7 sätt att begränsa ditt barns exponering för våld i media

Anonim

Med så mycket medieinnehåll och så många sätt att titta på TV-program, videor och filmer eller spela videospel idag blir det svårare för föräldrarna att filtrera innehållet som deras barn utsätts för varje dag. Och om du inte sätter ditt barn i en bubbla, kommer han oundvikligen att ha någon exponering för skrämmande eller olämpligt innehåll i skolan eller i en väns hus, även om du gör ditt bästa för att skärpa det han ser hemma på TV, i filmer eller på internet.

Men det är viktigt för föräldrar att hålla flikar på hur mycket våldsamt innehåll deras barn utsätts för. Forskning visar att våldsamt medieinnehåll som videofilmer och tv-program påverkar barn, med många studier som visar att våld i medierna kan vara en riskfaktor för aggression, minskad empati, ökat konfrontations- och störningsbeteende och annat antisocialt beteende hos vissa barn

Så vad kan föräldrar göra för att skydda barn i skolåldern mot våld och sex i media? Här är några strategier för screening och val av mediainnehållet ditt barn utsätts för:

1

Känn ditt barns vänner

Vem är de barn han spelar i skolan ">

2

Kolla in Media-Content Review-webbplatser för föräldrar

Hur blått är språket? Finns det våld, och hur grafiskt är det? Vad sägs om suggestivt eller explicit sexuellt innehåll? Du vill göra lite grävning innan du tar en film in i ditt hem. En stor resurs att checka ut är Common Sense Media, en nationell organisation av barnexperter som skärmar filmer, videospel, TV, böcker och andra medier för att hjälpa föräldrarna att göra lämpliga val för sina barn. (Om du har ett äldre barn i skolåldern kanske du vill läsa recensionen med henne för att diskutera exakt varför du nixar en viss film, show eller ett videospel.)

3

Skärmen på förhand

Du vill inte ha några överraskningar medan du tittar på en film tillsammans med dina barn. Det är därför en bra idé att titta på en film eller DVD innan du har en familjevideos natt för att skärma på medievåld eller annat oönskat innehåll. Om du undrar om en webbplats är säker, kolla in den själv innan du tillåter ditt barns åtkomst. För videospel, gå online och läs alla recensioner du kan om spelet och ring din lokala videospelbutik för att se om någon av försäljningskontorerna har förstahandsupplevelse med spelet.

4

Konsultera med andra föräldrar

Andra föräldrar med barn i skolbarn kan vara utmärkta källor till information om medievåld och uttryckligt innehåll. Chansen är att de har kämpat med samma beslut om huruvida barnet ska se en viss film eller tv-show eller spela ett populärt videospel. Du kan byta information och råd, och få den senaste nedgången på vilka barn som ingår.

5

Avvisa Peer Pressure-och lär ditt barn att göra detsamma

Inte alla föräldrar kommer att komma överens om vad som är okej för deras barn. Vad kan vara en okej barnfilm för en familj kan betraktas som för våldsam för en annan? Detta kan vara särskilt knepigt för vissa familjer, eftersom många föräldrar idag tillåter även småbarn att se och leka med innehåll som innehåller våld eller olämpligt material.

Det viktigaste är att föräldrarna respekterar olika åsikter och ser enskilda val som bara det-enskilda. Avstå från att döma andra föräldrar för sina preferenser för sina barn och be dem att göra detsamma. Och om ditt barn känner ömsesidigt tryck, försök hitta andra aktiviteter som de kan göra med sina vänner som inte involverar skärmar.

Forskning har visat att övervakning och skärning på skärmtid ledde till ett antal fördelar hos barn som bättre sömn, förbättrade betyg och lägre kroppsmassindex. Och att begränsa tekniken i allmänhet - och läsa tillsammans eller gå utanför - är en bra idé.

6

Skräddarsydda val till ditt barn

Om ditt barn är den typ av barn som har mardrömmar efter att ha sett något avlägsna skrämmande eller våldsamt, rensa inte med spooky och läskigt innehåll, även om det är klassificerat PG eller PG-13. (Några barn kan vara rädda av ParaNorman medan andra inte minst är fasade av tanken på spöken.)

Ge inte in och låt ditt barn se något som du vet kan upprota honom bara för att han ber dig att göra det; han reagerar mest sannolikt på övertryck från en vän som kanske har sett den. På samma sätt, exponera honom inte för innehåll som kan vara upprörande för honom bara för att du inte tror att det borde störa honom. Vad som stör ett barn kan inte ha samma effekt på en annan, så gå med din instinkt om ditt eget barn.

7

Prata om innehållet

Forskning visar att föräldraövervakning av medieinnehåll, som inkluderar att titta på något med ditt barn och diskutera vad du såg, skyddar barn från de negativa effekterna av våldsamt mediainnehåll, till exempel ökad aggression.

Titta på och titta på filmer med ditt barn när det är möjligt, och hålla koll på vad de ser online eller i ett videospel. Om ditt barn frågar dig om något han såg i en film eller ett videospel som var våldsamt eller grafiskt, var så uppriktig som möjligt utan att gå in på för mycket detaljer. (Äldre äldre skolskolare, som kanske tror att de kan hantera mer medievåld och uttryckligt material kan skrämas av olämpliga bilder.) Förklara kortfattat att våld och annat moget innehåll kan vara ohälsosamt för barn - och även i vissa fall vuxna - och att ditt jobb är att skydda hans välfärd tills han är äldre och bättre kan fatta beslut om det vuxna materialet.

Populära Inlägg

Läs Mer