De 7 bästa barnnamnböckerna att köpa i 2019

Anonim

Att plocka ett barnnamn är inte bara utmanande: det kan vara helt överväldigande! Ska du gå med den senaste trenden eller de klassiska stavarna? Vad händer om Aiden slutar se ut som mer av en Bruce? Att leta efter din lilla ens moniker på Internet blir snabbt stressigt, med alla konkurrerande webbplatser som ger dig olika uppgifter om vad ett visst namn betyder.

Om du behöver hjälp med brainstorming eller vill komma in i mer specifika dina toppnamn kan en namnbok hjälpa till att lindra stressen. Här, de bästa barnnamnböckerna att köpa i år.

Våra bästa val

Bästa övergripande: 100 000+ barnnamn

Köp på Amazon

Bruce Lanskys 100 000+ barnnamn vinner poäng för sin stora mängd val. Den största boken på den här listan överlägset är Lanskys guide den mest populära barnnamnboken i Nordamerika av en anledning. Regelbundet uppdaterad för att återspegla de senaste namngivningstrenderna börjar boken med råd om hur man väljer ett namn som både dig och ditt barn kommer att älska. Om du är en barnnamn nerd, uppskattar du särskilt Lanskys engagemang för att presentera trender över tid och hur de har flyttat historiskt, så att du kan få en uppfattning om hur ditt barns namn kommer att uppfattas år senare när de går till skolan eller (gulp!) ansöker om jobb.

Det finns också avsnitt om namn inspirerade av litterära och historiska figurer; på "intryck namnen gör", som låter dig se hur ditt barns namn kan uppfattas av andra; och på namngivna syskon och tvillingar eller triplets. Om du är intresserad kan du också bläddra igenom sektionerna på kändisarnas födelse namn eller roliga fakta om namnge praxis och trender.

Bästa metoden: Barnnamnguiden

Köp på Amazon

Ibland är problemet inte vad man ska kalla barnet, men hur man handlar om det. Det finns miljontals namn där ute; hur kan du någonsin bestämma dig för en (och komma överens om det med din partner, för den delen)? Laura Wattenberg effektiviserar processen för dig i The Baby Name Wizard: En magisk metod för att hitta det perfekta namnet för din baby.

En rolig läsning fylld med anekdoter och hjälpsamma tips. Barnnamnguiden använder en datorgenererad algoritm för att vägleda nya föräldrar metodiskt genom namn och deras kulturella ursprung, betydelser och "bror och syster" namn för att välja om den här är nära men inte -ganska rätt. Wattenberg innehåller också information om hur man närmar sig ett namn från ett samhällsbaserat, regionalt och familjeperspektiv, istället för att förlita sig endast på din personliga smak eller preferenser.

Läsarna kallar detta paradigm-skiftande och livreddande när det gäller att plocka ut det perfekta namnet, särskilt under de senaste veckorna av graviditeten, när det sista du vill göra är att kamma genom ordböcker och förnamnforum i panik.

Bästa irländska namn: AZ av irländska namn för barn och deras betydelser

Köp på Amazon

Om du är stolt över ditt irländska arv eller precis som namn med en keltisk ring till dem, är Diarmaid O. Muirithes AZ av irländska namn för barn och deras meningar ett smart val för att mäta dina alternativ. Muirithe definierar "irländare" i stort och liberalt, teckning från heliga namn, bibliska namn, angliciserade vikingmikiker, och gamla walesiska och irländska traditioner för att göra sina val.

Denna bok är ett bra val om du är lite av en historia buff, som quirky anekdoter från kulturhistoria runda ut varje namn beskrivning. Muirithe berättar en kort historia och ger en kulturell berättelse om varje namn, snarare än att bara ge ett lexikon för att bläddra igenom, vilket ger en mycket mer absorberande läsning än många barnnamnböcker på marknaden.

Bäst afroamerikanska namn: den afrikansk-amerikanska barnnamnboken

Köp på Amazon

Teresa Norman bryter ned ursprunget, historien och traditionerna bakom över 10 000 namn i den här guiden till afroamerikanska barnnamn, den afrikanska amerikanska barnnamnboken: en skattkammare på över 10 000 unika, traditionella och kreativa namn för det nya årtusendet .

Boken innehåller alternativa stavningar för samtida tar på bibliska namn, samt traditionella muslimska namn och kreativa omarbetningar av klassikerna. Med undantag för introduktionen, som deltar i historien om olika afrikanska och afrikansk-amerikanska namnger traditioner, är Normans barnnamn boken i första hand en enkel tome, som ger en riktigt massiv alfabetisk förteckning över namn och (kort) deras betydelser och ursprung.

Bästa religiösa namn: Namnboken

Köp på Amazon

Dorothy Astoria's Namnbok: Över 10 000 namn-deras innebörd, ursprung och andlig betydelse är perfekt för familjer som vill att deras barns namn ska ha andligt häft. Astoria ger särskild uppmärksamhet åt bibliska namn, vilket gör denna bok till en favorit för kristna föräldrar, men delar också in i de möjliga andliga betydelserna av klassiska och samtida namn utanför Skriften.

Astorias omfattande katalog över kristna namn lär dig om varje namns språkliga och kulturella ursprung, tillsammans med dess andliga konnotation (visste du att Adalia betyder "modig", till exempel?) Och en åtföljande Skriftvers. Boken innehåller också en sektion om birthstone och blomst inspirerade namn, tips om hur man närmar sig namngivna ditt barn och en sektion om namn med ett särskilt kulturarv.

Bästa globala namn: Neala Shane inspirerade barnnamn från hela världen

Köp på AmazonBuy på Target

Letar du inte efter traditionella nordamerikanska namn? Hoppas på något lite annorlunda, med en speciell betydelse som speglar din familj, förfäder eller kulturarv? Neala Shane inspirerade barnnamn från hela världen är en av de bästa böckerna på marknaden för internationella namn.

Shane beskrivningar av över 6 000 namn från hela världen är särskilt djupgående och deltar i vad hon kallar "poesi" för varje namn: det vill säga dess kulturella bakgrund och detaljerad information om dess mening, brant inom mytiska traditioner, etnisk och nationell identitet och geografiskt ursprung. Varje namn åtföljs också av alternativa stavningar och en uttalande guide. Varje namn i Shanes guide får också sin egen andliga bekräftelse som drar från sin djupt rotade mening.

Bästa unika namn: Den stora boken med 7.000 unika barnnamn

Köp på Amazon

Om du letar efter ditt barn att sticka ut direkt från get-go, är ett unikt namn viktigt. Det finns inga Bobs, Stephanies, Adams eller Susans i Laura Weaver Babynamn: Den stora boken med 7.000 unika barnnamn . Oavsett om du vill ha ett förlorat traditionellt namn som inte faller av tungan så lätt numera eller ett samtida namn med en speciell känsla, kommer du sannolikt att hitta något som passar dig här.

Weavers ultra-populära bok är uppdelad i sektioner baserade på ursprung, med samlingar ägnas åt afrikanska, angelsaxiska, bibliska, kinesiska, tyska, grekiska, indianska, spanska, mytologiska, blommiga, kändis, franska och könsneutrale namn. Varje namn åtföljs av dess innebörd och regionala bakgrund. Från Augusta till Aisly, från Kosiya till Kokayi, hittar du vad du letar efter i Weavers namnalmanak om du vill att ditt barn ska bli känt som en "elf linjal" (Avery) eller "seacoast" (Ora).

Populära Inlägg

Läs Mer