7 Aktiviteter Ditt barn kan göra med hjärnskakning

Anonim

Ingenting. Detta är vad de flesta läkare råder barn och tonåringar med hjärnskakning att göra under den första delen av deras återhämtning. Medan en doktors rekommendation att göra ingenting kan låta som ett bra sätt att slappna av, kan det vara helt olyckligt för barn och tonåringar. I det här fallet betyder ingenting inget aktiviteter som kan vara fysiskt eller psykiskt krävande.

För någon med hjärnskakning betyder det ingen läsning, ingen textning, ingen elektronisk media, inget tänkande och mycket begränsad fysisk aktivitet. Det här är svårt på aktiv ungdom, den mycket ungdom som är mest utsatt för hjärnskakning.

Hur länge ditt barn eller tonåring kommer att återhämta sig från en hjärnskakning är annorlunda för varje hjärnskakning. Barn och tonåringar tar vanligtvis längre tid att återhämta sig än vuxna. Realistiska tidsramar för en fullständig återhämtning kommer sannolikt att ta veckor snarare än några dagar.

Varje hjärnskakning har en unik uppsättning symptom. De symptom som ditt barn har är ledtrådar om vilka aktiviteter de kan hantera. Om du är osäker, kolla med ditt barns läkare för att se till att en aktivitet inte är för ansträngande för ditt barn att göra medan du återhämtar dig från hjärnskakningen.

Nyckeln till många av dessa aktiviteter är att hålla dem från att vara mentalt eller fysiskt ansträngande. Med andra ord är återhämtningsperioden för hjärnskakning INTE tiden att bli för snygg eller vild med dessa lugna aktiviteter.

1. Enkelt hantverk

Hantverk kan vara ett bra sätt att passera tiden. Det finns flera enkla hantverk som kan hålla ditt barn upptagen utan att bli överväldigad. Ditt barn kanske vill ge bort några av deras handgjorda föremål som gåvor till vänner och familj.

  • Enkla vänskapsmycken gjorda av broderi floss, små stretchy band eller pärlor.
  • Enkla målningar gjorda genom att släppa färgskikt på papper för att skapa unika mönster. Att försiktigt släppa färg är ett sätt att måla utan att tänka.
  • Klippa snöflingor eller enkla origami-djur som de redan vet hur man gör.
  • Använd färgböcker eller ge dina sidofigurer för barn som du skrivit ut på internet för att ge dem en enkel aktivitet. Medan yngre barn ofta gillar att färglägga sidor med sina favorit-tv-tecken, är mandala design populära med tonåringar och unga vuxna.

2. Tysta besök med vänner

Ungdom i skolåldern gillar inte att vara borta från skolan och deras kamrater. Få en vän komma över för ett tyst ansikte mot ansikte. Detta kommer att lindra ensamhet och tristess. Det kan också hjälpa ditt barn att känna behovet av text eller använda sociala medier för att behålla sina vänskapar, vilket gör det enklare att undvika skärmtid.

3. Enkel matlagning och bakning

Gör en enkel men god behandling med ditt barn eller tonåring. Kom ihåg att du vill undvika allt som kan kräva att du tänker lära dig nya färdigheter. Det här är dags för boxad pudding, läckra nudlar, kakor och brownie-blandningar och andra tillagade matar som är enkla att sätta ihop. Du kan göra mätningen för yngre kockar, medan äldre kockar kanske behöver mindre hjälp.

4. Samla funna föremål utomhus

Ditt barn kan gå ut på gården eller uppfarten för att leta efter stenar, växter, blommor eller andra vanliga föremål och ta med dem inomhus för en samling. Detta kan få ditt barn lite frisk luft och rörelse medan du lugnt ger en aktivitet för dem att göra.

5. Spendera tid med ett lugnt djur

Har du en katt eller hund som gillar att snuggla, men spelar inte grov längre? Kanske en husdjursfisk som skimmar medan du simmar i en tank? En ung kanin som åtnjuter varvet sittande? Tysta, lugna husdjur kan ge underhållning och kramar som inte kommer att överväldiga sinnena.

6. Spela i en Zen-Style Sand Garden

Kommer du ihåg de små zen-trädgårdarna som var populära kontorsdekorationer i början av 2000-talet? Skapa ett för ditt barn eller tonåring att använda för avkopplande lek. Fyll en grundig behållare, t.ex. en gryta, skål eller paj med sand och lägg till några små intressanta föremål. Ditt barn eller tonåring kan spendera tid att dra i själva sanden eller arrangera föremålen i sandträdgården.

7. Ta dem på en enkel resa ut för att äta

Att ta ditt barn på en lugn bilresa genom en favoritdrift genom restaurang kan få ditt barn ut ur huset för ett ögonblick, samtidigt som du undviker det buller och rörelse som ofta finns i restauranger. Att få en favoritbehandla kan också ge ett litet humörstöd efter den svåra tiden att vara ensam och göra ingenting hela dagen.

En picknick i en lugn park miljö - inte en lekplats, men - som redan är bekant för ditt barn kan också ge en förändring av landskapet samtidigt som man undviker tänkande, höga ljud eller för mycket visuell stimulans. Om ditt barn inte är redo att återvända till skolan kan du utnyttja det faktum att de flesta andra barn kommer att vara i skolan under dagen och inte i parken. Bristen på andra människor kan ge den lugna inställningen ditt barn behöver.

7. Ta ett riktigt trevligt bad

Du vet hur mycket du njuter av ett avkopplande bad? Ditt barn kan också njuta av en. hitta sätt att göra badet en rolig upplevelse för dem. Massor av bubblor eller några behållare för att hälla vatten fram och tillbaka kan ge lugn underhållning. Du kan justera belysningen om de är känsliga för ljus.

Ett ord från Verywell

Förhoppningsvis kommer ditt barn inte att vara hemma i mycket många dagar medan du väntar på att återvända till skolan eller sporten. När de återvänder tenderar tråkan att gå undan ganska snabbt. Påminn ditt barn ofta om hur viktigt det är att ta sig tid med återhämtning. Att riskera för mycket aktivitet förlänger bara återhämtningsprocessen och kan även leda till långsiktiga effekter.

Populära Inlägg

Läs Mer