8 saker att tänka på om du vill bli vårdgivare

Anonim

Många vuxna går in i barnomsorgsbranschen som ett sätt att vara med sina egna barn samtidigt som de tjänar en inkomst genom att tillhandahålla kvalitetsvård för andras barn. Några av dessa individer finner karriären givande och berikande och väljer att förbli i yrket även efter att deras barn går in i skolan. Innan du bestämmer dig för att gå in på den här karriären, är det några saker att tänka på.

Egenskapen hos en vårdgivare

Som någon etablerad barnomsorgsleverantör kommer att bevisa, att vara en bra förälder betyder inte att du är lämplig att vara barnomsorgsleverantör. Ditt temperament, organisation, den fysiska miljön du erbjuder, förmåga att fungera bra med alla typer av barn, anpassningsförmåga och tålamod är några saker du behöver tänka på. Har du erfarenhet av att arbeta med ungdomar under en längre tid? Du kan kanske försöka det första för att dubbelklicka på ditt intresse och sedan överväga finansieringsalternativ (om det behövs).

Välj en inställning

Prospektiva barnomsorgsleverantörer behöver bestämma vilken åldersgrupp de vill arbeta med och inställning de vill vara in. Daghem koncentrerar sig främst till spädbarn genom förskolor. förskolor är typiskt småbarn och barn måste ofta vara potatisutbildade (åldrar 2-5); och utanför skolvården är skräddarsydd för att tillhandahålla barnomsorg för barn i skolan på förskola eller efter skolgång eller under skolavbrott, som personalutveckling eller semester. Trosbaserade vårdalternativ finns också i överflöd.

Nationell ackreditering

Flera olika organisationer har utvecklat ackrediteringsprogram för att erkänna excellens inom barnomsorg och tidig barndomsprogram. Akkrediteringsprocessen kräver vanligtvis högre standarder än vad som krävs enligt statliga föreskrifter. Ackreditering är en frivillig process och innebär omfattande självstudier, ledarskapsförmåga och validering samt moderbedömning. Fokus ligger på relationer, miljö, hälsa och säkerhet, lärande och professionella och affärsmetoder.

Lokala Barnomsorgsgivare Licenslagar

Att öppna ett barnomsorg är ett tillfälle att utveckla ditt eget företag samtidigt som du ger en välbehövlig service. Centren är licensierade av staten, och kraven kan variera, men de omfattar vanligtvis att vårdpersonal måste uppfylla utbildningskrav och regelbundet inspekteras. Anläggningen måste också uppfylla vissa byggnads-, brand- och zoneringskoder. Specificerade vuxna till barns andelar verkställs och bakgrundskontroller krävs vanligtvis.

Var uppmärksam på Dares föreskrifter

Det kan finnas en skillnad mellan att vara "reglerad" vs att vara "licensierad" av staten, så kolla på detaljer och skillnader. I Texas registrerar exempelvis avdelningen för familje- och skydds- tjänster i stället för licenser familjehem, även om det gör licens under vissa omständigheter med högre standarder. Båda typerna av vård omfattar inspektioner, miniminormer och maximalt antal barn. Listade familjehem erbjuder oreglerad vård och uppfyller inga krav.

Barn-till-vuxna förhållanden

Förhållanden mellan barn till leverantörer är en viktig fråga att överväga, och svaret beror på vilken typ av vårdalternativ som väljs, oavsett om det är hemma eller en anläggning, innebär mer än en vårdgivare i samma inställning och till och med åldern barnen själva. En annan övervägning är ofta faktorer i den dagliga vården.

Barnbidragsprogram

Det finns alla typer av subventioner och federalt och / eller federalt stöd till barnomsorg. Nyckeln är att veta var man ska arbeta och också att överväga vilken typ av pappersarbete som du är villig att gå igenom för att få hjälp. Det finns hjälp till låginkomstföräldrar, för leverantörer som bryr sig om barn i vissa låginkomstområden och / eller omständigheter, och till och med för måltider och tilltugg till barn. Börja med ditt tillstånd för att se vilka alternativ som finns och om de erbjudna programmen ger nytta.

Arbeta med föräldrar och barn

Omsorg för barn är en sak; Att arbeta bra med föräldrar är väldigt annorlunda. Barnomsorgsleverantörer erkänner ofta ibland en "kärlekshatt" -relation, där de älskar barnet men blir frustrerade med föräldrars krav (mat val, tid utanför, tupparrangemang, disciplin, konsttid och relationer i allmänhet är några heta ämnen). Det finns också ansvar och betalningsfrågor att överväga också.

Populära Inlägg

Läs Mer