8 Disciplinstrategier för barn med ADHD

Anonim

Barn med ADHD kräver ofta en något annorlunda inställning till disciplin. Några enkla förändringar i dina föräldrastrategier kan ge ditt barn de verktyg han behöver för att hantera sitt beteende mer effektivt.

Per definition kan barn med ADHD ha problem med att sitta still, fullgöra uppgifter, hantera impulser och följa anvisningar. Dessa disciplinstrategier kan dock vara avgörande för att hjälpa barn med ADHD att följa reglerna.

1

Ge positiv uppmärksamhet

Föräldraskap ett barn med ADHD kan vara ansträngande. Deras slutliga energiförsörjning och lust att prata hela tiden kan tröttna till och med den mest tålmodiga föräldern.

Det kan därför vara svårt att hitta tid och energi för att leka med ett hyperaktivt barn. Att ge ett barn med ADHD positiv uppmärksamhet är dock en bra investering.

Positiv speltid minskar uppmärksamhetssökande beteende. Och det kommer att göra dina konsekvenser mer effektiva.

Oavsett hur svårt ditt barns beteende har varit, lägg åt en i taget med ditt barn varje dag. Att ge ditt barn bara 15 minuters positiv uppmärksamhet är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att minska beteendeproblemen.

2

Ge effektiva instruktioner

Barn med korta uppmärksamhetstider behöver extra hjälp enligt instruktionerna. Sällan hör de inte instruktionerna rätt i första hand. Det finns flera saker du kan göra för att göra dina instruktioner mer effektiva.

Få ditt barns fulla uppmärksamhet innan du ger anvisningar. Stäng av TV: n, sätt ögonkontakt och placera en hand på barnets axel innan du säger, "Rengör ditt rum."

Undvik kedjekommandon som "Sätt på dina strumpor, städa ditt rum och ta ut papperskorgen", kommer troligtvis att gå vilse i översättning. Ett barn med ADHD kommer sannolikt att lägga på sina strumpor och sedan på vägen till sitt rum hittar han något annat att göra än att rengöra det.

Ge en instruktion åt gången. Och be ditt barn att återkomma till dig vad han hörde för att se till att han förstår helt.

3

Beröm ditt barns ansträngning

Fånga ditt barn att vara bra och peka ut det. Beröm motiverar barn med ADHD att uppträda och frekvent feedback är viktigt.

Gör ditt beröm specifikt. I stället för att säga, "Trevligt jobb", säger "Bra jobb att sätta din maträtt i diskbänken rätt när jag frågade dig." Beröm barnen för följande riktningar, leker tyst och sitter stilla och du uppmuntrar ditt barn att hålla upp det .

4

Använd Time-Out när det är nödvändigt

Time-out kan vara ett bra sätt att hjälpa barn med ADHD lugna sina kroppar och hjärnor. Time-out behöver inte vara en hård bestraffning. I stället kan det vara en bra livskunskap som kan vara användbar i många situationer.

Lär ditt barn att gå till en lugn plats för att lugna ner när han är överstimulerad eller frustrerad. Så småningom kommer han att lära sig att placera sig i time-out innan han kommer i trubbel.

5

Ignorera svaga missförhållanden

Barn med ADHD uppvisar ofta uppmärksamhetssökande beteende. Att uppmärksamma dem, även när det är negativt, uppmuntrar dessa beteenden att fortsätta.

Att ignorera svaga missförhållanden lär dem att det motbjudande beteendet inte kommer att få de önskade resultaten. Ignorera whining, klaga, höga ljud och försök att avbryta dig och så småningom kommer ditt barn att sluta.

6

Skapa ett belöningssystem

Belöningssystem kan vara ett bra sätt att hjälpa barn med ADHD att hålla sig på rätt spår. Upprätta några målbeteenden, till exempel att stanna vid bordet under en måltid eller med försiktiga handen vid ett husdjur.

Barn med ADHD blir ofta uttråkad med traditionella belöningssystem som kräver att de väntar för länge för att tjäna en belöning. Skapa ett token ekonomisystem som hjälper ditt barn att tjäna tokens hela dagen. Låt sedan tokens utbytas för större belöningar, som elektronik tid eller en chans att spela ett favoritspel tillsammans.

7

Tillåt för naturliga konsekvenser

När du diskuterar ett barn med ADHD, välj dina strider klokt. Du vill inte att ditt barn ska känna sig som om han inte kan göra någonting rätt eller att han ständigt hamnar i trubbel. Att låta vissa beteenden glida kan hjälpa dig att hålla din sanity också.

Ibland kan det vara mer meningsfullt att tillåta naturliga konsekvenser än att försöka övertyga ett barn för att göra ett bättre val. Till exempel, om ditt barn insisterar att han inte behöver ta en paus från att leka för att äta lunch, låt honom gå över lunch.

Den naturliga konsekvensen är att han sannolikt kommer att vara hungrig senare och han måste vänta till middag. Så småningom lär han sig att äta lunch i tid.

8

Arbeta med ditt barns lärare

När föräldrar arbetar tillsammans med ett barns lärare ökar risken att ett barn kommer att lyckas i skolan. Vissa barn behöver ändringar i sitt skolarbete, till exempel att få extra tid på prov, för att bli framgångsrik.

Behavior modifieringar kan också vara nödvändiga. Att tvinga ett barn med ADHD att stanna i för urtagning kan förvärra beteendeproblem. Så det är viktigt att arbeta tillsammans för att skapa en beteendehanteringsplan som ska stödja ditt barns ansträngningar för att hantera sina symptom.

En beteendehanteringsplan som leder mellan hem och skola kan vara till hjälp. Ett barn får ta emot poäng eller symboler från sin lärare som kan bytas ut för privilegier hemma som att titta på tv eller använda en dator.

Populära Inlägg

Läs Mer