8 saker college din college freshman behöver höra dig säga

Anonim

Unga vuxna som går ut på college kanske tror att de vet allt - men våra föräldrar vet bättre. Det här är några saker du borde berätta för din college freshman - om han vill lyssna eller inte!

1

Alla är nervösa

Oavsett hur kåta eller självsäkra andra freshmen kan tyckas är det osannolikt att någon dyker upp i sovsal utan några få fjärilar i magen. Om din nybörjare är särskilt ängslig eller osäker på sig själv, dela en historia eller två om hur du var nervös din första dag på college, arbete eller verkligt liv och försäkra honom att han inte är ensam.

Även om han agerar som om det inte bryr sig, kommer det att ge honom lite komfort att veta att han inte är ensam när han har lämnat honom vid sovsal efter att ha sagt farväl.

2

Gå till lektionen

Det kan vara frestande för nybörjare i skolan, ny på tanken att de kan välja om man ska delta i klassen eller inte, att sova i eller hoppa över en klass för att det är en vacker dag.

Föräldrar vet bättre och behöver påminna sina unga vuxna om att varje klass i varje kurs är värt att gå, oavsett hur tråkigt de kan hitta informationen eller hur tidigt larmet går.

College är dyrt, och flunking är inte ett alternativ.

3

Ha en rutin

Många av de mest produktiva människor lever enligt schema och rutin.

Oavsett om din unga vuxen på college följer en skriftlig planerare eller en online kalender, planerar du framåt - dagar, veckor och månader - är viktigt, inte bara för att hålla sig på uppdrag, sociala åtaganden och andra evenemang utan också att hålla sig ansvarig till de flesta viktig person - själv.

4

Var bekväm ensam

Att vara van vid egen på college är en av de utmaningar som nästan varje nybörjare kommer att ta hand om under sitt första år som student hemifrån. Att lära sig att vara bekväm ensam är en lektion inte bara för college men för livet i allmänhet.

Även med rumskamrater, betydande andra eller massor av vänner, kommer kollegie freshmen att vara ensamma mycket oftare än de någonsin varit tidigare.

Berätta för din nyare att lära sig att njuta av sitt eget företag så mycket som han tycker om sina vänner. Detta kommer att bli något som alltid kommer att vara till nytta.

5

Drick inte (och om du gör, drick inte från ett obesvarat glas)

Självklart borde din högskolans nybörjare inte dricka alkohol, men verkligheten är att yngre barn ofta gör det ändå. Spänningen att delta på högskolafester för nybörjare kan snabbt få dem att förlora all sunt förnuft och att göra dåliga val.

Om de slutar dricka, måste en av de viktigaste sakerna som varje nybörjare på college - man eller kvinna - komma ihåg att aldrig dricka från en kopp som de ges utan att se vad som gick in i det och aldrig dricka någonting från en slagskål.

Att vara medveten om vad de äter är nyckeln till att vara säkra och medvetna om sin omgivning. Denna regel kan inte anges för ofta.

6

Glöm inte självvård

Att vara hälsosam medan du bor i en sovsal är inte lätt. Germs reser snabbt, skräpmat och pizza order är vanliga, och träning ofta flyttas ner på prioriteringslistan som skolarbete ramper upp och socialt liv blir busier.

Att bekämpa tidvattnet av dåliga hälsovanor som kan uppsluka en freshman är något som varje förälder bör påminna sin unga vuxen - och påminna honom ofta. Han kan bli irriterad vid din nagging, men att bli sjuk kan kasta bort en hel termins värde av klasser - och undervisning.

7

Be om hjälp om du behöver det

Oavsett vad problemet är - från en klass som är svår att känna av depression - är det väldigt viktigt att kollegiet nybörjare förstår att att fråga om hjälp inte är ett tecken på svaghet eller misslyckande.

Speciellt det första året står högskolestudenter inför enorma utmaningar och förändringar som inte bara är svåra att hantera på egen hand, men som skadar deras hälsa och välbefinnande.

Försäkra din college freshman att det är alltid en bra idé att fråga om hjälp, oavsett hur inkonsekvent eller obetydligt ett problem kan tyckas.

8

Ha det så roligt

Högskolans ansökan har för många blivit så fyllda av stress, ångest, konkurrens och besvikelse att man faktiskt går till college fylls med höga mål och höga förväntningar mer än någonsin tidigare.

Påminna din unga vuxen om att du får goda betyg och examen om fyra år är anledningen till att vara på college, njuta av erfarenheten och att utvecklas som en person är lika viktigt.

Låt din student veta att du vill att han ska ha en underbar högskolupplevelse och att du kommer vara där när han behöver dig.

Populära Inlägg

Läs Mer