7 tips för att hjälpa barn att hantera att bli ostracized

Anonim

De flesta människor bildar mobbning som ansikte mot ansikte konflikt. De ser bullies att trycka, skjuta och eventuellt slå andra. Kanske kan de föreställa sig ett barn som heter namn och gjort det roligt. Men det finns en annan mer subtil form av mobbning som kallas relationell aggression.

Med denna typ av mobbning avvisar barn ofta socialt, utesluter eller ostraciserar andra barn. Denna typ av mobbning blir allt mer uppenbart när barnen går in i gymnasiet och juniorhöga. Det är även vanligt på arbetsplatsen. Att hantera denna typ av mobbning kan vara en utmaning för barnen.

Att bli utesluten orsakar mycket smärta, särskilt i en tid när kamrater är så viktiga. Inte bara socialt avvisade barn lider emotionellt, men de kan också lida akademiskt. Och om ett barn växer till en vuxen känsla värdelös, avvisad eller mindre värderad än andra, kan detta orsaka alla möjliga problem. Även om du inte kan hindra ditt barn från ostracized, det finns saker du kan göra för att hjälpa henne om det händer. Här är sju sätt du kan hjälpa ditt barn att klara av att bli utesluten i skolan.

Bekräfta ditt barns känslor

När ditt barn öppnar sina erfarenheter, se till att hon känner sig trygg med dig. Undvik överreaktioner eller ring dem som utesluter dina barnnamn. Skäm inte heller ditt barn till att bli ostracized. Avstå från att säga att hon borde vara annorlunda på något sätt eller att hon borde försöka vara svårare att tycka om. I stället fokusera på att lyssna och empathizing med hur hon känner. Kommunicera att ingen förtjänar att uteslutas och betona att hon har mycket att erbjuda världen.

Också, se till att ditt barn kan identifiera skillnaden mellan okänt beteende och mobbning. Ibland när barnen utesluts är det inte avsiktligt menat att skada dem. Och även om det gör ont för att bli utelämnat, händer det. Hjälp ditt barn att avgöra om barnen i skolan gjorde en avsiktlig insats för att utesluta henne eller om hon bara var borta från gästlistan. Oavsett vilken situation ditt barn upplevde, minimera inte hennes skadade känslor. Båda erfarenheterna är smärtsamma och måste hanteras.

Diskutera vad som är kontrollerbart och vad som inte är

Till exempel stress att hon inte har någon kontroll över vad andra säger eller gör. Men hon kan kontrollera hur hon svarar. Arbeta med henne för att komma med idéer om hur man hanterar situationen och övervinna mobbning. Målet är att hon inte skulle känna sig hjälplös men istället känna sig bemyndigad med olika alternativ.

Också vara säker på att ditt barn inte omger offertänkande. Ja, vad hon upplevt är orättvist och smärtsamt, men det betyder inte att hon måste vara offer för detta beteende. Ge ditt barn möjlighet att flytta bortom den här situationen så att den inte definierar vem hon är.

Ge råd, men fixa inte saker

Motstå strävan att ta över situationen, oavsett hur mycket du vill. Ring inte barnens föräldrar utom ditt barn, men låt henne bestämma hur hon vill hantera situationen. Visa henne att du litar på hennes beslut. Att göra det kommer att gå långt i att återuppbygga självkänsla. Det bidrar också till att bygga självförtroende, autonomi och styrka.

Din roll som förälder ska vara där för säkerhetskopiering om hon behöver det. Guide henne i hur man ska övervinna situationen men inte ta över. Ditt barn behöver ditt stöd, ditt lyssnande öra och din empati, men hon behöver också ha befogenhet. Låt henne veta att du har henne tillbaka, men att du också tror på hennes förmågor att ta itu med denna situation.

Sök efter andra vänskap

Friska vänskap är ett av de bästa sätten att förebygga mobbning. Att ha minst en vän kommer att ge ett barn en känsla av tillhörighet, vilket kan gå långt i att radera effekten av att bli avvisad i skolan. Leta efter sätt du kan hjälpa ditt barn att utveckla vänskap.

Uppmuntra henne att göra vänner i skolan, i kyrkan, på hennes sportlag och i andra aktiviteter. Påminna henne om att folket förutom henne inte är de enda potentiella vännerna där ute. Istället för att fokusera på vad de gör mot henne ska hon ta kontroll över situationen och leta efter sätt att bjuda in nya människor i sitt liv. Hon kommer att känna sig mycket bättre om hennes situation om hon gör några nya vänner.

Uppmuntra deltagande i utomstående aktiviteter

När dina barn är inblandade i utomstående aktiviteter, oavsett om det är sport, årbokspersonal, kyrkogrupp eller läsklubb, har de möjlighet att skapa nya vänner. De bygger också självförtroende. Utanför aktiviteter ger också barnen möjlighet att släppa spänningar, utveckla kreativitet och spränga ånga. Underskatta inte vikten av att få dina barn inblandade i aktiviteter utanför skolan.

Vad mer, när barnen är upptagna med aktiviteter, kan de vara jämnare och umgås. Behovet av sociala medier minskar också eftersom de har ansikte mot ansikte kontakt med andra. Dessutom finns det en mindre risk för cyberbulning och andra ohälsosamma onlinebeteenden eftersom deras fritid är mer produktiv.

Förbättra ditt barns sociala färdigheter

Många gånger, när ett barn är ostracized är det resultatet av att andra barn är medelvärda. Men ibland är ungar uteslutna eftersom de saknar lämpliga sociala färdigheter. Detta betyder inte att ditt barn är skyldigt för att bli utesluten. Skurkarna och de vanliga tjejerna är fortfarande ansvariga för sina val.

Men du kan hjälpa till att förebygga framtida incidenter genom att hjälpa ditt barn att finslipa sina sociala färdigheter. Hjälp också ditt barn att utveckla de egenskaper som behövs för att klara mobbning. Genom att göra det kommer du också att inställa hälsosamma vanor och drag som kommer att gynna ditt barn i obestämd tid.

Tänk på hjälp utanför

Att vara socialt avvisad kan påverka ditt barn på ett antal sätt, inklusive negativ påverkan på självkänslan. Som ett resultat är det en bra idé att få hjälp utanför. En barnläkare eller en rådgivare kan bedöma din tween eller tonåring för depression samt skärm för självmordstankar. Även om ditt barn verkar bra för dig, gör det aldrig ont för att få en andra åsikt.

Det hjälper också ditt barn att få någon att prata med förutom en förälder. Utanför rådgivare kan vara mer objektiv och mindre emotionellt involverad. Som ett resultat kan de kanske erbjuda tips och förslag som du inte övervägde. Rådgivning kan också ge ditt barn möjlighet att ta tillbaka kontrollen i sitt liv.

Ett ord från Verywell

Kom ihåg att vara avvisad känns oselös. Faktum är att vissa studier säger att det gör ont så mycket som fysisk skada. Var därför försiktig så att du inte minimerar hur ditt barn känner. Lyssna och empati med det hon har att säga. Du vill inte vara flippig och göra situationen värre. I stället erbjuda tålamod, uppmuntran och ovillkorlig kärlek. Med lite hjälp och vägledning från dig kan ditt barn lära sig och växa från denna situation och komma undan känna sig bemyndigad.

Populära Inlägg

Läs Mer