De 8 bästa graviditetsböckerna att köpa i 2019

Anonim

Så du och din partner gjorde en grattis till grattis! Vad kan du då fråga? Förutom att boka din första läkarmottagning har du säkert kammat på Internet för att hitta de absolut bästa graviditetsböckerna för att vägleda dig de närmaste nio månaderna. Valet kan dock vara överväldigande. Nedan ritar vi upp de bästa graviditetsböckerna för varje typ av förälder, från första gången mammor och pappor, naturliga hängiven till datadrivna forskare som tycker om att tänka utanför lådan. Här bjuder de bästa föräldraskapen på dig och din växande familj.

Våra bästa val

1

Bästa övergripande: Vad du kan förvänta dig när du väntar

Köp på Amazon

Vad du kan förvänta dig när du förväntar dig är en sådan klassiker att Hollywood gjorde en film ur den med Jennifer Lopez och Cameron Diaz i 2012. Med 18.5 miljoner exemplar i tryck, och det beräknas läsas av 93 procent av gravida kvinnor . Vad gör det så bra? Det bryter ner graviditeten vecka för vecka, som täcker allt från vilka symtom du kan förvänta dig, hur din baby växer, hur man ändrar din livsstil för att få en hälsosam graviditet.

Den senaste utgåvan har uppdaterats för att inkludera information om Zika-viruset, prenatal screening och postpartum-födelsekontroll. Dessutom ingår avsnitt om IVF-graviditet, amning under graviditet, multipelfödsel, vatten och hemfödda och VBACS (vaginala födelser efter kejsarsnitt). I huvudsak handlar denna bok om allt graviditet och förlossning relaterat. Det är inte konstigt att det är # 1 bästsäljare på Amazon för barn och småbarnsföräldraskapsböcker.

2

Bäst för första gången moms: 50 saker att göra innan du levererar

Köp på Amazon

En av de skrämmaste sakerna att bli en första gången mamma är att du inte har någon aning om vad du kan förvänta dig när barnet äntligen kommer fram. Hur kan du förbereda dig för något du aldrig har upplevt? Skriven av Jill Krause, författaren till den prisbelönta graviditetsbloggen Baby Rabies, 50 saker att göra innan du levererar erbjuder 50 specifika, proaktiva steg som hjälper dig att förbereda sig för din bebis ankomst och lämnar ut allt som inte är absolut nödvändigt . Råd innehåller hur man hittar och använder relevant teknik för att spåra, dokumentera och lära dig om graviditeten, samt hur man börjar planera för mammaledighet.

Sammanfattningsvis erbjuder den här boken verkliga råd på jorden utan överväldigande nya mammor - och ännu bättre, det är en rolig läsning.

3

Bäst för medicinsk information: Mayo Clinic Guide till en hälsosam graviditet

Köp på Amazon

För dem som inte bara vill veta om något ska hända med kroppen, utan också de biologiska orsakerna till att Mayo Clinic Guide till en hälsosam graviditet är perfekt. Skriven av graviditetsexperter på Mayo Clinic, som behandlar mer än 500 000 patienter om året, är boken full av användbar information utan att vara skrämmande eller tät.

Funktionerna inkluderar vecka för vecka information om din bebis tillväxt, samt månad för månad uppdateringar på din växlande kropp under graviditeten. Boken innehåller också råd om hur man blir gravid, måltidsplanering, motion, medicinering och föräldraskap.

Med utmärkta illustrationer och kartor är Mayo Clinic Guide till en hälsosam graviditet också den bästa bästsäljaren på Amazon i medicinska böcker om obstetriker och gynekologi.

4

Bäst för Rebeller: Förväntar sig bättre

Köp på AmazonBuy på Barnesandnoble.com

Älskade av kvinnor som tycker om att tänka utanför rutan, förväntar sig bättre: Varför den konventionella graviditetsvisheten är fel - och vad du verkligen behöver veta var skrivet av Emily Oster, docent i ekonomi vid University of Chicago Booth School.

