7 tips för disciplinering av ett deprimerat barn

Anonim

Depression påverkar inte bara vuxna, det påverkar också miljontals barn och ungdomar.

År 2013 upplevde 11 procent av 12-17-åringar ett stort depressivt episode. Många yngre barn diagnostiseras varje år med depressiva sjukdomar, såsom persistent depressiv sjukdom eller störande stämningsdysregulationsstörning.

Några av de symptom som åtföljer barndomsdepressionen inkluderar irritabilitet, socialt tillbakadragande och låg energi. Barn med depression kan också kämpa för att hantera sitt beteende.

Barn med depression kan kräva en något annorlunda inställning till disciplin. Här är sju tips för disciplinering av ett deprimerat barn.

Arbeta med ditt barns behandlingsteam

Om du misstänker att ditt barn har depression, prata med sin barnläkare eller en psykiatrisk specialist. Depression kan behandlas, men utan lämpligt ingrepp kan det bli värre. Behandling kan innefatta behandling, föräldrautbildning eller medicinering.

Arbeta med behandlingsleverantörer för att lära dig om de steg du kan ta för att bäst stödja ditt barns mentala hälsa. Fråga om de specifika strategier du ska använda för att hantera beteendeproblem som bristande efterlevnad och respektlöshet.

Skapa hälsosamma regler

Alla barn behöver regler, men barn med depression behöver ibland specifika regler som stöder en hälsosam livsstil. Ett deprimerat barn kanske vill stanna uppe sent och sova hela dagen, eller han kanske vill spendera all sin tid på att spela videospel eftersom han saknar energi att spela ute.

Sätta gränser för elektronik och avskräcka ditt barn från att sova under dagen. Du kan också behöva skapa regler om personlig hygien eftersom barn med depression ibland inte vill duscha eller byta kläder. Håll dina hushållsregler enkla och betona vikten av att vara frisk.

Ge struktur till ditt barns dag

Barn med depression kämpar ofta för att fylla sin tid med meningsfulla aktiviteter. Till exempel kan ett barn sitta i sitt rum hela dagen, eller han kan avstå från att göra sina sysslor så länge som möjligt.

Skapa ett enkelt schema som ger struktur till ditt barns dag. Ställ undan tiden för läxor, sysslor och andra ansvarsområden och låta honom ha begränsad elektronik tid när hans arbete är gjort. Barn med depression kämpar ibland med sömnproblem, så det är viktigt att skapa en hälsosam sömnrutin också.

Fånga ditt barn att vara bra

Positiv disciplin är mest effektiv för barn med depression. Leta efter möjligheter att berömma ditt barn genom att säga saker som "Du gjorde ett bra jobb för att städa ditt rum idag" eller "Tack för att du har hjälpt mig att städa upp efter middagen." Priset kommer att uppmuntra ditt barn att fortsätta det bra arbetet.

Skapa ett belöningssystem

I stället för att fokusera på att ta bort privilegier för missuppfattning, betona för ditt barn att han kan tjäna belöningar för gott beteende. Ett beteendeskema eller ett system för tokenekonomi kan motivera deprimerade barn.

Välj ett eller två beteenden för att arbeta på att börja som en dusch före 7 pm. Om han följer igenom, låt honom tjäna en token eller klistermärke som kan bytas ut för större belöningar, som en resa till parken. Eller ge små, omedelbara belöningar för överensstämmelse, som 15 minuter att spela på datorn.

Separera ditt barns känsla från beteendet

Disciplin ditt barns barns beteende, inte hans känslor. Skydda inte honom för att vara arg eller föreläsa honom om att vara i dåligt humör. I stället skicka meddelandet att känslor är okej, det är det han väljer att göra med de känslor som är viktiga. Lär honom sunda hanteringsstrategier så att han kan hantera obehagliga känslor, som ilska, frustration, pinsamhet eller sorg.

Tänk på konsekvenserna av negativa följder

Barn med depression behöver negativa konsekvenser för att bryta reglerna, men du bör noggrant välja dessa konsekvenser. Att ta bort ditt barns förmåga att umgås med vänner kan till exempel göra hans depression värre.

Kortsiktiga konsekvenser, som time-out, kan vara mycket effektiva för yngre barn med depression. Konsekvenserna som sker över flera dagar, som att jordas i en vecka, kan komma tillbaka eftersom barn med depression kan förlora sin motivation för att vinna sina privilegier tillbaka.

Populära Inlägg

Läs Mer