8 tips för att äta en påskjaktjakt för småbarn och uppe

Anonim

Påskäggjakt är en bra tid för barn och den perfekta aktiviteten att sparka fram vårsäsongen. Medan du enkelt kan kasta några ägg ut på gräsmattan för att små ska hitta, kan du också göra det lite mer minnesvärd.

Oavsett om du har bestämt dig för att vara värd för en påskäggsjakt för två eller 20 barn, överväga att lägga en twist med dessa roliga idéer som gör det till ett mer av ett spel. Du kommer också att upptäcka några användbara tips för att få någon jakt en framgång. Hoppa till det!

Skattjakt

Vänd din påskäggjakt till en scavenger-jakt! Det är en rolig idé som uppmuntrar barnen att leta efter specifika ägg och ett perfekt sätt att träna särskiljande färger och former.

För att sätta på ett äggjakt för scavenger, skriv ut eller rita en enkel lista över olika typer av ägg du vill att barnen ska hitta. Till exempel "3 gröna ägg, 4 blå ägg och 1 polka-punkt ägg". Den som hittar alla ägg på listan först vinner ett pris.

Se till att du har tillräckligt med varje typ av ägg för varje barn. Du vill inte vara kort en blå ägg och svika någon.

Hitta korgen

Om påskkaninen också ger ditt barn en påskkorg, vänder äggjakt till ett sökmission.

Fyll i några av plastens ägg med bild ledtrådar där korgen kan hittas. Om det är i ditt familjerum, till exempel, ta med ritningar av objekt som finns i det rummet, till exempel en tv, en soffa och en tank.

När alla ledtrådar har samlats, se om din lilla kan räkna ut var korgen har blivit dold.

Gör det till ett lagarbete

Även om det är kul att få barnen att söka efter påskägg på egen hand, är det också roligt att arbeta i lag. Ett perfekt och ofta hilariskt sätt att göra detta är att para barn upp med vuxna eller äldre barn och ha en trebenig påskäggjakt.

Om du är värd för en folkmassa och rädd för att jakten ska gå för snabbt, gör äggjakt till ett relä. Lina deltagarna upp (om du har fler än fyra barn kan du till och med göra lag), låta var och en gå, en i taget, för att hitta ett ägg.

Kartlägga den ut

Vänd din jakt efter påskägg till en skattejakt. Skapa en karta med bilder som visar de små där äggen kan hittas.

För att göra det ännu roligare, ha en annan karta som väntar med fler ledtrådar i några av de platser du har angett. De kommer ha kul med att följa spåret du leder dem på och det är ett bra sätt att uppmuntra deras problemlösningsförmåga. Var noga med att få någon att hjälpa till om ett barn fastnar och börjar bli frustrerad.

Hitta ditt namn

Detta spel är en bra för barn som känner igen bokstäver eller som just börjar. Målet är att hitta ägg som har bokstäver i varje barns namn, vilket gör det till ett utmärkt sätt att träna alfabetet.

Vissa barn kan behöva hjälp med denna jakt, så var noga med att ha vuxna eller äldre barn som kan låna ut en hand. Du kan också skriva ut varje barns namn på ett papper så att de vet vilka former som ska letas efter.

För att ställa in det skriver du ett brev på varje ägg så att de gemensamt stavar ut ett barns namn. Dubbelkontrollera för att du inte missar några bokstäver. När det är dags för jakten, be varje barn att "hitta ditt namn". Den som hittar alla sina brev den snabbaste vinner ett pris.

Tips för en lyckad påskäggsjakt

Äggjakt är verkligen ganska enkelt och roligt att planera, men några tips kommer att se till att alla har en bra tid.

Se till att du har tillräckligt med ägg så att ingen känner sig utelämnad. Tio till tolv per barn är ett bra mål.

För att se till att alla blir rättvisa, dela barnen efter ålder: tre och under, fyra och fem och sex och äldre. Om området inte är tillräckligt stort eller dela ut rummet eller gården är inte praktisk, överväg att ge varje åldersgrupp en färg att leta efter.

Dölj äggen med varierande svårighetsgrader som är åldersgilla:

  • För små, ägg bör vara ute i det öppna. Kasta dem på en filt eller i en solig lapp på gården.
  • För förskolebarn väljer du "självklara" fläckar som bakom dörren, på soffan, i brevlådan eller i en krukväxt.
  • Äldre barn kommer att förvänta sig att jaga lite. Ha kul att gömma äggen på platser som lådor, uppe i ett träd (försiktigt) eller under en kasta matta.

Ange några grundregler

För att se till att alla har det bra, är det bäst att ställa in några regler i förväg. För att undvika problem är det också viktigt att göra dina önskningar kända innan det roliga börjar.

  • Ange gränser så att barnen vet var de inte behöver titta. Till exempel, berätta för dem att ägg inte är gömda i badrummet för inomhusjakt eller förbi ett visst staket när de är ute.
  • Om du behöver, låt barnen veta om det finns ett visst antal ägg som de får hitta.
  • Om du inte vill att dom ska springa, säg det.

Planera en regn dag

Helst är dagen för din påskäggjakt ljus, klar och varm. Vädret samarbetar dock inte alltid, särskilt under våren! Därför är det viktigt att du har ett alternativ på det klara.

Oavsett om du flyttar alla inuti ett privat hem, kan du säkra en större plats, eller ha ett regndatum i åtanke, se till att alla dina gäster känner till detaljerna om vad som ska hända. Med en bra plan på plats, kommer alla att ha lika kul. Du kan bara behöva bli lite kreativ för att dra av den.

Populära Inlägg

Läs Mer