7 sätt kan pappor hålla sig nära sina unga vuxna barn

Anonim

Att hålla kontakten med unga vuxna barn kan vara svårt för vissa föräldrar, och ofta mer för pappor än mödrar. Här är några sätt för fäder att upprätthålla ett förhållande med både söner och döttrar.

1

Lär dig till text

Fäder, om de inte redan har det, borde investera i en smartphone och lära sig text. Unga vuxna är mer benägna att svara på en text än ett telefonsamtal, vilket ger fäder ett enkelt och bekvämt sätt att chatta med sina barn regelbundet.

"Hela 68% av 18- till 29-åringar säger att de textade" mycket "föregående dag, vilket sjunker till 47% bland 30- till 49-åringar och 26% bland 50- till 64-åriga åringar." - Forbes.com

Bara en kort "hur är din dag?" räcker för att framkalla ett svar från upptagna millennials som bor på sina telefoner. Bonuspoäng för att använda emojis korrekt!

2

Gå lätt på rådgivningen

Fäder - och mödrar också - gillar att ge råd. Mycket råd. Föräldrar ser sina vuxna barn göra val och, i sina åsikter, ibland misstag, och vill dela sin visdom med dem. Medan det är en bra instinkt - och en naturlig - är det klokt att hålla fast vid att uttrycka sin åsikt innan du blir frågad om det.

3

Fortsätt prata, vad det än tar

Män och kvinnor är annorlunda i det sätt de interagerar med. Vanligtvis gillar män att göra saker sida vid sida, kvinnor gillar att göra saker ansikte mot ansikte. Det är inte alltid lätt för män att tala fritt med sina vuxna barn, särskilt döttrar, om personliga problem. Ett bra sätt att öppna samtal är att hitta saker att göra tillsammans.

När barnen växer upp kan några av de bästa konversationerna vara i en bil, när de tittar rakt fram och inte på varandra ger en känsla av anonymitet som kan öppna samtal till mer allvarliga eller intima nivåer.

Fäder kan göra saker för att underlätta denna typ av interaktion med sina vuxna barn genom att dela aktiviteter, som att springa, cykla, delta i sportevenemang eller ens titta på filmer tillsammans.

4

Lär dig att tycka om betydande andra

När unga vuxna väljer en person att begå sig, för ett år eller för livet, kommer föräldrarna utan tvivel att ha en åsikt om det. Fäder - särskilt när det gäller deras döttrar - måste förbli öppet och acceptera den speciella personen, oavsett hur de kan känna av den person som har fångat sitt barns hjärta. Välkomna din unga vuxen och hans eller hennes partner i ditt hem och liv med värme och generositet kommer att gå långt för att skapa ett bra förhållande som kan vara en livstid.

5

Starta eller fortsätt traditioner

När du frågar någon om vad de kommer ihåg med kärlek från barndomen, är det ofta kopplat till familjetraditioner. Söndagskvällar, årliga familjeutflykter, festliga semestrar eller till och med en godnattritual - alla dessa saker är det som utgör de stunder som stannar hos oss för alla våra liv.

Fortsatta traditioner - även om de är anpassade till vuxna barn - hjälper fäderna att hålla kontakten med sina unga vuxna. Att skapa nya traditioner kan vara ännu effektivare. När familjer utvecklas kan nya medlemmar integreras i gamla traditioner, och alla kan känna sig nära och vill ha mer tid med sina fäder - och även mödrar.

6

Ta upp en ny hobby

Fäder och deras unga vuxna barn kan hitta ett gemensamt intresse och börja utforska det tillsammans. Oavsett om det är fotografering, yoga, bakning, trädgårdsarbete, resor eller något annat som gnistrar intresse, att lära sig något nytt tillsammans är ett bra sätt för fäderna att hålla en nära koppling till unga vuxna.

Om avståndet kommer i vägen att faktiskt göra någonting ihop, gör det separat och sedan pratar om det kommer också att uppmuntra kommunikation och anslutning.

Fader och ung vuxen kan börja prata om att byta däck på sin cykel och sluta prata om utmaningarna med att höja barn. Poängen är att fortsätta prata.

7

Minnas

Fäder bör inte vara rädda för att bli sentimentala med sina unga vuxna. Att höja barn är en upptagen, överväldigande upplevelse, och ibland går ögonblicken i den aktivitet som sväljer upp tiden tillsammans. Dela dina påminnelser med dina unga vuxna - du kan bli förvånad över hur rörda de är att du har så förtjusta minnen från sina yngre år. Och om du har tur, kommer de också att dela med sig av sina goda minnen.

Populära Inlägg

Läs Mer