7 Livskunskaper Din tonåring behöver vara oberoende

Anonim

Bara för att din tonåring blir 18 betyder inte att han är redo att flytta ut ur huset och leva själv. Om du inte har lärt honom de livsförmåga som krävs för att leva i den verkliga världen finns det en bra chans att han kommer att kämpa för att vara oberoende.

Faktum är att många tonåringar blir "boomerang kids" eftersom de saknar livskunskaper. De kämpar för att komma undan utan sina föräldrars ekonomiska, fysiska och emotionella stöd.

Här är de grundläggande livskvalifikationerna tonåren måste få oberoende från sina föräldrar:

1. Arbetskunskaper

Anta inte att bara för att din tonåring gjorde det genom skolan kommer han att kunna hålla ett jobb. Arbetsstyrkans regler är helt annorlunda än gymnasiernas gränser. Tonåringar behöver veta hur man fyller i en arbetsansökan, delta i en intervju och följa en instruktörs instruktioner.

Ett deltidsjobb under gymnasiet eller ett sommarjobb kan förbereda din tonåring för en framtida karriär. Dessutom kan tilldela sysslor och regelbundet hushållsansvar förbereda din tonåring för arbetsvärlden.

2. Transport färdigheter

Bara för att din tonåring har körkort betyder inte att hon nödvändigtvis har transportkunskaper. Tonåringar behöver veta hur man kommer från punkt A till punkt B. Det kan innebära att man vet hur man navigerar genom rusningstid eller förstår hur man använder en GPS.

Naturligtvis vet inte alla tonåringar hur man kör eller kör körkort. I dessa fall är det viktigt för din tonåring att veta hur man använder kollektivtrafik.

Och om det finns en chans att din tonåring kan behöva resa på jobbet, eller planerar hon att lämna staten för att gå på college, att veta hur man navigerar till en obekant stad är viktig.

3. Målinställningsförmåga

om din tonåring vill gå ner i vikt eller han är intresserad av att arbeta sig upp i företagsstegen, är målinställningsförmågan viktigt.

Lär din tonåring hur man skapar ett mål. Därefter pratar du om hur man vidtar åtgärder för att nå dessa mål. En tonåring som vet hur man spårar hans framsteg är mycket mer sannolikt att bli motiverad.

Arbeta ofta med målinställningar. Hjälp din tonåring att identifiera en sak som han vill uppnå och hjälpa honom med att få det att hända. Med varje nytt mål som han uppnår får han förtroende för sin förmåga att nå ännu högre mål i framtiden.

4. Känslighetsförmåga

Alla akademiska färdigheter eller atletiska talanger i världen kommer bara att få ditt barn så långt i livet. Det är viktigt för tonåringar att veta hur man reglerar sina känslor också.

När allt kommer omkring, om din tonåring inte kan kontrollera sitt humör, kommer han inte att hantera motgångar väl. Eller, om han inte klarar av ångest, får han aldrig gå utanför sin komfortzon.

Lär din tonåring hur man hanterar obekväma känslor på ett hälsosamt sätt. Med tiden kommer han att få förtroende för sin förmåga att göra svåra saker.

5. Förmågan att hantera nödsituationer

När ditt lag måste ta itu med en nödsituation, kommer det inte att finnas någon tid för dem att tänka. Därför är det viktigt att föräldrar tar sig tid att lära sina tonåringar hur man hanterar nödsituationer medan de är hemma.

En fettbrand, en allvarlig skada eller naturkatastrofer är bara några av de nödsituationer som din tonåring sannolikt kommer att stöta på vid ett eller annat tillfälle. Se till att din tonåring vet vad man ska göra när strömmen är ute eller mobiltelefontornen är nere. Barn som har blivit vuxna med teknik glömmer ofta att elektroniken inte alltid är tillgänglig i tider av sann nödsituation.

6. Grundläggande hushållsförvaltning

Medan du kan bli frestad att låta din tonåring av kroken när det gäller sysslor, är det viktigt att din tonåring vet hur man hanterar ett hushåll. Oavsett om han bor i ett sovsal eller hyr en lägenhet, måste han veta några grundläggande färdigheter.

Lär dig dina tonåriga grundläggande måltidskompetens. Se till att han vet hur man utför enkla reparationer - samt när man ska ringa i professionell hjälp. Dessutom skicka inte honom på väg tills han vet hur man gör sin tvätt och sanitiserar ett badrum.

7. Finansiell kompetens

En av de viktigaste färdigheterna som du någonsin lär dig din tonåring är hur man hanterar pengar. Tyvärr lämnar många tonåringar huset ingen aning om hur man skapar en budget eller hur man balanserar en checklista. Och många av dem får sig tusentals dollar till skuld på nolltid.

Tillbringa tid på att lära ut dina tonåriga grundläggande pengar förvaltning. Se till att han vet om farorna med kreditkortsskulden och vikten av att investera. Att undervisa om dessa färdigheter tidigt kan göra stor skillnad i ditt barns livskvalitet.

Populära Inlägg

Läs Mer