7 sätt att berätta att du är i arbete

Anonim

För de flesta gravida kvinnor är erfarenheten av att gå in i arbetskraft inte så dramatisk som porträtt i filmerna eller på skärmen, där skådespelerskor plötsligt kopplar sina bockar i smärta och huvudet till sjukhuset. Faktum är att tecknen på övergående arbete tenderar att vara subtilt och till och med förvirrande, särskilt för första gången mamma-till-vara. Dessutom kan många av dem förekomma dagar eller till och med veckor före den kommande födelsen, snarare än ut ur det blå. Här är sju av de mer subtila tecknen som din kropp förbereder sig för att gå in i arbetet.

1

Du har ryggvärk

Den här är knepig eftersom det är möjligt att din rygg har varit achy, sen din mage blev tillräckligt stor för att göra sittande, sova, stå och gå obehagligt. Men ryggsmärta som verkar komma och gå kan vara ett tecken på att arbetet är nära. Du kanske upplever arbetskraft, där sammandragningar är mer fokuserade i din rygg än i buken på grund av din bebis position. Och speciellt om detta inte är din första graviditet, märker du smärta och krampighet inte bara i din låga rygg när arbetskraften närmar dig men också i din ljumska som orsakas av att sträcka och flytta muskler och leder i förberedelserna för förlossning.

2

Din ligament löser upp

Under hela graviditeten släpps ett hormon som kallas relaxin. Det tjänar till att lossna upp bindväven som håller benens knogar ihop så att när det är dags för dig att leverera bäckenet kommer du att ge upp och öppna för att låta din baby resa genom födelsekanalen. Saken är, relaxin påverkar alla leder i kroppen, så speciellt som när du är nära tid att få din bebis kan du känna dig lite klumpig.

3

Du förlorar din slemhinna

Under graviditeten blockeras livmoderhalsen (ingången till livmodern) med slemhinnor för att skydda den utvecklingsbarn. När arbetet har pågått och livmoderhalsen börjar dilatera (förstoras) kan denna slimplugg frisläppas. Det kan komma iväg hela en bit eller i små bitar som du inte ens märker. Det kan tyckas som det som kallas blodig show-rosa, brun eller rödfärgad urladdning som du märker på ditt underkläder eller toalettpapper när du har urinat. Om du råkar vara medveten om när din slemplugg kommer ut eller om du märker blodig visning, kan det innebära att arbetet är bara några timmar bort-eller det kan innebära att du fortfarande har veckor att gå.

4

Du utvecklar diarré

Är det den kryddiga mexikanska maten du åt i går kväll?> Endokrina samhället. Med körningarna en dag eller två innan arbetet påbörjas, är också kroppens sätt att tömma tarmarna så att livmodern kan fungera effektivt.

5

Du har sammandragningar för verkliga

En sammandragning är att klämma och släppa ut livmodern som uppmuntrar livmoderhalsen att expandera och bidrar till att trycka en baby ner genom födelsekanalen. Många kvinnor har milda sammandragningar som heter Braxton-Hicks sammandrag i veckor innan de går in i arbetskraft. Dessa "falska" sammandragningar är inte starka eller vanliga och tenderar att komma och gå-ibland som svar på hunger eller uttorkning. Arbetskoncentrationer blir progressivt starkare, längre och närmare varandra och känns vanligtvis som en täthet som börjar i ryggen och rör sig runt till underkanten. Ju mer intensiva de blir, desto svårare blir det att ens prata medan en sammandragning pågår.

6

Du behöver till Nest

Du kan uppleva en plötslig brist på energi strax innan du går in i arbetskraft som du springer runt som en galning, slår på matvaror, omorganiserar garderober, skrubbar insidan av kylskåpet, vikar och återveckar barnkläder, rätar sängkläderna på spjälsängen bara en gång till. Detta kallas nesting och det händer många förväntade mammor som deras förfallodatum vävstolar nära. Vissa kvinnor känner sig tvärtom trött och trött som om de kommer ner med influensan. Hur som helst, ta hand om dig själv: Ät bra, få gott om vila, håll dig hydratiserad och spara lite energi för den stora dagen: Du behöver det.

7

Du känner som om barnet har tappat bort

Denna känsla, som också kallas "lightening", betyder faktiskt att din lilla har bosatt sig djupt in i bäckenet och gör sig vägen mot livmoderhalsen för att förbereda sig för att driva igenom och födas. Det kan hända från några veckor till några timmar innan du faktiskt går in på arbetskraft. När din bebis faller, kan du hitta att du kan andas lättare eftersom din bebis kommer att ha flyttat från dina lungor - men det kan också behöva kissa oftare, eftersom det blir ökat tryck på blåsan.

Populära Inlägg

Läs Mer