8 Tecken Din Småbarn Är Klar Till Potty Train

Anonim

Som att lära sig att sitta upp, krypa och gå är krukutbildning en färdighet som ditt barn måste lära sig. Medan de flesta barn är redo att starta toalettträning mellan 18 månader och 3 år finns det flera andra färdigheter och förmågor som ett barn måste behärska innan träningen kan börja. Pottutbildning utförs bäst när ditt barns fysiska och känslomässiga utveckling är på en viss punkt.

Att starta krukutbildning innan ditt barn är redo kan återfyra ​​och leda till frustration för både förälder och barn. Ett barns känslomässiga beredskap - en önskan om självständighet, kontroll, godkännande och självmästare, liksom deras sociala medvetenhet - är nyckeln till toalettträning.

Varje barn är annorlunda, men det här är vanliga indikationer på potatisutbildningsberedskap som du kan hålla koll på.

Ditt barn visar intresse


Kanske viktigast är att ditt barn måste visa intresse och lust att lära sig att använda potten. Om ditt barn är intresserad av att hålla sig torr eller ren, är nyfiken på vad du gör när du går på toaletten och vill ha på dig "stort barn" underkläder, är ditt barn förmodligen redo att komma igång. Du kan anspore detta intresse längs genom att läsa barnböcker och titta på videor om att använda potten och prata om det när du går om ditt dagliga föräldraliv.

Ditt barn stannar torrt

När ditt barn är torrt i två timmar eller mer visar det sig att hennes blåskapacitet ökar, vilket är viktigt för toalettträning.

Hon vet när hon går

Om ditt barn gömmer sig bakom möbler eller gardiner, eller går till ett annat rum för att kissa eller poppa, är det ett ganska tydligt tecken på att ditt barn känner igen när hon är på väg att gå. Om du försöker pottåget före denna tid kommer du sannolikt att gå i trubbel eftersom ditt barn inte är riktigt medveten om vad hon gör och därför inte kan kontrollera något hon inte kan förstå.

Hon visar hennes självständighet

När din toddler börjar säga saker som "Jag kan göra det själv" är hon förmodligen redo. Men om ditt barn går igenom förändringar eller stressorer, till exempel övergången till ett nytt hem eller ett barn i huset, kanske du vill hålla av tills ditt barn känner sig tryggare.

Ditt barn kan undressa

Till potty tåg måste ditt barn lätt kunna dra hennes byxor upp och ner. Hon kanske inte har haft någon anledning att göra det tidigare, men denna färdighet är lätt att lära sig. Du kanske vill undvika att klä ditt barn i kläder som är svåra att ta av och sätta på under toaletttoalettträning, som tights, rompers, undertröjor med knäppningar och byxor med bälten, slipsar eller blixtlås.

Hon kan följa instruktionerna

Till vuxna är det enkelt att gå på toaletten. Men några barn kan bli utmanade av de många stegen som är involverade - att hitta på badrummet, slå på ljuset, dra ner byxor och underkläder, sitta på potten, gå, torka, spola på toaletten och tvätta sedan sina händer. Att kunna följa enkla instruktioner är en mycket viktig färdighet för toalettberedskap.

Ditt barn kan sitta kvar

Att använda toaletten, speciellt för att poppa, kräver lite tålamod. Ditt barn borde kunna sitta och delta i en aktivitet i flera minuter utan att bli distraherad eller irriterad.

Hon kan gå och springa bra

Eftersom trängseln att använda badrummet är ofta plötsligt hos småbarn och en potta är inte alltid några steg bort är det viktigt för ditt barn att kunna göra det på toaletten innan en olycka inträffar. Om hon fortfarande kämpar för att gå och springa, är hon inte redo.

Populära Inlägg

Läs Mer