7 sätt att curb ditt barns offermottagning

Anonim

Det är viktigt för ditt barn att veta att misslyckande med ett vetenskapligt test eller slår ut i spelet gör henne inte ett offer. Misslyckande, avslag och besvikelse är en del av livet.

Hjälp ditt barn att lära sig att ta personligt ansvar för hur hon tänker, känner och beter sig så att hon inte går igenom livet och insisterar på att hon är offer för medelvärda människor och olyckliga omständigheter. Även när hon möter motgångar, bemyndiga ditt barn att se sig som en mentalt stark person som kan uthärda motgång.

Oavsett om du redan ser varningssignaler om ett offermiljö eller hoppas kunna förhindra den "stackars mig" attityden innan den börjar, så är det sju steg du kan ta för att bemyndiga ditt barn:

1. Skapa tacksamhetsritualer

Tacksamhet håller självmedveten i viken. Spendera tid att prata om vad du är tacksam för varje dag. Även när du möter svåra omständigheter, är förebilden en tacksam inställning.

Skapa dagliga ritualer som hjälper ditt barn att känna igen alla anledningar som hon måste vara tacksamma. Här är några idéer:

  • På middag, fråga ditt barn om den bästa delen av hennes dag.
  • Vid sänggåendet, be henne att namnge tre bra saker som hände.
  • Skapa en tacksam anslagstavla och skriv anteckningar till den som säger vad du är tacksam för idag.

2. Lär ditt barn att tysta hennes negativa tänkande

Vissa barn har en mer pessimistisk syn än andra. Men med lite hjälp kan de känna igen sitt negativa tänkande kanske inte är korrekt.

Hjälp ditt barn att tysta hennes negativa tänkande genom att leta efter undantag från regeln. Om hon insisterar, "Jag får aldrig någonting roligt, " påminna henne om de roliga aktiviteterna som hon nyligen deltagit i. Om hon säger "Ingen tycker någonsin om mig" pekar på människor som gör.

3. Lär ditt barn hur man hanterar obekväma känslor

Lär ditt barn hur man hanterar obekväma känslor, som rädsla, ångest, ilska och sorg. Barn som har hälsosamma coping färdigheter är mindre benägna att insistera på mindre händelser är katastrofala.

Ett barn som har förtroende för sin förmåga att hantera besvikelse, till exempel, kommer inte kräva att livet inte är rättvist när det är dags att lämna lekplatsen.

Disciplin ditt barns beteende, men inte känslorna. Låt honom veta att hennes känslor är okej, men att det är viktigt att hantera dessa känslor på ett socialt lämpligt sätt. Lär honom hälsosamma sätt att uttrycka sina känslor och förhindra att han är värd för sin egen skamparty varje gång hon blir upprörd.

4. Lär problemlösande färdigheter

Barn som saknar problemlösningsförmåga kommer sannolikt att ta ett passivt tillvägagångssätt till livet. Ett barn som inte vet hur man gör hennes matte läxor kan avgå sig till en svag grad utan att ens försöka hitta en lösning. Eller, ett barn som inte gör fotbollslaget kan konstatera att han är en hemsk idrottsman.

Lär ditt barn hur du ska lösa problemet. Ett barn som agerar när hon möter ont är mycket mindre benägna att se sig som ett hjälplöst offer. Barn med goda problemlösningsförmåga kan förhindra att små snubblar blir till stora hinder.

5. Hjälp andra människor

Det är lätt för barn att tro att de har de största problemen i världen. Att visa dem att det finns gott om andra människor med större problem kan hjälpa dem att se att alla står inför svårigheter.

Att hjälpa andra människor kan visa ditt barn, oavsett hur ung hon är, eller oavsett vilka problem hon har upplevt, hon har förmåga att hjälpa någon annan.

Frivillig i ett soppkök, hjälp en äldre granne med gårdsarbete eller delta i ett insamlingsprojekt. Få ditt barn involverat i samhällstjänstaktiviteter regelbundet så att hon kan känna igen möjligheter att göra världen till en bättre plats.

6. Lär dig självkännedom

Lär ditt barn att han inte behöver vara ett passivt offer. Om ett annat barn tar en leksak från handen, hjälp honom att be om det igen. Eller, om han plockas upp av andra barn i skolan, prata om hur man frågar en lärare om hjälp.

Barn med självkänslighet kan tala upp och säga "Gör inte det" eller "Jag tycker inte om det när du gör det." Stärka ditt barn att använda sina ord och du kommer att minska sannolikheten för att han kommer bli offer.

7. Rollspel Hur man hanterar tuffa situationer

Rollspel fungerar som ett underbart undervisningsverktyg, eftersom barnen lär sig bäst när de har möjlighet att öva sina färdigheter första hand. Hjälp ditt barn att lära sig att undvika ett offermiljö genom att visa henne hur man proaktivt hanterar svåra situationer.

Om hon säger att ingen spelar med henne i urtaget, hjälp henne att öva att fråga om hon kan leka med dig. När hon känner till sina val när man svarar på svåra situationer, kommer hon sannolikt att ta positiva åtgärder.

Populära Inlägg

Läs Mer