7 Lite kända fördelar med gemensam vårdnad

Anonim

Beroende på hur du anlände till delad gemensam fysisk vårdnad med din ex, kanske du inte tänker på "belöningarna" av detta barnomsorgsavtal har att erbjuda. Även om du är "tvungen" att följa med denna form av barnomsorg när det inte var ditt bästa val, kan dessa oväntade fördelar vara ganska övertygande. Medan dessa fördelar aldrig borde vara den primära anledningen till att välja gemensam fysisk vårdnad, är de värda att överväga om du har problem med att titta på den ljusa sidan av en domstolsbeställd gemensam vårdnad.

1

Dela ansvaret för disciplinering av dina barn

Delad föräldraskap innebär också att du delar glädjen, utmaningarna.

och ja, även disciplinen. När du delar 50/50 gemensam vårdnad har du möjlighet att samarbeta med din ex och tillbaka varandra när du skapar husregler och verkställer lämpliga konsekvenser. Ett team-tillvägagångssätt till disciplin kan vara särskilt användbart när dina barn blir äldre och testa gränserna på nya sätt. Bara fall inte in i fällan för att förlita sig på den åldriga "Vänta tills jag berättar för din mamma" (eller far) mantra. Poängen är att stärka din naturliga föräldra myndighet, inte försvaga den.

2

Schemaläggning föräldraskapstid med din ex kommer att tvinga dig till en rutin

Beviljas, du kanske inte vill dela föräldratid med din ex. Men om domstolarna har infört en gemensam fysisk vårdnad, måste du arbeta tillsammans för att bestämma hur din tid kommer att delas upp. De mest populära gemensamma förvaringsplanerna involverar regelbundet växlande specifika dagar i veckan, men det finns många alternativ att välja mellan. Experimentera med olika scheman för att se vad som fungerar bäst för dina barn. När du väl har kommit fram till en förutsägbar rutin, dra nytta av det faktum att du i förväg vet vilka dagar barnen kommer att vara med dig kommer att tvinga dig att planera förut. Du kan till exempel veta vilken veckodag som är bäst att träffa en vän för kaffe eller gå ut för drycker efter att ha jobbat med dina medarbetare. Även om gemensam vårdnad inte är vad du skulle ha föredragit, kan du fortfarande utnyttja din familjs nya, automatiska inbyggda schema.

3

Gemensam förvaring gör det enklare att datum

Återigen, det här är inte en anledning att välja gemensam fysisk vårdnad, men det är verkligen en fördel. När du vet exakt när dina barn kommer att vara med din ex, vet du när du är ledig till datum utan att behöva hyra en barnvakt eller komma hem vid en viss tidpunkt. För många ensamstående mammor och pappor som går in i datingplatsen, hjälper det att ta bort ytterligare en oro från den komplicerade logistiken för ensamstående föräldrar.

4

Gemensam förvaring ökar möjligheten för kostnadsdelning på vardagliga föremål

Här är en extremt praktisk övervägning. När du delar gemensam vårdnad, slutar du naturligtvis dela mer av kostnaderna för att höja dina barn. Varför ">

Det är inte att säga att du bör planera för dina barn att meddela att de behöver en $ 400 check för åttonde-graders övernattning medan de är med din ex eftersom stora kostnader fortfarande ska delas eller hanteras på samma sätt som du hanterar andra barn -relaterade kostnader. Men för de små grejerna är det rimligt att förvänta sig att du ska hantera kostnaderna just nu, när de uppstår.

5

Mer tid för dig själv

Det är inte bara att du får mer "mig tid" (vilket är svårt att komma med som ensamstående förälder). Det är att du kommer att kunna planera för det. Beviljas, du kanske inte alltid gillar det. Speciellt i början kan helgerna på egen hand få dig att känna dig ensam. Men när du väl är van att planera framåt för längre vistelser, kommer du att räkna ut massor av saker att göra.

från att ta sig i sömn, att spendera tid med vänner och starta träningsrutinen. Igen kan det inte vara vad du skulle välja, men tid för dig själv kan också göra dig till en bättre förälder.

6

Saknar dina barn hjälper dig att uppskatta dem

När du är tillsammans 24/7, 365 dagar om dagen, kan det vara svårt att gå tillbaka och få perspektiv. Att vara borta från dina barn för att följa ett gemensamt vårdnadsavtal ger dig möjlighet att se den större bilden, att dina barn verkligen blomstrar och att tiden de spenderar med din ex är bra för dem. Visst kan han eller hon inte göra varje beslut precis som du vill, men det låter dina barn se att var och en av dig ger enskilda styrkor till ditt förhållande.

vilket låter dem i sin tur uppskatta dig under de dagar då du är isär!

7

Frihet att fokusera på din karriär (eller utbildning)

Gemensam förvaring kan också ge dig den tid och energi du behöver för att ta din karriär till nästa nivå. Oavsett om det är dedikerade vissa dagar i veckan att arbeta sent utan att oroa dig för vem som ska hämta upp till barn eller slutligen ha en certifieringsklass som kan öka din intjäningspotential, med hjälp av "me tid" gemensamma förvaringsstöd på dig till din fördel kan betala stora utdelningar på lång sikt.

Slutsatser om att bli van vid gemensam vårdnad

Gemensam förvaring är inte alltid det enklaste alternativet för mammor och pappor, speciellt om du är van att dina barn är med dig 24/7. Men det finns några plusser, för dina barn och för dig. Så innan du trycker tillbaka och frågar domstolen om att granska ditt ärende en gång till (i hopp om att vinna ensam vårdnad), överväga de oväntade fördelarna som du kan förvänta dig att njuta av när du alla vänder dig till de förändringar som åberopats av en gemensam vårdnad . Även om du känner att det tvingas på dig av en domare som inte tog sig tid att höra din sida av historien, kom ihåg att beslutet gjordes med dina barns bästa i åtanke, och det finns några vackra stora fördelar för dem också, inklusive att spendera mer tid med din ex.

Populära Inlägg

Läs Mer