7 sätt att disciplinera barn i fosterhem

Anonim

Missbruk, försummelse och trauma kan leda till olika känslomässiga och beteendemässiga problem för barn som lever i fosterhem. Som ett resultat måste fosterföräldrar noggrant överväga vilken typ av disciplin de använder.

Många barn i fosterhem har blivit utsatta för våld i hemmet, fysiskt missbruk eller emotionellt missbruk innan de placeras i fosterhem. För att hjälpa dem att känna sig trygga i sina fosterhem förbjuder de flesta regleringsorganen fosterföräldrar från kroppsstraff.

Barn i fosterhem behöver den positiva disciplinen som lär dem nya färdigheter. Många av dem saknar problemlösningsförmåga, hälsosamma hanteringsförmåga och känsloregleringskunskaper - som alla kan leda till felbeteende. Så, skapa en beteendeplan som hjälper ditt fosterbarn att lära sig de färdigheter som hon behöver för att nå sin största potential.

Här är några allmänna disciplintekniker som kan vara effektiva för barn i fosterhem:

1. Ignorera mild misshandel

Det är viktigt att välja dina strider klokt. Fokusera på de mest problematiska beteenden först och vara villiga att ignorera mindre allvarliga beteenden, som att avbryta eller brist på bordsförhållanden, tills du har de stora under kontrollen.

Ge mycket positiv uppmärksamhet. Tillbringa en-mot-tiden tillsammans varje dag för att bygga förtroende, vilket är en viktig komponent i alla friska förhållanden. Ha kul tillsammans och du kommer sannolikt att förhindra mycket uppmärksamhetssökande beteenden.

2. Beröm gott beteende

Beröm är ett kraftfullt verktyg som kan förstärka gott beteende. Fånga ditt barn att vara bra och peka på det specifika beteendet du uppskattar.

Oavsett om han leker tyst med block, använder bra sätt, eller följer riktigt bra, berömmer hans ansträngningar kommer han att ge ett incitament att fortsätta. Att peka på gott beteende hjälper honom också att förstå dina förväntningar bättre.

3. Använd mormors disciplinregel

Mormors disciplinregel ger barn i fosterhem en känsla av kontroll, vilket är kritiskt för barn som har liten kontroll över de flesta aspekterna av deras liv.

Så hellre än att säga "Ingen TV tills du släpper dina leksaker bort", säger "När du slutar sätta dina kvarter bort kan du titta på TV." Den lilla skillnaden i hur du uttalar ditt uttalande visar ditt barn att han har kontroll över hur och när han tjänar privilegier.

Det är också viktigt att erbjuda ett par enkla val. Fråga: "Vill du ha ärtor eller morötter med kyckling?" eller "Vill du göra din matte läxa eller städa ditt rum först?" Att låta ditt barn försäkra sig på enkla och hälsosamma sätt kan hjälpa honom att känna att han har något att säga i sitt liv.

4. Omdirigera ditt barns uppmärksamhet

Använd ett yngre barns korta uppmärksamhetstid till din fördel. Om han knuffar sina block ihop högt och du vill att han ska sluta, bjuda in honom för att hjälpa dig att sätta upp disken.

På samma sätt, om han skriker för att du sa att han inte kan gå till parken, påminna om något du planerar att göra i morgon. Omdirigering kan undvika många maktkampar.

5. Erbjuda belöningar för god uppförande

Belöningssystem kan vara mycket effektivt med barn i fosterhem. Ett ungt barn kan klara sig med ett klistermärke och ett äldre barn kan dra nytta av ett token-ekonomisystem.

Investera tid för att lära dig vilken typ av belöningar som kommer att motivera ditt barn. Och se till att ditt barn ser det som en belöningsplan, inte en straffplan som får honom att förlora privilegier.

6. Placera ditt barn i time-out

När negativa konsekvenser är nödvändiga kan en time-out vara ett effektivt val. Det är viktigt att välja tid-out-rummet noga och det bör diskuteras med resten av ditt barns lag. Medan en time-out stol kan vara lämplig för vissa barn, kan andra göra det bättre i ett utrymmesrum.

7. Ta bort privilegier

Att ta bort privilegier kan också fungera som ett effektivt undervisningsverktyg. Det är viktigt att lära sig om vilka typer av privilegier som är mest effektiva med ditt barn. Medan du tar bort TV-tid kan det funka för vissa barn, kan borttagning av en viss leksak vara effektivast för andra.

Arbeta med ditt fostrets barns lag

När specifika beteendeproblem uppstår, arbeta med ditt fosterbarns vårdnadshavare, fallhanterare, terapeut och andra vårdgivare för att identifiera de bästa strategierna för intervention. Konsistens är ofta nyckeln till att hjälpa barn i fosterhem att lära sig de färdigheter de behöver för att hantera sitt beteende.

Behandlingsgruppen kommer också att kunna hjälpa dig att identifiera en plan som specifikt kommer att adressera ett fosterbarns mentala hälsa och beteendebehov. Barn som har blivit misshandlade eller misslyckats har en mycket högre risk att utveckla problem som påverkar deras beteenden, såsom disinhibited social engagement disorder. Barn i fosterhem kräver en disciplinplan som är skräddarsydd för sina specifika behov.

Populära Inlägg

Läs Mer