8 regniga aktiviteter för tonåringar och tweens

Anonim

När små barn fastnar inuti på en regnig dag kan de springa, hoppa, klättra och till och med köra sina trehjulingar inomhus om det behövs. Att komma med roliga, icke-stillasittande, inomhusaktiviteter för tonåringar och tweens är inte så lätt, eftersom aktiviteterna som fungerar bra för små är inte bra för långlivade ungdomar (om du inte bor i ett gym).

Du kan fortfarande ha en rolig, jämn produktiv, regnig dag hemma. Använd dessa praktiska förslag för att uppmuntra dina tweens och tonåringar att bli aktiva när vädret har dem fasta inuti.

1

Video Exergames

Medan du inte vill att din tonåring slumpit framför en TV-skärm hela dagen, kan rörelsekontrollerade videospel (exergames) vara ett bra regnigt dagalternativ till deras favorit utomhusaktiviteter. Medan spelare fortfarande tittar på en skärm måste de stå och flytta sina kroppar för att styra åtgärden i spelet. För den mest fysiska aktiviteten, välj en sport simulering eller dansspel.

2

Testa något nytt

Använd en video streaming service, app eller YouTube handledning för att presentera din tonåring till ett nytt fitness alternativ (prova hula hooping eller en ballett-baserad träning). Det är ännu bättre om du kan gå med dem. Om inte, fråga din tonåring för att testa tekniken eller handledningen för att få dem att flytta.

3

Hit gym

Dodge regndropparna och ta din tonåring till ditt gym eller gemenskapscentrum. Använda utrustningen, springa på banan, bada, spela upp pickup basket, klättra på stenväggen - med så många alternativ finns det någonting för alla.

Om du och din tonåring är både i träning, ta chansen att träna sida om sida eller gå med i en klass tillsammans. Om du inte har ett gym medlemskap, fråga om dagskort eller se om du kan följa med en vän som är medlem.

Din lokala YMCA har nästan alltid dagspass tillgängliga, liksom ekonomiskt stöd till familjemedlemskap.

4

Stack Cups

Det kan se ut som makarna i en viral social media video, men koppstapling är mer utmanande än den ser ut. Om du och din tonåring aldrig har provat idrottsstapling, kolla in några videofilmer och prova sedan de klassiska staplingsrörelserna. När du har behärskat dem, utmana varandra att prova mer avancerade variationer eller skapa egna. Du kan också omvandla plastkoppar till musikinstrument. Låt din tonåring försöka bälta ut sin favorit popsång med hjälp av kopparna för att hålla takten.

5

Rent hus

Få extra bang för din regniga dag genom att ha din tonåring att göra hushållsarbeten. De kommer att vara upptagna, fysiskt aktiva och hjälpa familjen. Öka din tonårs motivation genom att ge dem äganderätt till en större uppgift som att göra en reparation, omorganisera en garderob eller måla en vägg.

Kompensation hjälper också. Enas om en ekonomisk belöning, som en ökning i ersättning eller en erfaren belöning som en resa till bioen. Eller om din tonåring har blivit kliar för att dekorera sitt utrymme, kan en regnig dag inuti vara den perfekta möjligheten. Upp ante genom att uppmuntra dem att hitta gamla kläder, prylar eller leksaker att donera.

6

Loft en ballong

Yngre barn älskar strandboll och ballongspel, men dessa aktiviteter kan också vara roliga för äldre barn. Dessa två spel är bra för äldre barn och du kan även hitta dig själv frestad att spela också.

  • Ballongmål: Först blåsar varje spelare en ballong, men lämnar den obundet. Sätt sedan ett lättmål, som ett band eller en pappersplatta. Målet med spelet är att spelarna ska deflata ballongen och försöka få den att träffa målet. Först, stå nära målet, steg tillbaka när ditt mål förbättras.
  • Hands-Free Balloon Volley: Dela ett rum eller ett spelområde i halva med ett band. Placera två stolar på vardera sidan av rummet, binda bandet till baksidan av varje så det är ungefär tre eller fyra meter från marken. Spelare driver sedan ballongen fram och tillbaka över "net" som volleyboll - förutom att du måste använda dina fötter, inte dina händer.

7

Drill Sports Färdigheter

Om ditt barn spelar en sport, kanske de kan spendera en dag fast i arbetet med några av sina färdigheter, speciellt om du har ett utrymme som kan ta lite av ett slag, som en källare, garage eller veranda. Fotbolls- och basketspelare kan till exempel arbeta med att dribba bollen. Konståkare kan träna sina spinn med en spin-tränare. Och oavsett hur mycket utrymme du har, eller om du lägger en sport eller inte, kan nästan alla njuta av en bra sträcka.

Populära Inlägg

Läs Mer