisar inte ditt barnansvar

Du gör sin säng. Du städar ditt rum. Du lägger alla sina kläder borta.

Vi vet alla att det kan vara enklare och snabbare att bara göra allt själv. Att undervisa ditt barns ansvar är dock en viktig lektion för honom. Även de yngsta barnen kan kasta in för att hjälpa till med att lära sig tidiga lektioner i ansvaret.

Ta dig tid att lära honom hur du rengör sitt rum, även om det innebär att du hjälper honom en gång till och tar bilder så att han kommer ihåg exakt hur det ska se ut när det är rent. Tilldela åldersrelaterade sysslor i hela huset för att få alla att göra sin rättvisa andel.

Alltför Consoling Your Child

Det bryter ditt hjärta för att se ditt barn bli upprörd, oavsett om det är över en boo-boo eller ett annat barn som är meningsfullt för honom. Vi vill fixa de skadade känslorna och det betyder vanligtvis att vi överkompenserar i tröstavdelningen.

Det är inte så att du vill förstöra ditt barn för att få honom att må bättre. Det händer bara när vi överdriven konsolerar våra barn och inte låter dem arbeta genom sina känslor för att lugna sig själv. Det betyder inte att du inte kan vara där för ditt barn.

Kyssa dessa boo-boos. Ge honom en varm kram när du pratar om vad det andra barnet gjorde för att skada honom. Bara gå inte överbord med en resa till glassaffären, ett nytt spel från leksaksaffären och en natt på bio med all-you-eat-popcorn till middag över en mindre incident.

Hantera ditt barns vänskap

Men Nathan är en så fin pojke. Ditt barn borde verkligen vara bästa vänner med honom.

Hur underbart det skulle vara om vi kunde välja och välja våra barns vänner. Då vill vi inte att våra föräldrar väljer och väljer våra vänner nu, skulle vi? Medan det inte gör ont för att bryta isen för våra barn ibland att presentera dem för andra barn, betyder det inte att vi kan tvinga dem till en vänskap bara för att det skulle vara okej bra om din bästa mammas barn var besties med din.

Det finns dock en bra anledning att störa när det behövs. Så kallade vänskap som är skadliga, till exempel ett annat barn som fysiskt eller psykiskt skadar ditt barn måste utan tvekan tas upp.

Påminna honom om fara ... Ständigt

Att hålla dina barn säkra bör alltid ha högsta prioritet. Skrämma honom halvt ihjäl med varje liten sak han gör är inte alltid den bästa politiken.

Om du finner att du ständigt sprutar "Do not!" och "Stopp!" på ditt barn, "gör inte" det och försök att "stoppa" dig själv. Allt ditt barn hör är de negativa som kommer från alla håll med allt han försöker göra. Om han spelar på gatan vill du självklart berätta för honom att sluta. Om han har tagit upp den femstegiga stegen på lekplatsen för 100: e gången kan du ta en paus, titta noggrant och veta att han har det här.

Stoppar ditt barn från att förgrena sig

Han vill prova baseball i år men du vet att han är riktigt bra på fotboll. Han vill vara på mattelaget med sin bästa vän men du vet att hans styrka är i geografi. Han vill gå till ett annat sommarläger istället för samma läger som han har gått till de senaste fyra åren.

Ibland hindrar vi våra barn från att förgrena sig på egen hand. Det är okej om han inte är så bra på baseball men verkligen vill försöka. Det spelar ingen roll om hans främsta orsak till att gå med i mattelaget är att hans kompis kommer att vara hans lagkamrat. Och om han vill gå till ett annat sommarläger för att utforska något nytt, så är det okej.

Låt ditt barn göra några av sina egna beslut om sina intressen och sysslor. Han kommer att njuta av friheten och bli en mer självständig person, vilket är vad vi alla vill ha för våra barn.

Kontinuerligt kontrollerar honom

Ditt barns lärare är på snabbuppringning så att du ofta kan få en uppdatering om hur han gör i klassen. Han kan inte gå till sin väns hus på gatan utan att du ringer varje timme på timmen. Du frågar alltid om han är okej och om det finns något du kan göra för honom.

Som doting föräldrar överdrog vi ibland. Vi vill bara se till att de lyckas, men det kan leda till att vi slår dem och slår ut när de är ute av sikte.

Ja, du borde röra basen med ditt barns lärare. Självklart bör du kontrollera att ditt barn har gjort det till vänets hus. Prata med ditt barn för att se hur han gör det. Bara balansera alla dessa incheckningar så att du inte gör dig själv och alla omkring dig galen med ett ständigt behov av trygghet.

Placera ditt barn i en bubbla bort från den verkliga världen

Om bara livet fylldes med solsken och enhörningar. Dagens barn spelar shoot-up-videospel som vi aldrig skulle ha drömt om att skapa. De står inför faror som vi inte behövde oroa oss för och ser bilder på TV som bara skulle ha varit på betalda kabelkanaler efter midnatt när vi var yngre.

Du vill absolut skydda honom så länge du kan från något skadligt. Så mycket som vi skulle vilja låta våra barn växa upp i en bubbla bort från den verkliga världen, är det helt enkelt inte möjligt.

Det är bättre för dig att lära honom om några av de hårda realiteterna i den moderna världen för att göra honom mer gata smart utan att han lär sig från sina vänner eller komma in i en situation där han går med publiken eftersom han inte har någon aning om vad som händer. Den bubblan kan bara skydda honom så länge och du vill se till att du är den som lär honom om världen runt honom som bara en kärleksfull förälder kan.

Populära Inlägg

Läs Mer