De 7 bästa föräldraskapsböckerna att köpa i 2019

Anonim

Naturligtvis kommer föräldraskap inte med en handbok, och de flesta av oss gör bara det bästa vi kan på en viss dag. Lyckligtvis finns det många bra föräldraskapsböcker på marknaden idag. Det finns så många faktum att wading genom de många alternativen kan bli tröttsam (och lite förvirrande också). För att hjälpa till, här är några bra alternativ baserat på vad dina nuvarande behov kan vara och vilket stadium ditt barn går igenom. Dessa böcker kommer inte att ha alla svar, men de är tvungna att hjälpa åtminstone lite med tips och tricks som har säkerhetskopierats av forskning och förälderstestning.

Våra bästa val

Bäst för nya föräldrar: Den lyckligaste barnen på blocket

Köp på Amazon

Som förälder, har du förmodligen hört talas om Dr Harvey Karp innan, men om inte, är du på väg att bli kär i honom. Dr. Karp har givit råd till nya föräldrar i årtionden om hur man bäst ska ta hand om sina barn (och kanske få lite ögonblick i sig själva medan de är på det), och hans tekniker används fortfarande idag.

Dr. Karp använder en blandning av beprövad vetenskap och gammal visdom för att styra föräldrar genom några enkla sätt att få sina barn att sluta gråta, bland annat. Med hjälp av Dr Karps berömda 5 "S" (en kombination av swaddling, sätta barnet på sidan eller magen, gör sköljningsljud, svänger barnet och ger honom en mekanism att suga) har föräldrarna lugnt och effektivt lugnat sina gråtande barn i åratal och år. Med en 4, 4 av 5 stjärnor betyg baserat på mer än 2 300 recensioner, är den här boken ett viktigt måste för alla som snart ska vara förälder.

Bäst för småbarn: Hur småbarn trivs

Köp på Amazon

Medan varje nytt skede av föräldraskap kan verka som det svåraste, när ditt barn blir småbarn börjar saker verkligen förändras. Plötsligt promenerar din baby och pratar, och har många åsikter att starta. Dr Tovah Klein, författaren till denna pjokk-föräldragrav, använder boken för att undervisa föräldrar till barn i åldrarna två till fem hur man utnyttjar barnets makt under en tid som är avgörande för deras hjärnutveckling.

Att peka på forskning som visar hur fröna för vuxen framgång planteras under småbarnsåren, förklarar Dr. Klein till läsare vad de kan göra idag för att installera nyckelkvaliteter som motståndskraft, självförtroende, självreglering och empati i sina barn så att de är redo att ta på sig världen när de börjar skolan.

Bästa kristen: 14 evangeliska principer som kan radikalt ändra din familj

Köp på AmazonBuy på Walmart

Föräldrar som hoppas kunna använda sin tro som vägledande ljus när det gäller föräldraskap kommer att hitta en stor resurs i det som Paul David Tripp tog. Vinnare av årets ECPA-bok Priset för Christian Living, Tripp konfronterar det tryck som de flesta föräldrar känner för att göra allt rätt och att skaffa bra barn och talar om hur detta kan leda till att föräldrarna förlorar sitt yttersta syfte som föräldrar.

Påpekar den stora bilden av Guds plan för föräldrar och beskriver 14 grundprinciper som är centrerade på evangeliet, och Tripp visar föräldrar hur deras tro kan ge dem nåd som har makt att forma vad de gör som föräldrar om de släpper det.

Bäst för beteendemissioner: Föräldraskap till det starkt vunna barnet

Köp på Amazon

Dr. Rex Forehand och Dr. Nicholas Long använde sin expertis för att hjälpa föräldrar att uppnå disciplin genom positiv förstärkning. Deras fem veckors program har kliniskt visat sig ge de verktyg som föräldrarna behöver för att lyckas hantera sitt barns störande beteende och bidra till att utveckla en mer positiv atmosfär i hemmet.

Den reviderade versionen innehåller ny forskningsbaserad information om barns temperament, liksom en ny del om hur man samverkar disciplin med barnets förskollärare bland annat.

Bästa Potty Training: Oh Crap! Potträning

Köp på AmazonBuy på WalmartBuy på Jet

Bara tanken på potatisutbildning framkallar ofta groans of fear från föräldrar-men det behöver inte. Jamie Glowackis bok tar upp pottutbildning och bryter ner det i lätt att smälta bitar av information som föräldrar kan följa med, eftersom hon lägger den i sin titel, gör det en gång och gör det rätt. Hennes sexstegsprocess har redan arbetat för tiotusentals barn och deras föräldrar, och med ett 4, 3-stjärnigt betyg och över 800 recensioner finns beviset i potten.

Bäst för nervösa föräldrar: Hur man lyfter en vuxen

Köp på Amazon

Det är en sak att hjälpa dig att vägleda ditt barn genom livet, och ett annat till över-förälder, som det var. Idag finns det en term för denna typ av föräldraskapshelikopterföräldraskap - och Julie Lythcott-Haims använder forskning, samtal med experter och hennes egna insikter som mamma och studentdekan för att lyfta fram hur denna typ av föräldraskap faktiskt kan göra mer skada än Bra.

Boken är relevant för föräldrar med barn i alla åldrar, verkligen, även om det kan finnas något extra användbart där föräldrar till tonåren. Boken är en nr 1 bästsäljare i kategorin föräldrars tonåringar på Amazon.

Bäst för lärande tecken: hur barn lyckas

Köp på Amazon

Alla föräldrar vill ha sina barn att lyckas, men kanske är hemligheten att hjälpa dem komma dit mer än bara deras matematik och vetenskapliga färdigheter. Åtminstone det är argumentet som Paul Tough gör i den här boken, vilket tyder på att kvaliteterna som är mer viktiga i livet har att göra med karaktär och färdigheter som uthållighet, nyfikenhet, optimism och självkontroll. Den här boken är en bästsäljare i Amazon i kategorin beslutsfattande och problemlösning och har ett 4-stjärnigt betyg med 900 kundrecensioner.

Föräldraskap är förmodligen en av de svåraste sakerna vi måste göra som vuxna, men oavsett vilket stadium av spelet du befinner dig i, ovanstående böcker har testats av hundratals föräldrar och har visat sig till hjälp när det gäller att spädbarn, småbarn, krukträning och allt som kommer in och efter.

Populära Inlägg

Läs Mer