7 Samtal som ska undvikas med unga vuxna barn

Anonim

Det finns några ämnen som föräldrar till unga vuxna bättre undviker om inte de unga vuxna tar upp dem först. Att respektera integritet och reservera dom är två färdigheter som behövs när barnen växer till vuxen ålder.

1

Brist på familjesamhet

Detta är ett svårt ämne eftersom varje familj är unik. Vissa familjer spenderar mycket tid tillsammans, medan andra bara samlas för helgdagar och speciella tillfällen. Dina förväntningar på tid med dina unga vuxna kan vara mycket olika från deras, och så svårt som möjligt kan det vara viktigt att respektera sina val. Det betyder inte att du inte ska nå ut till dina unga vuxna med en inbjudan till middag eller en begäran att besöka om de bor långt borta. Dina behov är också viktiga. Försök bara att undvika att vara arg på dem för att leva sina liv så som de vill.

2

"När jag var din ålder ..."

Världen förändras, och när vi blir äldre kan det vara svårare och svårare att följa dessa förändringar, varav några kan tyckas omöjliga att förstå. Att jämföra din erfarenhet som 20 till din unga vuxnas erfarenhet kommer bara att göra gapet bredare. Istället för att vara skeptisk till de nya sätten som saker görs, lyssna på vad dina unga vuxna säger och försök att förstå i stället för att skaka huvudet i oförmåga eller lurande på deras sätt att leva sina liv.

3

Viktökning

Det kan finnas en dag när din unga vuxen besöker och du märker att han har lagt på några - eller många - pund. Det kan finnas många orsaker till detta, inklusive brist på tid för motion och hälsosam mat, känslomässig nöd eller ett jobb som kräver mycket tid att sitta framför en dator. Färskmannen femton är ett välkänt fenomen, men det kanske också borde vara "arbetsvärldens viktökning". Du kan känna dig orolig och orolig för de extra punden, men stilla tyst är det bästa sättet att hantera dina känslor. Din unga vuxna kommer att be om råd när han vill ha det, och sedan kan du dela dina idéer för hälsosam mat och motion.

4

Spendera pengar

Unga vuxna kan spendera pengar på sätt som deras föräldrar inte förstår - eller godkänner. Många årtusenden är mer intresserade av erfarenheter än saker - en helgkoncert är en prioritet, en ny madrass är inte. Deras utgifter är inte vad föräldrar ska kommentera, så länge de är självbärande och inte begär extra pengar från dig.

5

Kritikera en betydande annan

Din unga vuxna kommer på ett visst sätt hem ett kärleksintresse. Du kommer självklart att ha en stark reaktion på personen på ditt barns arm, men håll dig vid att dela någon tvivel eller kritik. Medan den nya signifikanta andra kanske inte är din idé om en bra kompis, kan din unga vuxen känna sig ganska annorlunda - faktiskt om hon introducerar dig till sin pojkvän är chansen att hon redan har starka känslor. Ge ditt barns nya kärleksintervju - han kan känna sig besvärlig eller obekväm när han träffas, föräldrarna. Det här kan vara början på någonting seriöst, och du vill inte bli fast och säga negativa saker om en framtida familjemedlem.

6

Höja sina barn

Om din unga vuxen är förälder, borde du tycka att du är en farförälder och gör ditt bästa för att hålla din tunga när du är i tvivel om tekniker eller attityder hon har om att höja sitt barn. Föräldraskap, som du vet, kan vara förvirrande, skrämmande och skrämmande. I synnerhet i internetets ålder bombas nya föräldrar med information om allt från ekologisk babymat till hur mycket en baby ska sova. Din unga vuxna kommer att be om ditt råd - du kan räkna med det. Bara inte erbjuda det förr då.

7

"Jag sa det så"

Oavsett hur intuitivt du visste någonting - ett jobb, en lägenhet, en rumskompis, ett äktenskap - var en dålig idé, aldrig, någonsin säga "Jag sa det" till ditt unga vuxna barn. Om han kommer till dig för stöd, råd, hjälp eller till och med rädda, gör det utan föreläsning eller scolding, särskilt när botten först släpper ut ur vilken situation som helst som orsakar honom omvälvning i sitt liv. Du behöver inte påminna honom om hans misstag, även den minsta biten. Allt han behöver från dig är stöd, hjälp och några kloka ord - när han är redo.

Populära Inlägg

Läs Mer