7 tecken du behöver hyra en barnvakt advokat

Anonim

Kämpar du för att bestämma om du verkligen behöver anställa en vårdnadshavare för barn? Samtidigt som du representerar dig är det alltid ett alternativ, det finns definitivt tider när grus och beslutsamhet inte räcker till. Här är 7 sådana scenarier, när du verkligen bör tänka två gånger om att gå in i rättssalen utan att hyra en erfaren advokat för barnomsorg.

1

Din ex har en

Om du redan vet att din ex arbetar med en privat vårdnadshavare, så är det dags för dig att överväga att anställa en vårdnadspolisadvokat. Om pengar är ett problem, leta efter gratis rättshjälp i ditt område. Det sista du vill är att känna som om ditt fall inte visade sig som du ville eftersom din ex anställde en advokat och det gjorde du inte.

2

Ditt ärende har blivit mer komplicerat

Ibland börjar du med ett ganska enkelt fall som blir alltmer komplicerat när du går. Till exempel, säg att du lär dig att din ex har förändrat henne om att dela vårdnad, eller du misstänker att han kommer att försöka övertyga domstolen om att du inte kan ha barnen över natten. Dessa komplikationer skulle tyda på att det är dags att anställa en vårdnadshavare.

3

Ditt fall går över jurisdiktioner

Om du och din ex bor i olika stater eller till och med olika länder, bör du överväga att få en advokat att representera dig. Du borde fortfarande göra allt du kan för att lära dig om barnomsorgslagarna som påverkar ditt ärende, särskilt om det är internationellt, men att söka råd är generellt rekommenderat för eventuella mellanrättsliga ärenden.

4

Du tror att dina barn är i fara

Det här är en situation som alltid kräver kvalificerad juridisk representation. Kostnaden för att förlora ditt barnomsorg är bara för högt när du tror att barnens säkerhet ligger på linjen. Dessutom ska du ringa 9-1-1 när som helst du tror att dina barn är i direkt fara. I den här typen av situationer bör du också överväga att få en ordningsföljd. Om du är orolig för eventuella återverkningar, dela dina farhågor med din advokat.

5

Din ex försöker hindra dig från att se barnen

Om din ex försöker begränsa din kontakt med barnen, neka besök eller avbryta i sista minuten, bör du överväga att anställa en advokat för att representera dig. Dessa typer av beteenden kan indikera att du behöver en välutbildad, erfaren advokat från din sida i domstol.

6

Domstolen kräver att du deltar i behandling eller ta klasser

Om domstolen kräver att du tar föräldraklasser eller ilskahanteringskurser eller att anmäla dig till drog- eller alkoholbehandling, har du förmodligen redan en nackdel i domstolens ögon. I den här situationen är det bäst att anställa en advokat för att representera dig. Det enda undantaget skulle vara om alla föräldrar i ditt land eller land är skyldiga att delta i föräldra- eller ilskahanteringsklasser som en vanlig del av ett barnomsorgsförfarande. (Det är inte vanligt att vissa jurisdiktioner kräver någon typ av föräldrautbildning för alla barnomsorgsärenden.)

7

Omständigheterna i ditt ärende har förändrats väsentligt

Slutligen, om antingen dina omständigheter på din ex har förändrats avsevärt, då vill du anställa en vårdnadshavare för att representera dig. Till exempel, om någon av er flyttar, gifter sig eller ens flyttar in med en signifikant annan, så kan det vara en bra idé att anställa en advokat istället för att representera dig själv.

Populära Inlägg

Läs Mer