I stället för att förlita sig på råd från läkare, till exempel, för att undvika alkohol helt - Oster, som utbildades som statistiker, utvärderar data bakom konventionella graviditetsregler, ofta till överraskande resultat.

Till exempel avslöjar hon den sanna effekten av koffein under graviditeten - och finner att trädgårdsarbete är lika farligt som annonseras av läkare. På grund av sin datastyrda råd har boken fått en kultföljd från mödrar som älskar vetenskapsbaserad utredning - såväl som att bryta reglerna.

5

Bäst för pappor: Den förväntade fadern: Den ultimata guiden för pappor att vara

Köp på AmazonBuy på Barnesandnoble.comBuy på Thriftbooks.com

Dads blir ofta borta från konversationen kring graviditet och förlossning. Men de måste vara utbildade om vad man kan förvänta sig också. För det finns det den förväntade fadern: Den ultimata guiden för pappor, en bok som ger insikt om emotionella, ekonomiska och fysiska effekter av förestående föräldraskap på män.

Skriven av Armin Brott och Jennifer Ash, erbjuder boken en månad för månad guide om vad en pappa kan förvänta sig under sin partners graviditet. Insikter inkluderar information om hur en fars hjärna förändras genom att vara involverad under graviditeten, liksom hur att vara närvarande vid födseln kan göra en pappa till en mer aktiv förälder. Nu i sitt tjugonde år av tryck har boken uppdaterats för att inkludera moderna trender inom födelse, barnuppfödning och teknik. Dessutom erbjuder den här boken recept som pappor kan göra under sin partners graviditeter.

6

Bästa holistisk: Mama Natural Week-by-Week Guide till graviditet och förlossning

Köp på Amazon

Det finns en växande trend mot att omfatta helhetshälsoprinciper och antika traditioner under graviditet och förlossning. För dem som är intresserade av att lära sig mer, finns det The Mama Natural Week-by-Week Guide till graviditet och förlossning . Skriven av Genevieve Howland, vars populära blogg Mama Natural får över en miljon visningar per månad innehåller boken råd och insikter från en certifierad sjuksköterska barnmorska, en registrerad sjuksköterska, en doula och en amningskonsult.

Ämnen som omfattas är vital näring att ta under graviditeten, såväl som naturläkemedel och botemedel för vanliga graviditets symptom. Det täcker också debatten om lämplig användning av interventioner under en graviditet.

Sammantaget är den här boken en bra plockning för sina vackra illustrationer, såväl som de databaserade insikterna om hälsa.

7

Bäst Roligt: ​​Magen Skrattar: Den Naken Sanningen Om Graviditet och Födsel

Köp på AmazonBuy på Walmart

Skriven av Jenny McCarthy, Belly Laughs: Den naken sanningen om graviditet och förlossning kommer in i det nitty-gritty av graviditet och förlossning-ofta till hilarious slutar. Först skrivet 1992, och nu i sin tionde utgåva, täcker boken morgonsjuka, hormonell raseri, begär, hemorrojder, engorged bröst, gas, heta blinkar, svimningsförlopp, viktökning, akne, vattenretention och arbete. Det är en bra paus från den mer lugnande tonen i de flesta graviditetsböckerna.

8

Bäst för Gay Graviditeter: Den Ultimata Guide till Graviditet för Lesbiska

Köp på Amazon

Inte varje graviditet involverar ett heteroseksuellt gifta par, men läser graviditetsböcker kan det ofta känna sig så. För dem som inte har en heteronormativ familj finns det Ultimate Guide to pregnancy for Lesbians, en bok som täcker allt från att välja en givare för att spåra fertilitet för att navigera i juridiskt pappersarbete.

Skriven av Rachel Pepper 2005 har boken uppdaterats för att inkludera information om den homosexuella parternas utvecklingsstatus. Även om boken är inriktad mot lesbiska, har den också användbar rådgivning för många typer av par, såväl som ensamstående kvinnor som gör graviditet på egen hand.

Populära Inlägg

Läs Mer