8 Föräldraskapsfärdigheter som främjar den mest effektiva disciplinen

Anonim

Medan ingen någonsin kommer att bli en perfekt förälder, har vissa föräldrar skarpare föräldraskap än andra. Men den goda nyheten är att alla kan skärpa sina färdigheter när som helst. Och det finns alltid utrymme för en liten förbättring.

Föräldraskapsböcker, klasser och supportgrupper kan vara utmärkta resurser för att hjälpa föräldrarna att skärpa sina färdigheter. Men nyckeln till att bli bättre är hårt arbete, engagemang och ett engagemang för att bli den bästa föräldern du kan vara.

Föräldrar som har för avsikt att höja barn att bli ansvariga vuxna har en viss uppsättning föräldraskap under deras bälte. Och de ständigt förädlar sina färdigheter i ett försök att bli bättre.

1

Känna igen säkerhetsproblem

De mest effektiva föräldrarna verkar kunna sniffa ut en mil bort. De är väl kända i internetsäkerhet, den senaste säkerhetsutrustningen och de känner igen en dålig idé när de hör det.

De finner en balans mellan att vara överbeskyddande och under-involverade. De tillåter endast naturliga konsekvenser när det är säkert att göra det och lär barns färdigheter att fatta hälsosamma beslut.

Deras slutliga mål är att lära sitt barn att känna igen säkerhetsfrågor på egen hand, så han kan skydda sig när hans föräldrar inte är i närheten för att berätta för honom vad han ska göra.

2

Ge ett positivt exempel

Föräldrar som säger "Gör som jag säger, inte som jag, " är inte effektiva. Barn lär sig mycket mer från att se vad deras föräldrar gör, snarare än att höra vad de säger.

Även om det kan vara svårt att ställa in tidsgränser på din elektronikanvändning och använda artiga ord även när du är arg, är det viktigt att komma ihåg att ditt barn alltid tittar på. Modellering lämpligt beteende är en viktig föräldraskapskunskap.

3

Ange lämpliga gränser

Att veta när man ska säga nej och hur man håller sig till dina gränser är en färdighet som kräver övning. Med tiden vet du hur mycket ditt barn kan hantera och hur man hjälper honom att hantera besvikelse när du inte låter honom göra något han vill göra.

Alla barn är olika och bara för att ett barn är en viss ålder betyder inte nödvändigtvis att han är redo för specifika privilegier. Ibland innebär inställningsgränser ett litet försök och fel när föräldrar upptäcker hur man hjälper ett barn att lära sig bäst.

4

Förverkliga konsekvenser konsekvent

Effektiva föräldrar hotar inte bara konsekvenser, de följer igenom med dem. Konsistens är en viktig del av att hjälpa barnen att lära sig att hantera sitt beteende bättre.

Om ett barn endast får negativ konsekvens för sitt beteende halva tiden, är det inte troligt att missuppfattningen kommer att sluta. Men klara och konsekventa konsekvenser kommer att hjälpa ett barn att lära sig.

5

Välj striderna klokt

Effektiv disciplin kräver att föräldrar kan känna igen om en kamp är värt kampen. Ibland är beteenden inte bara värda att ta itu med om de sannolikt kommer att leda till en maktkamp.

Om en 6-årig vill ha sin regngaloscher på en solig dag, kan hon till exempel göra mer mening än att försöka övertyga henne varför hennes sneakers är ett bättre val. Fokusera på de större beteendeproblemen om du verkligen vill göra skillnad.

6

Hantera stress effektivt

Föräldrar som effektivt hanterar sin stress är bättre rustade att hantera beteendeproblem. Stressade föräldrar är mer benägna att skrika eller vara inkonsekvent med disciplin.

Stressade föräldrar är också mer benägna att använda straff än disciplin. Och det kan leda till en ohälsosam cykel, eftersom barnen är mer benägna att agera sämre när en förälder är stressad. En hälsosam stresshantering innefattar självomsorg och stöd från vänner och familj.

7

Ge positiv uppmärksamhet

Att hitta tid att ge barnen en daglig positiv uppmärksamhet kan göra stor skillnad i barnets liv. Några minuter av positiv uppmärksamhet gör också andra disciplinstrategier mycket effektivare.

Det är dock en färdighet att skapa en-mot-en-tid för ett barn. Men det kan göra en stor skillnad mot ett barns övergripande välbefinnande.

8

Upprätta tydliga förväntningar

När ungar inte förstår vad som förväntas av dem, kan det vara omöjligt för dem att uppfylla föräldrars förväntningar. De mest effektiva föräldrarna kan förklara sina förväntningar.

En effektiv förälder säger inte att hon tio år gammal ska städa sitt rum. I stället beskriver hon vad ett rent rum ser ut som att säga: "Ta dina kläder upp ur golvet, lägg din säng och dammsuga matta."

Populära Inlägg

Läs Mer