7 sätt att hantera en spädbarn samtidigt som man tar hand om en spädbarn

Anonim

Välkomna en ny bebis i familjen är en spännande tid för föräldrarna, liksom för en ny syskon. Men det är krävande och ansträngande att ta hand om två små barn. För föräldrar (särskilt moms), som har två små, här är sju tips för att hantera ett barn medan man bryr sig om ett spädbarn.

1

Anmäl din småbarn i ett förskoleprogram

Även om det bara är ett deltidsprogram, kan ett nytt syskonhem vara den perfekta tiden att anmäla ditt barn i förskolan. Det kommer inte bara att ge mamma eller pappa en-till-en-gång med den nya barnen, men det kommer också att ge din barn något speciellt som bara gäller för stora barn. Gör en stor sak under hämtningen, ställ frågor om dagen och lägg upp konstverk för att visa din barn hur speciell förskola är.

2

Ställ in ett spädbarnsområde

Om du bryr dig om ett barn och ett spädbarn, är det väldigt viktigt att ställa upp områden där barnen kan spela sig själv. Du vill inkludera barnstorleken hyllor som gör det möjligt för din barn att välja leksaker, samt gott om leksaker som uppmuntrar till självständigt spel. Tänk block, material att färga med och andra konsttillbehör, spela mat och enkla pussel. Se till att du också har ett barn och ett bord med bord och stolar.

3

Försök att samordna naps

Det är lättare sagt än gjort, men koordinerande tupplur så att både ditt barn och ditt barn sover samtidigt kan gå långt för att hjälpa till att rädda mamma eller pappas sanity under dagen. Din barns tupplur är sannolikt mer stabila och förutsägbara, så arbeta för att få en av dina barns tupplur att hända samtidigt. Det kommer att bli rättegång och fel, men att göra ansträngningen kommer att löna sig.

4

Berätta för dina småbarnsberättelser

Om dina armar är fulla med en nyfödd, kanske det inte är realistiskt att plocka upp en bok att läsa med ett barn. I stället för att läsa en berättelse, berätta en. Medan du kan göra en berättelse om någonting (du kan börja med vad din barn är på då - superhjältar, tåg, prinsessor, etc.) kan du också berätta för honom historier om när han var en baby, precis som hans nya syskon. Småbarn får en spark om att höra om även de mest vardagliga detaljerna om vad de gjorde när de var barn. Du kan också försöka berätta vad du gör för att ta hand om barnet och jämföra det med hur du bryr dig om barnet.

5

Arm dig själv med upptagna väskor

Om du har ett spädbarn hemma, kan du vara orealistisk med att vara en leksak med alla barn. Upptagen väskor är exakt vad de låter som - fristående, enkla leksaker och spel som är utformade för att hålla småbarn.

ja, upptagen. Kolla in den här upptagna väskans handledning, som innehåller flera upptagna väskor.

6

Använd din baby

Ibland kräver en småbarn praktisk uppmärksamhet, och det är viktigt att kunna hantera dessa stunder. Om du sätter det nya barnet inte är ett bra alternativ, prova babywearing när ditt barn är gammalt nog. Med en slinga eller en slinga, har du din bebis nära dig, men din handsfree till förälder din småbarn.

7

Acceptera och be om hjälp

Ibland är det svårt att erkänna att du behöver hjälp, men det är så viktigt när du jonglera ett spädbarn och ett barn. Säg "ja" om en vän, förälder eller familjemedlem erbjuder att titta på ditt barn så att du kan tillbringa en-mot-en-tiden med din bebis. Eller ha en sitter titta på barnet så att du kan ta med dig ditt barn för en speciell tid tillsammans. Att ha möjligheter för ensam tid med båda dina barn är viktigt.

Att vara en andra gång förälder till två mycket små barn kan vara svårt, men den goda nyheten är som en erfaren mamma eller pappa, du vet att barnet och småbarnsstadierna är flyktiga. Gör ditt bästa för att acceptera och omfamna den här gången och veta att det kommer att bli kortlivat.

Populära Inlägg

Läs Mer