6 sätt att påskynda långsam arbetskraft

Anonim

Arbetet är oförutsägbart. Medan du oroar dig för att du inte kommer till sjukhuset i tid är vanligt under graviditeten, kan du också hitta dig själv i motsatt situation: ditt arbete går mycket långsamt. Att ha en långsam eller stallad arbetskraft kan öka sannolikheten för att behöva medicinsk intervention, till exempel en kejsarsnitt (C-sektion). Det finns dock flera metoder du kan försöka hjälpa till med att arbeta i första steget eller påskynda ett arbete som inte går vidare.

Stå och gå

En av de största fördelarna med stående positioner under arbetet är gravitation, vilket bidrar till att öka trycket på livmoderhalsen och stöder din bebis nedstigning i bäckenet. Om du kan gå upp och gå runt, får du extra fördelar med rörelse. Många kvinnor hittar svängande, rockande eller till och med dansen underlättar deras smärta.

Vad är en Walking Epidural?

Bröststimulering

Bröststimulering frigör oxytocin i blodet, vilket kan leda till sammandragningar. En bröstpump kan användas för att stimulera dina bröstvårtor eller det kan göras manuellt med egna fingrar eller hjälp från en partner. Vissa kvinnor hittar sig i duschen och låter vattnet slå ner på bröstet är tillräckligt för att uppmuntra flödet av oxytocin.

Nippelstimulering under arbetet

Trycktekniker

Massage och akupressur kan vara mycket fördelaktigt för att hjälpa till att påskynda en fördröjd arbetskraft. En allmän massage kan hjälpa dig att slappna av, minska din smärta, eller bara vara en fin taktförändring.

Specifika tekniker inom akupressur kan slå poäng som gör att din kropp kan producera mer oxytocin också, vilket ökar sammandragningar. Detta kan göras av en akupressur specialist eller en födelse doula med särskild träning. Du kan också prata med din massageterapeut eller akupunktör för att se om de har några användbara förslag du eller din supportperson kan använda dig själv.

Ändra positioner

Om din bebis ställning saktar arbetets progression, kan förändring av din position göra det lättare för dem att komma in i den bästa positionen för att röra sig genom bäckenet när arbetet fortskrider.

Försök sitta på en födelseboll eller gungstol. En typ av träningsboll som kallas en jordnötsboll kan också användas för att lindra arbetet och hjälpa till att snabba på saker tillsammans, särskilt om barnets position fördröjer framstegen.

Om du har en epidural och inte kan flytta runt enkelt eller säkert på egen hand, fråga din supportperson eller sjuksköterska för att hjälpa dig att flytta från sida till sida eller sitta upp.

9 bra ställen för arbete

Få ett nytt perspektiv

Medan det inte kommer att påskynda ditt arbete på rätt sätt, kan stånd eller stående gå, en förändring av landskapet kan ge distraktion från arbetets obehag, kanske i alla fall det verkar som om klockan går lite snabbare. Att komma in i en ny miljö, även bara för en liten bit, kan också hjälpa till att lindra en del av den mentala stress som följer med denna process.

Om du är på sjukhuset, försök ta en promenad ner till plantskolan för att titta på de nyfödda. Du kan till och med kunna lämna byggnaden under en kort tid; vissa sjukhus har särskilda områden på fastigheten där du kan få lite frisk luft och ta en promenad.

Om du är hemma, försök att komma utanför - även om du bara står i din egen bakgård. För trött på en promenad runt kvarteret? Prova helt enkelt omklädningsrum. Om du har varit i vardagsrummet, gå i sängen ett tag. Eller om du har lagt det mesta av dagen i sängen, ta ett bad eller prova andra avslappningstekniker som använder vatten.

Medicinsk intervention

Ibland kan medicinsk intervention vara det bästa valet för dig och din bebis om ditt arbete har saktat eller slutat fortgå.

Medicinska ingrepp för stalled arbetskraft kan omfatta:

  • Bryta ditt vatten (amniotomi)
  • Augmentation (IV Pitocin), som ofta används med amniotomi
  • Smärtstillande medel inklusive en epidural

Du och din läkare eller barnmorska kan diskutera vilket ingripande som är rätt för dig. Beslutet kommer att bero på den punkt du är på i ditt arbete och hur nära du ska kunna leverera, liksom andra faktorer.

Men även om ditt arbete går långsammare än du väntat, kanske du inte behöver ingripa. Så länge du som din bebis är bra, kanske du inte behöver göra annat än vänta.

När ditt vatten bryter men du har inte sammandragningar

Populära Inlägg

Läs Mer